KISPAR FIDU

Un relat de: kispar fidu

És un nom amb molta "història". És un pseudònim sorgit del no res.
Un nom que gràcies a una persona molt especial, va començar a tenir forma. Tu li vas donar sentit...

Fins aquell moment no havia tingut mai un "alies" tan peculiar, tant meu.
Era l'any de la sele, i del treball de recerca i del dur curs de 2on de btx. I d'aquí va sorgir tot, d'aquí va néixer la màgia del nom.
El meu treball de recerca, que realitzava amb dues altres companyes, tractava sobre els dofins. Sí, és un tema estrany per a un treball de recerca, però vam escollir-lo quasi per casualitat i vam anar-li donant forma. El títol era: "Dues noves vides". Exacte, perquè vam fer el seguiment de dues cries de dofins. Durant els primers mesos, tot i la sorpresa d'algunes persones quan et preguntaven sobre el treball, ningú en va donar massa importància.

Però un dia, no sé ven bé com, tu vas trobar-ho peculiar, graciós. I a partir d'aquell dia va començar la "conya" amb els dofins, que va conduir a la resta de la història. Vas començar dient-me Dufina en les converses internàutiques. Després m'anomenaves així pel carrer i tot. Molta gent s'estranyava al sentir-me anomenar així. Al principi em va costar acostumar-m'hi, però em va anar agradant.
Al cap d'un temps, vas passar al diminutiu de Dufi, que més endavant altres persones també van començar a utilitzar.

Una nova paraula va agafar també protagonisme. Un simple però complert SPARKI, va passar a ser un sinònim per a definir un munt de persones i reaccions. Una paraula nova al principi, però que ha passat a formar part del nostre vocabulari! Una paraula divertida, que depén de com, pot tenir diversos significats. Una expressió que va entrar a les nostres vides i que ara quasi no falta en cap conversa.

Els campaments amb l'esplai, també van formar part de la creació de kispar fidu. Les totamitzacions, característiques d'alguns esplais, van "batejar-me" amb aquest "alies". De fet no va ser ven bé aquest nom, perquè segurament us estareu preguntant que d'on surt, ja que les paraules que estic dient fins ara, no s'assemblen al nom en concret.
Les totamitzacions, és com unes proves que han de realitzar les persones que volen passar a formar part del regne animal... simbòlicament, és clar! És com una ceremònia "fantàstica". I com tota ceremònia, té el seu ritual. Entres a formar part del regne animal, com a animal amb el qual et sents més identificat. Jo vaig voler passar aquelles proves. No he sentit de gaires esplais que ho facin, i després de passar 10 dies al voltant de tota aquella gent (nens i monitors), tenia ganes de provar-ho. I és clar, després d'uns quants mesos sentint-me anomenar Dufina o dufi, doncs quin millor animal podia escollir que el dofí!!! I així ho vaig fer!
Va ser una nit llarga... vam anar realitzant proves... fins a la fí, aconseguir el nostre animal, el nostre símbol.

La paraula Dufina va passar a formar part de la meva vida! I tot provinent d'un simple treball d'institut!

Un viatge fantàstic, a un lloc molt especial, també va formar part d'aquesta història. El mot dufi seguia sent el meu distintiu. I al cap d'un dies allà, va passar a reduir-se més, fins arribar a ser un simple però intens Duf.

Les dues paraules, dufi i sparki, en aquest últim any de la meva vida, han prés un valor molt important. Per això, un bon dia, a l'hora d'escriure un petit text a una revista, amb no gaire ressó, del tren; no vaig dubtar en utilitzar aquestes dues paraules tant característiques.
Però no les volia escriure tal i com són, sinó, que vaig girar l'ordre de les seves lletres... com qui fa córrer les pàgines d'un llibre amb una bufada...

Així va ser com vaig obtenir un KISPAR FIDU. Un kispar fidu que em sento meu, ja que té una llarga història i un munt de detalls que em recorden moments preciosos d'aquests últims anys.

Una paraula que a primer cop d'ull pot semblar una errada o una invenció sense sentit, sense lògica. Però que té tota una història darrera, tot un passat ple de records. Una paraula que em sento meva. Un pseudònim que ha recorregut tot un camí al voltant de molta gent especial...

...Un KISPAR FIDU que té molt per explicar.

Comentaris

  • coincidències curioses![Ofensiu]
    Oluronbi | 12-12-2010

    Em va sobtar, en el seu moment, quan el vag veure per primera vegada, el teu pseudònim. Ara que he llegit l'explicació, encara m'agrada més. Però m'ha sorprés encara més que tan jove ja tinguis fets 2 llibres (uauuu!-així m'he quedat al veure-ho, jejeje...) i que....hagis nascut tu també un 1 d'abril :)
    jo també sóc una Aries de l'1 d'abril, però del '87! ;) un petunet! Et seguiré llegint.

