Un empleat del Berguedà

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

En Ros va ser un dependent nostre, era una vertadera elegància de com anava vestit, un "dandi" dels anys seixanta
Portava sempre un vestit creuat de ratlles molt elegant semblava un ministre, però era coix. Coix d'aquells que portava una sabata de sucò. Sí això, pobre home era, lleigot amb cara llarga, si emmarcaven unes ulleres negres de carell.
Lleigot i pelut, li sortien pells pel coll i pels punys de la camisa, adornant-li les mans.
La meva sogra deia......Ai! mare això no és un home, no......això és un homenot, però aquell homenot coneixia molta gent del barri, havia sigut contramestre, d'una fàbrica de teixits d'allí del mateix lloc. Això volia dir que arreglava els telers de les dones de la fàbrica quan es trencaven.
El mes curiós d'ell, ja hem dit que era del Berguedà, Oh! tot era del Berguedà, tot ho començava grandiós sempre l'inici de les seves converses semblava que havies de sentir coses molt importants, però sempre acabava amb punta. Que si al Bregada la gent hi anava amb barretina i amb calça curta......que si la gent era eixerida com per mirar els sostre i llegir a terra. Ah ¡ i un altre cosa que li recordo, aquells esmorzars d'un crostó
de pa rebuidat i a dintre hi ficava un ou dur.
Un esmerçar molt especial on perfumava per tot arreu aquell ou dur.
En Ros amb totes les seves coses de vestits, de sabates de sucó, d'ulleres de carell i sobre tot de pells, que no va poder eliminar mai i de tot aquest reguitzell de coses va ser una bona persona, sí, sí no em vull oblidar

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313797 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com