"Nip-tuck" o quelcom així

Un relat de: copernic

Al final aprendrem fins i tot a pronunciar-ho bé. Al principi tothom deia "Nic que...?" i fins fa poc tenia dubtes entre el "Nick/ Tup" i el seu títol real. ( El mateix passa amb l'Akasvayu. Segur que més d'un encara parla de "l'Ayasvaku", "Akasyavu" o "Avaskayu"). Aquesta sèrie nord-americana, el títol de la qual traduït al català seria "retallar/ plegar" (o recollir), que em recorda inexorablement el "tallar/ enganxar" del Windows, ens porta cada diumenge les peripècies de dos cirurgians plàstics, socis propietaris d'una clínica privada a on realitzen les més inversemblants operacions de reparació estètica.
Quan es va anunciar la sèrie a bombo i platerets es va incidir notablement en l'extraordinària cruesa de les escenes quirúrgiques, que es mostren impúdicament en cada capítol, imatges que no són recomanables pels estómacs sensibles. D'aquesta manera es va dotar a la sèrie d'un halo de morbositat que excitava la curiositat dels televidents.
Cada capítol comença invariablement amb la mateixa frase pronunciada per un dels dos socis: "Què és el que no li agrada del seu cos?" pregunta adreçada al pacient que es presenta a la consulta. Així segons la resposta de l'interessat el metge assenyala sobre un dibuix d'un home o d'una dona la part corporal objecte de la possible intervenció. En Sean i en Christian tenen uns quaranta anys i estan , professionalment parlant, en la cresta de l'ona. Guanyen tots els diners que volen i viuen en cases luxoses i es desplacen en cotxes ostentosos. Però el que els treu la son és que intueixen que a partir d'ara ja comença el pendent de la vida. Per a un cirurgià, que ha de tenir un pols envejable, l'entrada en la maduresa és un avís de que les coses ja no aniran a més i que com a màxim s'estabilitzaran durant un cert temps. El diàleg entre Christian i una mulata impressionant a la que es vol lligar en una discoteca és cruel. A l'intent verbal d'aproximació del metge la noia li engalta; " Pensava que la discoteca per carrosses estava una mica més lluny d'aquí...". Christian, que és un addicte al sexe, pel qual no deixa d'ésser una competició més no es talla: "Mala sort, si arribo a saber que ets lesbiana ja no hagués perdut el temps". Cruesa en les imatges i en els diàlegs i també en el retrat despietat dels valors de la societat d'avui: L'èxit ( també amb l'altre sexe), la bellesa física, la joventut, la vanitat.... Tot queda despullat, descarnat en cada escena: La obsessió de Sean perquè la seva dona tingui un orgasme, després de confessar-li ella que n'havia fingit un, el delit de Christian per fer l'amor amb qualsevol dona que se li posi al davant en una espècie de metamorfosi del sexe en una acció merament automàtica i repetitiva, la voluntat decidida de la sogra de Sean de fer-se un lifting...: "Vull que els homes tornin a mirar-me pel carrer". "Nip/ tuck és una crítica furiosa d'un món irreal però visible, fet d'imatges falses, de retardament fictici de la vellesa, d'un intent en va d'aturar el rellotge biològic, d'una societat que es fonamenta en les aparences i que recorre a aquests professionals per poder seguir la corda del més joves en un intent de demorar el que és inevitable.

27 de Juny del 2005

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

389202 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...