Ara arriba l'amor

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Fa molta calor i aquest matí he baixat a la platja de casa; es molt a prop, fent un salt ja hi som. He posat la tovallola ben plana i he començat a notar aquell ventet.... oh! que bé que s'hi està... aquest ventet que et passa per el cos i que em sembla que li diuen mestral.... és fantàstic.
He pensat en aquells anys que deixàvem l'olla al foc i la clau penjada a la porta, ningú no ens prenia res. L'aigua del mar era transparent, semblava que la podies beure.... quina meravella. Ara mateix m'hi tiraria a mar, doncs m'hi tiro i que no se'n parli més.
Quan he estat dins de l'aigua he vist per sorpresa a la Pilar, una bona dona d'aquí el poble i que sempre aprofita per ficar-se a mar.
Ha arribat a la platja un home amb ella i jo he sentit les converses d'una colla de banyistes dels que anomeno "de pega"...ai¡ jo no, quina vergonya em faria....què vol aquesta dona ara?.... per què li fa falta tot això?.... jo la vaig veure que li feia petons a la platja cap al vespre .....bé, millor que calli.... doncs què vols que et digui, jo ho trobo bé i si ella està contenta molt bé que fa; apa que sí, que jo també li vaig dir que feia bé.
Una altra encara la va vessar més posant-se amb la llibreta del banc diu... no voldria pas, però que vigili que encara li prendrà els "quartos" de la llibreta, perquè amb els cants i els versos l'està conquistant.
Jo tanta por sentia dels banyistes "de pega" que li vaig preguntar, a què es dedica monsieur?, em va dir que duia un camió d'una companyia francesa fins el Marroc i em va semblar que era bona persona i molt correcte.
La pobre Pilar que ha estat tan desgraciada amb el seu home.... ja ho sabem que feia riure a algú, però era feliç, no l'havia vist mai tant feliç... van cantant per les cantonades "el saltiró de la cardina" i "la balanguera" i sobre tot li fa petons i abraçades.Comentaris

 • L'amor... quina paraula més maca.[Ofensiu]
  jos monts | 18-04-2008 | Valoració: 10

  Hola Mª Pilar

  Quina enveja en fas pugen gaudi de la platja i tan prop de casa, jo solsament l'he vist de lluny.
  Com sempre els teus relats tant colpidors.

  " He pensat en aquells anys que deixàvem l'olla al foc i la clau penjada a la porta, ningú no ens prenia res".

  Enyoro aquells temps i els recordo amb melangia.
  Una abraçada
  jos monts

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

509 Comentaris

311340 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com