Es que me desorino

Un relat de: Societat Anònima
Sou conscients de en quin país vivim? Existeix la més mínima possibilitat de que algú digui d’una manera clara i sense por a patir cap mena de censura que vivim en un país de fireta? Podrem alguna vegada alliberar-nos de la tirania de la incultura? Per què quan no sé com començar un article faig preguntes?

Avui he llegit una breu notícia al diari ARA que parlava d’una informació publicada al diari EL MUNDO (seria com un retweet en paper):

“El diari El Mundo ha tingut accés a l’acta de votació del jurat popular del judici a Francisco Camps i Ricardo Costa. El més cridaner del document són els errors ortogràfics. N’hi ha molts. Són 16 pàgines manuscrites on hi apareixen paraules inexistents com “tubiera”, “faborable” i construccions verbals inventades com “a deliberado”. “Los supuestos regalos no han quedado demostrados que se les hallan pagado a los acusados, mediante el informe pericial que tambien afirma esta conclusion”, diu el text. Els accents brillen per la seva absència. “L’acta de votació del jurat del judici a Camps no superaria un examen d’ortografia de l’ESO”, remarca El Mundo”.


Conclusió: aquestes nou persones que han declarat als Teletubbies del PP (Camps i Costa) com a no culpables, no només eren sordes, sinó també incultes. Dic que eren sordes perquè, pel que sembla, no han escoltat ni una de les converses que la resta de ciutadans sí hem pogut escoltar. D’altra banda, una persona que escriu aquesta frase: “Los supuestos regalos no han quedado demostrados que se les hallan pagado a los acusados, mediante el informe pericial que tambien afirma esta conclusion” no alimenta el seu cervell amb unes mínimes dosis de lectura diària. Per començar, dir que els obsequis es paguen a qui és objecte d’aquest detall és com afirmar que el Pare Noel és un traficant.

És aquesta l’Espanya “gran i neta” de la què parla Mister Vestits d’home? Li queda a Costa una mica de caviar per celebrar que som idiotes? El proper cas de corrupció en el qual es jutgin a membres del PP contarà amb la participació estel·lar de Belén Esteban, Kiko Rivera, Jesulín de Ubrique i Sergio Ramos? Per què quan no sé com acabar un article faig preguntes? Ai, com diria aquella senyora que surt a l’APM: “es que me desorino”.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer