LA PUBLICITAT ENGANYOSA

Un relat de: Jaumedelleida
LA PUBLICITAT ENGANYOSA

Si busquem algun sinònim del concepte PUBLICITAT, podríem trobar–ne alguns com: ANUNCIS, MARKETING, PROMOCIÓ, PROPAGANDA, RECLAMS, etc. No tots però tenen el mateix sentit i caldria matisar. Entenc, -per exemple- que si un producte nou s’ha de donar a conèixer al mercat, requereixi d’un anunci, en el qual, s’especifiqui bàsicament en què consisteix, per a què serveix i quines qualitats suposa que el pugui fer interessant per als consumidors. Ara bé, la pràctica, ens ha demostrat que la majoria d’anuncis o reclams, volen suggestionar-nos de tal manera, que ens volen fer creure que allò que ens pretenen vendre és el millor que hi ha, i després te n’adones de què el resultat no era tant bo o excel•lent, com ens volien inculcar. I això passa molt i molt sovint.

D’això se’n diu enganyar encara que sigui de forma molt subtil. Per tant, agraeixo d’entrada que se m’informi amb spots o proclames, de la novetat de nous productes o esdeveniments, però en principi, ja no em crec la meitat de les coses que em diuen oferir-me. La bona publicitat és aquella en què no cal que els fabricants en facin, sinó que és el boca-orella qui se’n cuida a poc a poc de promocionar un producte en concret, si compleix les expectatives en què s’anuncià en un principi en sortir al mercat. Dieu-me mal confiat, però com a més pompa i fastuositat tingui un anunci, menys creïble el considero. Tant costa oferir un producte dient amb senzillesa que està fet per això o per allò, sense l’acompanyament de tanta música estrafolària, efectes especials exagerats, estrelles o actors de cinema que ni ells mateixos hi deuen creure i/o tastar?.

Qui de nosaltres, no s’ha vist mai decebut per creure’ns al 100% les delícies que ens oferien determinat producte? Doncs caldria que l’administració s’hi posés de debò aviat, a remeiar tota aquesta estrafolleria, perquè seria una millor manera de viure més feliços i no enganyats, que per això, ja en tenim prou amb la majoria dels polítics.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

370894 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com