Espais de pel·lícula: Trainspotting

Un relat de: Societat Anònima
Vols viatjar a Escòcia? Et va agradar la pel·lícula Trainspotting? Llavors aquest article serà del teu interès perquè en ell et proposo visitar diverses localitzacions on es va desenvolupar el seu rodatge.

El film, basat en la novel·la homònima de Irvine Welsh, va ser dirigit el 1996 pel director britànic Danny Boyle, que anys més tard va guanyar l’Oscar per Slumdog Millionaire. La història gira al voltant de Mark Renton, interpretat per Ewan Mc Gregor, un jove que busca en les drogues la sortida a la societat post Tatcher en la què viu, amb uns models de conducta preestablerts en els què no creu. El seu viatge cap a una certa integració personal i laboral contrasta amb els que fan alguns dels seus amics. Molts han trobat certs paral·lelismes amb el famós llarg metratge La taronja mecànica de Stanley Kubrick.

A continuació et proposo un petit viatge cap a indrets que reconeixeràs la propera vegada que vegis aquesta magnífica pel·lícula:

- Edimburg. Princes Street. Si vols posar-te els teus MP3 o iPod a tot volum mentre escoltes Lust for Life de Iggy Pop i vols recrear l’escena inicial, quan Renton fuig corrent de la policia, has d’anar al principal carrer d’Edimburg: Princes Street. Al final d’aquest carrer i a l’esquerra (en direcció a Calton Street Bridge) trobaràs una petita escala on Ewan Mc Gregor despista a la policia, abans de ser gairebé atropellat per un cotxe.

- Glasgow. Firnhill Health Complex. Hopehill Road. Aquí pots jugar a futbol si tens la intenció d’imitar al grup de politoxicòmans que protagonitza una coneguda escena pseudoesportiva.

- Glasgow. Café d’Jaconelli. 570 Maryhill Road. En aquest local Renton i Stud comparteixen un batut abans de l’entrevista laboral del segon.

- Glasgow. Crossland Pub. 182 Queen Margaret Drive. Si entres en aquest pub recordaràs a Begbie (Robert Carlyle) explicant històries, llençant una gerra de cervesa a la gent i barallant-se amb tothom.

- Glasgow. George Hotel. 235 Buchanan Street. L’hotel es va fer servir per rodar les escenes on venen la droga.

- Glasgow. Volcano. 15 Benalder Street. En aquesta discoteca coneix Renton a la jove col·legiala.

- Thornliebank, a nou kilòmetres de Glasgow. Rouken Glen Park. En aquest parc Renton i Stud discuteixen sobre la carrera de Sean Connery i disparen a un gos. També va ser una localització de Shallow grave, l’anterior treball de Danny Boyle.

Però si viatges a Escòcia potser t’agradaria visitar uns altres llocs cinematogràfics. Per exemple, moltes escenes de Braveheart van ser rodades a la Vall de Glen Nevis, prop de Fort Williams. I, si ets fan de Harry Potter i t’apropes a Glenfinnan, reconeixeràs el viaducte per on passa el protagonista amb el tren que el porta a Hogwards.



A més a més, si vols portar la teva afició al nen mag més enllà, pots apropar-te al Café The Elephant House d’Edimburg (21 George IV Bridge) perquè allà és on s’assegura que J.K. Rowling va escriure el primer llibre de la nissaga literària. Abans, el seu exmarit va tenir la poc brillant idea de divorciar-se de la multimilionària escriptora. No sé si després es va penedir.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer