Exclusió del mètode

Un relat de: Bonhomia
Exclusió del mètode

La imaginació pot despertar canvis en la nostra imatge, en el nostre comportament o, fins i tot, a una conducta alienada a nosaltres mateixos que seria la pèrdua parcial de la nostra personalitat.
La imatge subjectiva pot resultar agradable, indiferent o excloent. L'estètica d'avui en dia pel que fa a la cultura del maquillatge ens ha dut a l'abús químic de substàncies tractades en laboratoris. Aquestes substàncies poden beneficiar la seguretat de la persona per uns dies, per uns mesos, fins i tot per algun any. Però a la llarga poden ésser nocives per a l'aspecte estètic del cos i sobretot del rostre, en algun cas del cabell, si se n'abusa.
Les substàncies per a reforçar la bellesa del propi cos, si estan tractades químicament, haurien d'ésser molt simples i ésser utilitzades amb la màxima precaució.
Però la substància que surt d'aquests mals de caire estètic i que poden ésser beneficioses és la substància natural d'origen vegetal. Hi poden haver contradiccions.
No és el mateix anar a una botiga a comprar un pot en el qual hi ha d'haver indicades les substàncies tractades, que informar-se i tractar-se el cos a partir d'una lectura informativa en forma de llibre, un llibre en el qual poder confiar-hi, que seria un llibre estrictament basat en la naturalesa i la seva estètica, doncs el setanta-cinc per cent del nostre cos està constituït d'aigua, i d'aquesta manera poder adquirir els productes naturals necessaris i/o aplicar-nos-els per a la nostra bellesa. Pot ésser precís visitar un expert en el tema per a la nostra seguretat i tranquil.litat.
Llavors, la imatge pot resultar agradable i/o atractiva, sense deixar al marge el cas erroni que pot ésser derivat d'una al.lèrgia o d'una malaltia.
És necessari consultar, en qualsevol cas i literalment, al metge que pertoca.
La pròpia estètica sense cap base ni "condiment", es pot també reflectir en nosaltres mateixos/es sota la nostra responsabilitat, però amb la consciència i el consell degudament aportats per la pròpia experiència i per la pròpia higiene.
El descuit de la imatge en societat pot esdevenir art. Però nosaltres no som art si ens atenem a l'organisme, doncs aquest és natural, però no sobreviu ( no conec casos oposats ) a la vida en societat, al treball ni a l'oci.
L'exclusió del mètode estètic en general pot esdevenir autodestructiu per a la imatge que donem al món social dins el qual hi tenim el nostre rol amb drets i obligacions, i sobretot en l'edat adulta, on podem deixar-nos dur metafísicament i d'una manera ignorant i involuntària a l'exclusió social. Que la societat aporti o no solucions a aquest greu problema forma part dels especialistes teòrics i pràctics, sempre que siguin benevolents en el tema de l'exclusió social.


Sergi

Aprox. Agost 2.010

Comentaris

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

513832 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.