L´ARBRE MÀGIC DELS DEUS

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
De ben petita sempre he vist llibres a casa meva. El meu besavi matern, que un bon dia va travessar la frontera de França, era mestre al seu país. I tenia passió per els llibres i ho va transmetre a les seves filles, entre elles la meva avia.

La meva iaia sempre la veia amb un llibre a les mans, quan tenia una estona que les seves obligacions li permetien. Qualsevol paper imprès que trobes anava directe als seus ulls. Sempre deia, nena no se sap mai ,el saber es troba en qualsevol lloc si sabem buscar-lo i entendre el seu significat.

No es gens estrany que les seves filles els agrades també llegir, i jo la seva neta no podia ser menys.

Més a part de tot això, era una bona explicant rondalles algunes que havia après als llibres i altres inventades per ella mateixa.

Recordo en particular que a casa teníem tota classe arbres fruiters, el meu avi matern els havia plantat per la seva dona, al igual que també li agradava que tingues flors i amb cura li esporgava els rosers tots els hiverns.

Avui recordo en particular que pel Setembre agafàvem un cistell ben gros i a collir codonys. Amb els codonys feia una melmelada molt bona i també feia codonyat. Amb els fruits mes grans els posava en habitacions, donava gust sentir la seva bona flaire, també els posava per perfumar armaris.

També recordo que em deia que el codonyer era màgic. Es arbre dels deus. Els grecs deien que en el jardí de les Hespèrides i havia una barreja de codony i poma, les famoses pomes d’or que podien donar la vida eterna. Això menuda no ho creguis pas, mes els romans els apreciaven també molt, deien era símbol de fertilitat. Jo no crec ni una cosa ni altre, m´es a que es bona la melmelada ?

Encara em sembla veure els seus ulls blaus mirant-me m’entres collia els codonys, que no era la Tia Maria, si no la meva avia i jo la seva neta, que encara avui recorda la seves rondalles.

I si escric tot això, es perquè avui he vist flors al meu codonyer, espero poder collir codonys i tal vegada algun dia pugui explicar l historia dels codonys màgics a algun net, si es que en tinc....

Comentaris

  • Quanta tendresa[Ofensiu]
    Karin | 11-04-2016 | Valoració: 10

    El teu relat es tendre i net com una matinada de Primavera. M´agrada com escrius

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

325903 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.