La transformació d'una personalitat

Un relat de: Rafael P. Lozano
Quim era un home marcat pel seu passat, ple de rancúnies i ressentiments. A la seva vida havia estat un home superb, avariciós i sense cap mena d'empatia pels altres. Es va casar, però al cap de poc temps, la dona va descobrir la veritable personalitat d'aquell home i ben segura de si mateixa va decidir deixar-lo i allunyar-se'n. Afortunadament no tingueren temps per tenir cap fill. Els anys havien passat molt de pressa, massa per adonar-se a temps que aquella manera de ser no podia portar-li res de bo en un futur, i sense adonar-se'n compte, com aquell que diu, es trobava a l'edat de 66 anys, acabat de jubilar i sol com un mussol. No tenia ni família ni amics, i els seus companys de feina, després de ser-hi tant de temps junts, es van alegrar de perdre'l de vista.
Un dia, enmig d'una forta depressió, i trobant-se tan sols i avorrit, Quim va decidir sortir. No tenia un destí concret, només volia escapar de la monotonia i de la seva pròpia companyia. Acabà en una llibreteria, com si fos atret per una força invisible, passejà pels passadissos, observant els llibres com si fossin objectes estranys. Va arribar a la secció de llibres d'autoajuda i va agafar un volum, el títol deia: “Com conèixer els errors de la teva vida i actuar en conseqüència”. Estava escrit per un psicòleg amb molta experiència. El va llegir i el va trobar tan interessant i útil que es va proposar posar en pràctica tots els consells. Li va proporcionar una reflexió tan profunda, que era com si posant-se endavant d'un mirall es veiés per primer cop a la seva vida. Va aprendre -mai és tard- a desprendre's de tots aquells defectes que li havien conduït a una solitud no desitjada i va començar a relacionar-se socialment.
Veritablement, Quim va millorar molt, va tenir una gran transformació, tot i que li va costar es va convertir en una persona amable, generosa i comprensiva. Un canvi total. Va decidir inscriure's en una xarxa de contactes on va conèixer una dona tan extraordinària que, amb poc temps van decidir junts iniciar un nou projecte de vida. Quim, als seus 68 anys es va casar, i per primera vegada a la seva vida, va conèixer la felicitat. I tot això gràcies a un bon llibre.
La història de Quim és un exemple de com és possible canviar i trobar la felicitat, fins i tot en etapes més tardanes de la vida. El poder de la reflexió i la voluntat de millora poden conduir a transformacions profundes i significatives.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Rafael P. Lozano

Rafael P. Lozano

54 Relats

85 Comentaris

19943 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Nascut a 1948, de ben petit hi havia sentit una gran afecció per escriure relats i històries fantàstiques. Més endevant, la feina i altres afeccions artístiques, van apartar-me d'aquesta pràctica,malgrat que sempre que he tingut ocasió aprofito per expressar-me mitjançant la paraula escrita. Des de 1974 escric un diari personal, fidel company dels meus pensaments i testimoni de la meva memòria.

Adreça electrònica:
pescador.rafael@gmail.com