Homenatge a un estel

Un relat de: Anaïs
Hola estel, hola àngel de a guarda. Com cada nit aquí estàs, imponent en la gran extensió de cel. T’observo; brilles més que totes les estrelles que t’envolten, perquè tu ets el més bonic. Sé que em vigiles atentament, amb mirada experta i afectuosa. Sé que no em deixaràs mai sola. Quan me’n vaig a dormir, em cobriràs amb el vel de la fantasia, em portaràs a mons llunyans i desconeguts, en els quals per uns instants jo seré feliç. Quan al matí obri els ulls tu estaràs aquí, per ajudar-me a començar el dia; et convertiràs en ocell i m’acompanyaràs allà on vagi, fidel i confiat, donant-me un alè d’esperança en tot allò que hagi de fer, per a enfrontar-me a la realitat que m’envolta.
Sé que t’alegres de la meva alegria, et sents feliç quan jo me’n sento, rius quan jo ric, plores quan jo ho faig. Ets tu qui em posa la mà a l’espatlla en els mals moments i que amb l’altra m’eixuga les llàgrimes amargues.
Quasi em sembla veritat que et tinc aquí. Però que bonic que és imaginar, i que cruel que és la realitat. A vegades, tanco els ulls i busco amb mans ansioses, esperant poder tocar-te, esperant poder abraçar-te, esperant... No aconsegueixo res. No et tinc, només em queda la teva ànima, el teu rastre; només em queden els records d’un passat millor, i els records són tan freds...
Sé que algun dia tornarem a estar junts. El destí no pot ser tan dolent. Ens ha separat un cop, però vull creure que algun dia pujaré allà dalt, amb tu, i que mai ningú ens podrà separar. Mentrestant, sé que tu em continuaràs vigilant, allà dalt, cada dia, cada nit de la meva vida.

(abril del 99)

Comentaris

  • Sí, Anaïs,[Ofensiu]
    Núria Niubó | 05-08-2012


    els nostres àngels, de nit, brillen més que cap estel, de dia són ocells que en alegren l’esperit, i mans invisibles que damunt les nostres espatlles ens acompanyen i guien.
    I els records són durs i fan mal al cor però es recordant com encara els tenim.
    Saps, avui fa quatre anys que va morir el meu germà gran, t’adones com ens vetllen?
    Ells han despertat en nosaltres emocions i ens han fet coincidir per compartir-les.
    Aquest relat teu, aquest plany, avui m’ha fet reviure aquell 4 d’agost tan cruel. Però és un dolor més seré perquè sé que ell està amb mi.

    Una molt emotiva abraçada des de molt endins del cor.
    Núria

  • Gràcies![Ofensiu]
    Anaïs | 17-03-2012

    Moltes gràcies pel teu comentari, Àlex.

    Sí, està superada la mort del meu germà, encara que no s'oblidi mai aprens a conviure en la nova situació i tornes a somriure.

    Anaïs

  • La plaça dels estels[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 17-03-2012 | Valoració: 10

    Hola Anaïs. T'acabo de conèixer i et felicito per l'explosió de sinceritat i emotivitat que desprèn aquest relat. Ja he vist que el vas escriure fa uns anys i espero que les ferides estiguin ja suturades, encara que sé que la mort d'un germà sempre és present. És un bon exercici escriure en moments difícils, però t'animo, també, a fer-ho en moments fàcils. ah, per cert, fa poc vaig estar a Alacant, on hi ha una magnífica plaça per la zona del centre anomenada Plaça dels Estels (encara que en castellà en diguin plaza de los Luceros). Llegint el teu relat m'hi has fet pensar. Una abraçada i benvinguda a Relats en Català!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Anaïs

Anaïs

49 Relats

174 Comentaris

47303 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Hola!

Diuen que definir-se a un mateix és una de les coses més difícils que hi ha, i més si et demanen o et demanes que és allò que tens de positiu.

Sempre m'ha agradat molt llegir i escriure també; anys enrere recordo que si m'havia plantejat d'escriure a nivell professional sempre pensava: "On vas tu, amb escrits que tenen com a màxim dues pàgines mecanografiades?" (Sí, abans no hi havia ordinadors, costa de recordar-ho...).

Jo sóc la típica escriptora que quan realment m'inspiro és quan estic trista, així que pot ser que els meus relats siguin sempre de situacions difícils, que com tothom he passat les meves. Però des d'aquí us asseguro que la major part del temps estic alegre, sóc sociable i positiva.

Ens llegim,

Annaïs
(09/03/12)

Aquest és el meu correu electrònic si necessiteu preguntar-me alguna cosa o simplement pel que vulgueu (sempre que estigui dins del marc legal vigent i per a tots els públics, jeje):

anais1978@yahoo.es


UN GRAN SOMRIURE!!!