En Robacols i els frares de Sant Josep de la Rambla

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

En Robacols era tot un personatge conegut pel barri de la Rambla. El famós personatge era hortolà del convent dels Josepets de la Rambla on avui hi ha el mercat de la Boqueria (mercat de Sant Josep).

De nit saltava la tàpia que cercava l'hort de la comunitat i anava a rampinyar les cols dels frades que ell mateix havia plantat i conreat. L'endemà la seva muller les anava a vendre al mercat.

Els monjos el van arribar a descobrir, per atrapar-lo van obrir un sot pel peu de la tapia de l'indret on ell saltava i el van omplir d'aigua aquell vespre en saltar la tapia l'hortolà va caure dins del clot de l'aigua i restà xop del tot. Els frares, un cop atrapat per eixugar-lo el van fer entrar al convent i allí deliberaran que res no l'eixugaria tan bé com unes garrotades. Discutien quantes li havien de donar acordant només donar-li una dotzena. Així ho van fer i li van haver de donar tantes dotzenes que no li van quedar ganes de fer-ho mai més a la seva vida... Je, je, je que bé li sortia tot rodó a en Robacols.

Qui ha tingut un hort ja sabem que passen aquestes coses, però el valor d'en Robacols de anar-ho a fer a l'hort dels frares... És una mica massa... No?

Comentaris

  • Josepets de la Rambla[Ofensiu]
    kukisu | 12-06-2008 | Valoració: 10

    De segur que el valor consistia en la qualitat dels productes que ell mateix havia conreat i dels quals gaudien els frares.
    Una història ben típica i interessant, com totes les teves.

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314385 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com