  • Recordava haver llegit... [Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 27-08-2009 | Valoració: 10

    Recordava haver llegit aquesta justificació del teu "nick" [en diuen així, oi?]

    L'havia llegit el 17 d'abril de 2009. No! No és que recordi la data, és, senzillament, la data en que l'anterior criticaire el va fer sortir en els últims comentats... i ho acabo de mirar!

    M'agrada saber els motius que justifiquen o validen el motiu que alguns relataires feu servir.

    Estic pensant que seria molt curiós, que podria ser interessant, que tots els que en fan servir, de nom de guerra, ens expliquessin o en donessin les seves motivacions, al igual que tu ho has fet.

    M'has fet mirar la paraula "Totemització" i l'he trobada al Google. Ara bé, la meva ignorància supina no ha sabut trobar la paraula SPARKI. Què me'n podries fer cinc cèntims? Gràcies!
    - Joan -

  • molt maco[Ofensiu]
    güitxi | 17-04-2009 | Valoració: 10

    i tambe ets dofineta

  • uooo![Ofensiu]
    AnNna | 07-08-2006

    doncs la veritat és que a mi també em tenia intrigada descobrir d'on venia aquest nom tan estrany que a mi sempre em recorda a fideus...

    jaja!


    és curiós...


    i està guai! ;P



    el meu nick no té pas tanta història per explicar!


    Molts petonets, Gemma!!!



    annna**

  • Es curiós.[Ofensiu]
    AINOA | 19-11-2005 | Valoració: 9

    Hola Gemma.
    Mha es posat la mel els llavis quant he vist el teu nom a un relat i la curiositat ha despertat en mi.
    Veig que es passat moltes aventures, fins arribar el teu nom. Peró u es aconseguit i a part ens ha quedat molt clar.
    Una abraçada macá.

  • De Gemma a Gemma[Ofensiu]
    Gemma34 | 19-11-2005

    Hola guapa!!
    Justament avui, em preguntava que volia dir el teu nik. I mira per on! Han comentat aquest relat teu, i ha quedat com a últims comentats, i ja he obtingut la resposta.
    Saps... quan vaig entrar a RC no sabia si posar el meu Nik, tenia por que algú se'l copies. No m'importava que em prenguessin els meus relats. Però tenia por de perdre el meu Nik, i vaig entrar com a Gemma34, perquè no volia fer servir el meu Nik que només coneixen les persones més properes a mi.
    Ara em sap greu, tot i que no em desagrada gens Gemma34. Havia d'haver fet com tu, i entrar a RC amb el Nik que et diu alguna cosa.

    Un petó.

    Gemma34

  • AaAa![Ofensiu]
    Dreams | 19-11-2005

    Wola! Tenia curiositat x saber k volia dir el teu nik.. pensava k era alguna paraula amb llatí o d'algun altre idioma.. Pero ara ja u se!

    Si tens curiositat x el k em va pasar a mi.. un altre dia t'ho dic ;)

    Adew i cuida't!!

  • Una manera molt bonica de trobar un nick, jo el meu també té una "mena" d'história, també molt peculiar.
    T'he fet un petit comentari en : EL GOT, mig ple? o mig buit ?.
    Un petonet . Pilar

  • Curiosa.,...[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 20-07-2005

    relació amb el teu nicke, la meva filla li encanten els dofins, de fet ha fet varis anys cursos de cuidar dofins, i ara vol fer de voluntaria...

    Les paraules son molt importants a la nostra vida... i ens marquen, i a vegades, van més enllà del que veiem i ens defineixen...

  • hola un altre cop[Ofensiu]
    Shu Hua | 20-07-2005

    M'he fixat que explicaves d'on venia el nic i m'ha pogut la curiositat. Gràcies, és tot un detall. Sovint, acaben formant part de la nostra personalitat un poti-poti de coses i és bonic recordar d'on prové cadascuna i també explcar-ho.
    Això que dius que l'home et diu Dofina m'ha fet molta gràcia. A mi, el meu, em diu Vaca. I no és pel sobre pes (que no em manca, la veritat), sinó perquè el meu singe zodiacal xinès és vaca, o bou.
    Un relat entranyable i molt ben escrit. Un altre petó.

    Glòria

  • qui pogués [Ofensiu]
    fill de les ombres | 20-06-2005

    ser dofí per una estona i nedar en la llibertat de la immensitat blava d'un mar sense fi, sols horitzons.

    el nom ens el trien els pares per un motiu seu, el pseudònim és el mot que et donen els que t'envolten, els que saben QUI ets, QUÈ ets.
    sabent que ets un dofí se'n poden extreure una pila de bones sensacions que els qui t'envolten veuen en tu: la sensibilitat, la simpatia, la bellesa, la llibertat, ...

    potser algun dia compartim unes braçades vers ítaca!
    fins aviat!

