La meua estrella (èxit/fracàs)

Un relat de: Bufanuvols

Quan el Dimarts el meu número va sortir escollit d'entre la multitud expectant per aixecar-se per damunt de tots els caps de la sala, vaig ser l'home més feliç del món en aquell instant ínfim. I ho sé perquè un àngel m'ho ha dit. Ara sóc el més ric dels rics; tinc tanta quantitat de diners sota el meu domini que el preu d'un àtic al centre de Barcelona és, per a mi, com ho és per a Bill Gates un caramel. I ara ho puc tot: sent el més lleig de la contrada, ara, les dones em persegueixen... I ja tinc deu o dotze ofertes de matrimoni... He recuperat velles amistats perdudes, he fet obres benèfiques que m'han aportat (a més de satisfacció) molts admiradors... Els polítics volen retratar-se amb mi, els esportistes volen convidar-me a una copa, els músics volen que compose les seues noves obres. Un bressol de plaer m'acull cada nit per jaure feliç somiant quina obra caritativa faré demà i quin famós vindrà a banyar-se a la piscina.

Però l'altra nit vaig tenir un somni en què la meua fortuna fulgurant, joiosa i captivadora prenia la forma d'una estrella... Jo, de la mà d'un àngel arribava al cel i, després d'unes negociacions amb cert posseïdor de l'univers, obtenia aquella meravella i la desava després suaument sobre el televisor per a que em fes companyia tots els dies.
Ahir vaig pujar al cel amb l'àngel, vaig negociar amb Déu i vaig prendre l'estrella... No em quedaven diners, però sóc l'únic humà amb una estrella al menjador de casa.
Aquest matí he despertat... T'he vist a tu, he obert la cartera i, com era d'esperar, estava buida, car tot ho havia malgastat en l'estrella. He anat al menjador i no he trobat l'estrella... Supose que l'ha pres el gos per anar a jugar.

Comentaris

  • rbbarau | 08-12-2006

    Et seguiré llegint. M'ha agradat molt.
    Molt crític.
    Un petonet*

  • Molt bé.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 08-12-2006 | Valoració: 10

    Molt ben escrit, si parlem de la forma. Una gran metàfora, si ens referim al fons. Els diners calen per a viure tranquilament, no ens enganyem, però quan van més enllà, quan esdevenen la meta d'una vida, l'esquellot llunyà que ens promet una felicitat il·limitada, llavors ja ens estan fent mal. Més val comprar estrelles d'aquelles que serveixen per a jugar en família, per a veure nevar rere els vidres prement una mà que t'estima; estrelles que no et convertiran en la persona més popular del món, que no despertaran lloances, ans la senzilla companyia dels qui t'accepten per tu mateix. Això no ho entén tothom, perquè no ho sent tothom. La disminució humana que afecta a la sensibilitat és la pitjor de totes. Molts dels qui n'estan afectats, ni hi veuen, ni es creuen del tot que els altres hi vegin; de fet no els parlis de colors perquè mai no els han vist, i et diran que no saben per on agafar les teves paraules.
    Em quedo amb el teu relat senzill i ben escrit i me l'afegeixo als meus relats preferits. Penso llegir-me'l de tant en tant per a refer el camí quan desbarri.

  • Hola, Bufanuvols![Ofensiu]
    ROSASP | 08-12-2006

    En acabar el teu relat m'ha quedat dins del cap la imatge d'aquesta estrella preciosa i fugissera. Tot allò material que es podia comprar durant tota la història, sembla perdre importància i lluïssor.
    Fins a on és capaç d'arribar l'ésser humà per aconseguir donar forma a un somni?
    El desig de posseir no sembla tenir aturador, encara que la major part de les vegades capturar o comprar quelcom que semblava molt important, acaba deixant una sensació de buidor indescriptible.
    M'agrada la forma del relat, aquesta barreja de realitat i fantasia que el fa diferent.
    I si el gos va enterrar l'estrella com si fos un os? I si se li va escapar de la boca per tornar al lloc que li pertocava? I si es va fondre o esmunyir com tot allò que no vol estar engabiat?

    He fet un petit repàs a la teva obra, recordo haver-te llegit més vegades. Em va impactar molt el relat de "Háblame en cristino, maldito catalán"
    He vist el teu missatge al fòrum, gairebé "desesperat", en un dia plujós de festa.
    Cada cop som més gent i és impossible arribar a tothom, això no vol dir que no interessi allò que escrius. Crec que tens força i estil, sobretot tenint en conte la teva edat.
    El més important és fer allò que t'agrada i sentir que cada t'omple més.
    Una forma de que et comentin és comentant!

    Petons des de les terres de ponent!