L'històric relat del naixement del Rei Jaume I

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Els pares de Jaume I, que vivien a Montpelier, estaven separats. Doncs que el rei no li agradava prou la seva esposa . Sentia certa simpatia per totes les dones menys per la seva i per aquesta manera tan especial de viure no tenia fills. El poble es dolia d'aquest fet ja que es quedaria el regne sense successió i que el cas donaria lloc a un gran conflicte. El cavallers i la noble gent de la cort van tracta un dia de veure si podien fer la manera de que el matrimoni reial tingués un fill.
Va anar a veure la reina i li van preguntar que si volia anar a dormir una nit amb el seu marit, ella respongué que sí. El cas més difícil era que el rei li vingués bé . el van anar a veure amb cert misteri i li van dir que una gran dama casada tindria el gran goig de poder passar una estona amb ell, però que havia de ser amb la condició que l'entrevista havia de tenir lloc a les fosques doncs la dama volia que es guardés el secret de la seva identitat. El rei amic d'aventures amoroses va donar la seva paraula que no faria res per esbrinar qui era la seva parella d'aventures.
Una nit a l'hora convinguda els conjurats va fer que el matrimoni es trobés en una casa dels afores de Montpelier . amb una cambra a les fosques tingués lloc el florit idil·li. A mitja nit el rei sentí com una remor que s'acostava i aviat va veure que per sota de la porta de la cambra entrava un resplendor. Cregué que li havien parat un engany i va prendre les seves armes per defensar-se de sobte la porta s'obre i aparegué davant tot una gentada proveïda amb un torxa encesa, hi havia gent de tota mena, nobles, cavallers, soldats, dames, donzelles, plebeus, menestrals, jutges i notaris, pagesos i tota l'altre gent que formava la societat d'aquell temps. El rei parat no endevinava que significava tot allò i el més vell del grup li diu... Senyor, perdoneu si us hem vingut a interrompre en un moment tan íntim, nosaltres som el vostres poble que ens dol que vos i la vostra esposa no tingueu un fill que pugui hereta el vostres regne desprès de la vostra mort i desitjosos de evitar els conflictes que podien succeir-se i que cap fill vostres no us pogués heretar hem fet que poguéssiu dormir una nit amb la vostra muller per ral de veure si podíeu obtenir fruit i perquè si d'aquesta estada resulta un fill em volgut venir a feu-vos veure com la dama que us creieu no conèixer i amb la qual heu passat la nit és la vostra esposa i sapigueu també que si teniu un fill serà vostre i hereu de la Corona de Catalunya i si us hem ofès perdoneu-nos que ho em fet pel bé del vostre regne.
El rei que de primer no sabia que li passava veia com en efecte estava en companyia de la seva esposa ho donat tot per ben fet i perdonar els seus súbdits, li havien preparat aquella aventura.
I d'aquesta entrevista nasqué el rei Jaume I.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314355 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com