  • Hola, dofineta...[Ofensiu]
    brideshead | 12-04-2005 | Valoració: 10

    Mira que tenia curiositat per saber d'on sortia aquest nom... Ja vaig mirar d'invertir les lletres, i les síl·labes... i res, no hi veia res. Ara, amb aquest relat tan enternidor, sensible i entranyable, ja ho he descobert. I m'ha agradat molt la història, tots els sentiments que hi evoques. Es nota moltíssim que hi ha moltes històries, molts records al darrera, i ho has explicat amb senzillesa, i amb molta estimació. M'agrada molt com escrius, tinc pendent de comentar-te més coses...
    I t'agraeixo molt els teus comentaris. Sempre treus l'essència d'un relat amb total encert!
    Un petó!

  • una història molt maca![Ofensiu]
    Baiasca | 11-04-2005

    primer de tot merci pels comentaris, i tranquila, que no passa res, perquè et repeteixis, jeje.

    m'ha agradat molt, suposo perquè el meu nom no és tant original, jo simplement, l'he tret d'"Els pilars de la Terra", que em va agradar molt.

    Saps, quan he llegit el nom el primer cop, he pensat que era un nom indi o alguna cosa així...
    et seguiré llegint!

    petoooooooooooons

  • Una llarga història...[Ofensiu]
    Llibre | 18-01-2005

    per a un àlies ben especial.

    És una manera com una altra de triar el que avui en dia s'anomena nick, però la teva és original i entranyable. Perquè pel que expliques en aquest relat, tot ha tingut lloc de manera entre casual i acceptada, i sempre, sempre (si més no és el que jo llegeixo entre línies), en un entron afectuós i farcit de respecte.

    Els dofins són animals meravellosos. No els conec a fons, però com a tantíssima gents, sempre m'han resultat simpàtics.

    Salut, Kispar Fidu!

    LLIBRE

  • Original...[Ofensiu]
    Ilargi betea | 16-01-2005

    ...això d'escriure sobre la història del teu nick. Té una història maca i també bastant llarga.
    M'ha agradat quan dius que sents akest kispar fidu molt teu perque jo em sento així amb Ilargi betea. En principi només era el meu pseudònim a RC, una simple traducció de "lluna plena", però ara ja sóc jo. M'encanta quan rebo un mail o quan em trobo amb algun relataire en persona o al messenger i em diu: "hola ilargi!" , em sento tan plena com la meva lluneta.

    Una abraçada molt forta i molta màgia, dufi!

  • Una història molt bonica[Ofensiu]
    Gorwilya | 11-01-2005 | Valoració: 9

    Bones!! Fa dies que t'he vist per aquí, hi avui he pensat que llegiria els teus relats. De moment he llegit aquest hi he de dir que és molt bonica i plena de records la història del teu nick... ;)
    Segueixo llegint la resta de relats!

    Petons!

    Gorwilya

  • gràcies per compartir-ho[Ofensiu]
    Ullets | 06-01-2005 | Valoració: 10

    Kispar fidu ets tu en estat pur. Recordo quan hem vas comentar, "he trobat una web, on es poden publicar relats, i ja n'he escrit un". Recordo que va ser llavors quan vaig descobrir aquest petit gran racó, ple de màgia. I sense que tu hem diguessis qui eres, jo... un dia, dins l'apartat "Autors a l'atzar", vaig llegir "KASPER DUFI" ostia hem va semblar molt divertit, i vaig pitjar sobre el link. Automàticament, la foto que tantes vegades he vist el teu msn (ja us el passaré per aquells que volgeu conèixer algú especial) es va definir en aquest espai. No hi havia dubte, tu dufi. I desprès de llegir uns quants escrits, finalment vaig entendre el significat del teu nick. Algú dirà... segur que no es per tant, jo afirmo... darrera d'aquest escrit hi ha mes màgia de la que mai podreu imaginar!

    Ets preciosa dufina meva!

Valoració mitja: 9.71

l´Autor

Foto de perfil de kispar fidu

kispar fidu

133 Relats

861 Comentaris

210770 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
si vols descobrir, reCREA


De l'1 d'abril del 86. Sant Quirze(nca) del Vallès.


Escric per a teixir teranyines d'entortolligades paraules, i per a extreure què penso i sento quan sembla l'única manera.


Jo? esperit lliure, ànima catalana, cabreta biciada, somiadora, lluitadora, ment incansable, cul inquiet (i cap), ànima voladora, emprenedora, apassionada de l'art, i... deixeu-m'ho dir... poeta (a petits passos, però constants, formant-se).


kispar què? KISPAR FIDU
Gemma Gelabert Gonzalo