El Sr. Florentino, un negoci de plomalls

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

En Florentino era el pare de la senyoreta Rosseta, la nena d'uns italians que vivien al peu de la Sagrada Família, pare de vuit xicots, no sàvia que fer per què la nena, la Rosseta, anés maca i ben vestida. Tenia un patit negociet , de plomalls, en un local i l'habitatge el tenien a l'interior ,
Cada dia sortien els nois cada un amb un farcell a l'esquena ple de plomalls que anaven a vendre pel carrers.
Quan un d'ells necessitava un vestit, unes sabates, una camisa, el pare els hi deia- mira fes plomalls i així ells ja sabien la quantitat de plomalls que valia cada cosa.
Una camisa, 3 plomalls
Un vestit , 10 plomalls
Unes sabates, 2,5 plomalls,

Es van obsessionar tant en allò que els hi deia el pare, que tot tenia un preu de plomalls i tot el dia anaven fent i contant els plomalls que feien falta per això o per allò altre.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

509 Comentaris

308966 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com