La nit però no la son

Un relat de: Marteta
La condemna de que t'aplegui la nit però no la son, de que es converteixi en rutina despertar-se després d'unes hores de somni turbulent i que sigui el mateix dia.

A mi m'omple d'impotència.Voltes i voltes al llit. Insomni sense una prèvia ingesta de desproporcionades dosis de cafè. El cor batega però els somnis cauen, ja em cansen... Canvio d'història i potser d'amants. Amants esplèndits i paisatges totalment verds.

Però la foscor de la nit m'esfondra tota esperança i la meva consciència em porta a creure que tot això és inútil. Potser necessiti un poc de realitat, per a que aquesta mateixa em dóni més i més ales per somniar.

A la meva imaginació li agrada la comoditat i em temo que ambdós termes són lleurerament incompatibles.

Comentaris

  • Donar voltes[Ofensiu]
    Gemma Matas | 03-08-2014


    Diem... insomni? - no crec que sempre sigui per culpa del cafè. El que sí crec és que quan ens fiquem al llit i tanquem els ulls, ens va passant per davant com hem viscut el dia, i el dia anterior, i l'altre...
    L'insomni es va acabant a mida que anem resolent els nostres problemes, que com més ens costa de dormir, més grans els veiem.

    Feia temps que no entrava a la teva pàgina ni a cap altra, he anat molt liada. M'ha agradat tornar-te a llegir.

    Una abraçada Marteta,

    Gemma

  • Marteta insomme??? I ara[Ofensiu]
    Annalls | 31-07-2014 | Valoració: 10

    Marta, a la farmacia hi han moltes varietats d'infusions per relaxar-se i dormir, la mateixa valeriana en capsules,que en infusió fa molta pudor. Les has probat? O bé Ja fas exercici? El ioga també et podria ajudar... no sé quin és el teu cas...
    Potser vas al llit massa cansada, amb moltes coses al cap i no desconectes.

    Hi han molts motius per no dormir bé, i aixpo es temporal o et passa de fa temps?
    Diuen els docs que sobretot no ens quedem al llit, cal aixecar-se i fer qulcom fins que et vingui la son de nou.

    Petonets ben carregadets de soooooon , ja se el que és l'insommi però el meu problema és que quan em baixa l'estat d`anim tinc hipersommia i encara que sembli deliciós no ho és gens.

    Anna Passis bones vacances.

  • Ara a la dreta, ara a l'esquerra[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 31-07-2014 | Valoració: 10

    Et comprenc molt bé. A mi també em costa dormir, però no em preocupa gaire. De tota la vida que he dormit poc. L'important és dormir bé el poc que dormis. Penso que aquest relat magnífic és d'una profunditat i sinceritat que arriba al fons. Una abraçada Marteta.

    Aleix

  • Bioritmes[Ofensiu]
    iong txon | 31-07-2014

    Molts factors poden intervenir en això dels capricis de la son... I van variant al llarg de la vida, amb l'edat? l'estat d'ànim? la dieta? qui ho sap! Fins i tot influeixen les experiències viscudes al llarg del dia.

    M'agrada el teu estil. Veig que escrius relats molt autobiogràfics, breus o micro. Has provat de fer alguna cosa de ficció? o bé d'escriure alguna cosa en "renglons curts", un poema encara que sigui en vers lliure? O un assaig sobre qualsevol tema més o menys teòric, abstracte? T'animo a seguir experimentant amb l'escriptura. Ah, i no t'oblidis de rellegir abans d'enviar! –ens ha passat a tots ):

    q

l´Autor

Foto de perfil de Marteta

Marteta

227 Relats

394 Comentaris

166057 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Professora de filosofia.