Expedient Núm.: 0006589255-ZB30 del Departament d'Antropologia Remota i Translació Intertemporal.

Un relat de: Fredegard Dogwood of Shadydowns

El present informe pretén enunciar, de forma resumida, les conclusions a les que s'ha arribat després de les expedicions, presa de mostres i demés investigacions realitzades durant els darrers anys pel nostre departament. Al seu torn, també intenta aportar llum a la imminent decisió sobre el futur del projecte i assegurar la continuïtat de les nostres activitats demostrant-ne la seva solvència. Finalment voldria aprofitar aquestes línies introductòries per agrair de tot cor la confiança dipositada en la meva persona i en tot el departament.

Els darrers estudis realitzats pel Departament d'Antropologia Remota i Translació Intertemporal són el fruit d'anys d'incursions transtemporals en el passat amb la intenció de descobrir, investigar i analitzar tots els detalls de les èpoques més desconegudes de la nostra protohistòria mitjançant les possibilitats de viatge en el temps que ens brinda la utilització dels avenços tecnològics més recents. D'aquesta manera s'ha pogut trobar prou informació sobre les etapes més fosques i remotes de la història i sobre qui poblava el nostre planeta llavors.

Per tal d'aconseguir els objectius fixats s'han requerit un total de més d'un miler de missions tripulades, algunes només de reconeixement del terreny, d'altres d'observació i la gran majoria d'estudi i presa de mostres de gran nombre de subjectes. Aquestes incursions han estat realitzades en direcció a milions d'anys enrera, no es pot precisar exactament la magnitud del desplaçament temporal ja que encara no es domina del tot el viatge en el temps, però s'estima que s'han realitzat entorn a la mateixa època, només amb uns quants segles de marge d'error entre unes i altres. Gràcies a la utilització de les càpsules de transport antigravitatori, no només el traspàs al passat, sinó també els diversos desplaçaments un cop arribat al destí temporal desitjat, han estat duts a terme amb total seguretat i garanties, exceptuant un parell de casos dels quals només hem agut de lamentar cinc baixes.

Una vegada assolida la destinació cronològica adient el nostre treball ha consistit en dues tasques ben diferenciades: la primera s'ha basat simplement en l'estudi i reconeixement del territori i la realitat social existent en el planeta, realitzat tot això amb la major discreció possible, tant en observacions des del cel com en incursions personals en terra. La segona àrea, i la més productiva, ha consistit en la presa de mostres animals i vegetals; tant dels éssers més simples com dels espècimens que dominaven aquell entorn, parant més atenció en aquestos darrers. Doncs tot i pertànyer a una societat molt primitiva es va creure necessari realitzar-los un estudi a fons.

En cada mostreig s'ha procedit a seleccionar diferents individus amb la finalitat de ser capturats, portats al laboratori de les càpsules i ser sotmesos al més ampli ventall de proves experimentals, sobretot de caire genètic, per part dels científics de cada expedició. Tot això s'ha procurat dur a terme durant la seva fase de descans nocturn profund per tal d'alertar el mínim possible de la nostra presència. La raó de la realització d'experiments genètics no és altre que la d'arribar a concloure si els habitants de la Terra fa milions d'anys guardaven alguna mena de parentiu llunyà amb la nostra espècie.

Després d'aquests anys d'observació de la població que ocupava el planeta en el passat podem afirmar que, tot i organitzar-se d'una manera poc evolucionada -la seva societat es basava en un exclusiu intercanvi de bens i serveis del que la majoria de la població en quedava al marge, provocant això continus conflictes bèl·lics-, tenir ínfims coneixements tècnics i científics -utilitzaven com a font de locomoció l'energia poc eficient de la cremació de combustibles fòssils i per la resta d'activitats la que desprenia la fissió nuclear atòmica, això només per posar un exemple- i no exercir un control adient dels recursos biològics i minerals del seu hàbitat; es tractava d'una forma molt arcaica però probable precursora de la realitat social actual. Els individus dominants d'aquella biosfera pretèrita no contaven amb massa diferències morfològiques envers a nosaltres. Tenien molt subdesenvolupada la capacitat cranial -i la intel·lectual- i més enfortit el teixit muscular en conseqüència. Es podria dir que es tracta d'una versió "animalitzada" de la nostra raça. I el més concloent de tot és que els resultats de les proves d'ADN, hibridació i altres anàlisis així ho ratifiquen.

És per això que tot el departament, amb un servidor al capdavant, aconsella i demana enèrgicament que es garanteixi la continuïtat dels estudis que ens ocupen, doncs si han arribat a aportar dades tan importants com les abans esmentades caldria esperar-ne moltes més en un futur si es permet seguir endavant amb l'activitat.

Per finalitzar aquest informe, i a títol de curiositat, es voldrien comentar els efectes de les incursions realitzades sobre els subjectes i la societat analitzada. Al contrari del que s'esperava no tots els individus triats acabaren per no percebre el fet d'haver estat sotmesos a experimentació per part d'éssers que els resulten desconeguts. Això no fa perillar de cap manera les nostres activitats ja que la única impressió que ha deixat la visita rebuda no ha estat altre que la creença en que van presenciar les accions d'ens "extraterrestres" en el seu planeta; fins i tot identificaven les càpsules de transport antigravitatori com a "naus espacials". I si aquesta afirmació ens resulta ridícula -sabent del cert que tant si és provable l'existència de vida intel·ligent en altres astres, les possibilitats d'arribar a establir-hi contacte són nul·les degut a l'enorme distància que separa entre si als planetes habitables- resulta que també ho era per a la majoria d'individus de la societat arcaica que s'estudia. Això feia que els testimonis fossin titllats de dements o mentiders i que la seva paraula no tingues valor.

Atentament

ZB30, Director del Departament d'Antropologia Remota i Translació Intertemporal.

Comentaris

  • peres | 18-05-2006 | Valoració: 9

    com una tesi doctoral. El que m'ha agradat més és poder comprovar que en el futur llunyà els informes d'aquest tipus estaran escrits en català ;-)

    Molt bona la definició de l'home actual, de la seva manera de funcionar, de gastar energia i d'oblidar-se de la majoria de gent que no pot seguir el ritme. Sort que ara (no per l'ajuda occidental, sinó gràcies als seus recursos propis) sembla que comencen a desvetllar-se tant la Xina com l'ïndia. El món, em sembla, és a punt de canviar: ens envairan utilitzant les nostres pròpies armes, el comerç i el turisme.

l´Autor

Foto de perfil de Fredegard Dogwood of Shadydowns

Fredegard Dogwood of Shadydowns

62 Relats

120 Comentaris

75075 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Escric perquè m'agrada llegir. I segons deia Jorge Luís Borges:
"Cuando uno escribe, el lector es uno."

Vol dir això que escric perquè m'agrada llegir-me?

No n'estic segur. Però el que sí és cert és que si penjo els meus relats aquí és perquè m'agradaria ser llegit.

Espero els vostres comentaris!!!


També trobareu relats meus als llibres Relatsencatalà.com, versió 2.0 i 10x10 Microrelats. I podeu sentir-ne un parell a la Edició 31 i la Edició 42 del programa "Breus" de Ràdio Kanal Barcelona.


E-mail: txescu@yahoo.es
Web: www.FrancescGarcía.cat
Flog: Els ambigrames d'en Txescu