La lluna de Valencia

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Quan un esta distret, s'acustuma a dir: Aquest esta a la lluna de Valencia, vol dir que esta fora de lloc. Diuen que Valencia quan estava tota amurallada, a certa hora tencaven les portes i cuan algu badava i no estava al cas de l'hora, quedava fora de la muralla i es veia obligat a anar a dormir a un hostal, i el mes proper era l'hostal de la lluna.


Maria Pilar (Valeria)

Comentaris

  • Ben curiós[Ofensiu]
    August | 26-04-2006 | Valoració: 10

    Jajaja és ben curiós això que expliques. Sempre m'havia preguntat d'on venia aquesta expressió.

    Salut!

  • Molt interessant.[Ofensiu]
    escordi | 23-11-2005

    Expliques unes curiositats molt interessants, poc a poc aniré llegint els teus escrits, no tinc gaire temps per fer-ho i he de passar de llarg moltes coses, entre d'altres conèixer més la gent de "relatsencatalà" a través dels seus escrits, de moment vaig fent, espero tenir temps més endavant.
    Gràcies Valeria pels teus comentaris. La felicitat com be dius ens la hem de fer nosaltres mateixos, no hem de deixar en mans d'altres quelcom tan important.
    M'agrada deixar un alè de misteri a la meva poesia, així cada persona pot interpretar el text a la seva manera adequat al seu estat d'ànim, a la seva percepció de la vida i de les seves interioritats.
    La banyeta està molt enfeinada amb unes "petites obres", ara està poc enraonadora.

  • segueixes...[Ofensiu]
    Capdelin | 17-11-2005

    amb aquest menú de tradicions i orígens d'expressions que hem sentit als nostres avis i que no sabem d'on vénen...
    L'auca de CAPDELÍN, quina passada!!! m'ha emocionat... m'has deixat massa bé!!! gràcies, artista!!!
    una abraçada i mil petons!

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313815 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com