LA MISSIÓ

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Tot això va passar ja fa molt temps. Devien ser anys seixanta però en aquell petit poble deixat de la mà de Déu, va anar-hi un predicador a fer el que deien una "Missió".
Pel que tinc entès anava més o menys de què cada dia, enfilat a dalt d´una trona un mossèn el fotia uns sermons que els deixava cau als pobres feligresos, i es veu que com més cridava i atacava pels pecats capitals, més bo era. Sobretot si parlava de les penes de l'infern.
Heus aquí que una nena, no gaire grans va acompanyar a la seva àvia a una d´aquestes prèdiques.El tema versava en "Com ser un bon cristià". Cada vegada que el predicador feia la pregunta, donava un cop a la fusta a la trona. I deia: Sabeu que és ser un bon cristià?. I continuava predicant.
Al primer cop de puny la nena no va dir res, es va mirar a l´àvia i va mig escapar-se el riure . Al segon cop de puny, es va tornar a mirar a l´àvia. Al tercer , va preguntar.
- Saps que és ser un bon cristià iaia?
- Si va dir, la dona, escolta i calla.
La nena així ho va fer, però quasi al final, després molts cops i demanar que volia dir ser cristià , finalment va donar un cop molt més fort que va ressonar en tota l´església i un missal va caure daltabaix, amb un "patapam" molt fort.
Llavors la menuda va dir en veu molt alta que ho va sentir tothom, la gent de l´església , i el rector es va quedar ben parat.
Àvia! Àvia! SI US PLAU Digués QUE VOL DIR SER Cristià!, o aquest Ens tira terra l´església, es veu que no ho sap massa!!
I així va acabar aquell dia la missió, els feligresos reien de tot cor , i el rector els donava males mirades.

Comentaris

  • Bonic[Ofensiu]
    Karin | 19-02-2018 | Valoració: 10

    Pel que diuen mes o menys anava aixi abans a l´esglesia, ben trobat

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

325903 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.