EN RECORD DE LA KIRA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Si avui escrivís amb tinta, el meu escrit estaria tacat de llàgrimes. S'ha mort de forma inesperada la nostra gosseta Kira. Tenia solament set anys i era la reina de la casa.
Ha deixat un gran buit a les nostres vides, sempre la recordaré acabada de néixer junt amb els seus germans. Un familiar la va triar i regalar per nosaltres.
No tinc paraules per descriure el gran disgust, va morir als meus braços. Es va anar apagant de mica en mica , va deixar de respirar al sofà preferit com si dormis.
Jo que sóc una mica innocent, tinc un jardí de fades a casa meva. Hi ha dues fades i un follet un parell de fanalets solars, dues casetes, plantes , més algunes cosetes més que no dic, per no cansar-vos i plantes i flors. Jo solc pensar que potser algun dia alguna criatura fantàstica li agradi el meu jardí i vingui a instal·lar-se , jo crec fermament en la màgia.
Amb penes i treballs vaig amortallar els 40 quilos de la meva Golden amb un llençol blanc, la vaig baixar per l´escala i la vaig deixar davant del meu jardí de fades. Allà hi va passar la nit a tres graus sota zero , se'n va anar al capvespre , espero al paradís dels gossos.
Era la millor amiga del meu marit , quasi com una filla l´estimava, i jo també, com els meus fills als quals adorava i jugava sempre.
Per Nadal tenia el seu regal, li encantaven els ninos de peluix i per sobre de tot els de goma que fessin soroll. Fa pocs dies vaig tenir a les mans el joguet que pensava comprar-li.
A la nit vaig anar a mirar-la i semblava dormir, guardada per les fades i els follets, il·luminada pels fanalets. Tenia por a la foscor, als trons i els petards. El que li agradava més era viure i jugar i sentir-se estimada , i us prometo ho va ser.
Al matí següent amb llàgrimes als ulls la vaig carregar al cotxe i la vaig portar a incinerar, encara semblava que dormia. La vaig amortallar amb un altre llençol , al seu collar li vaig posar una rosa i entre les seves potes el joguet més estimat per ella.
Ella ha marxat però l´estimarem i recordarem sempre. Descansa en pau estimada, m´agradaria tornar-te a trobar en algun lloc.

Comentaris

  • Molt dolç[Ofensiu]
    Lecram | 18-11-2019 | Valoració: 9

    Hola Montserrat,

    Quin relat més dolç i quants sentiments que hi ha. M'agradat molt llegir-lo.

    T'envio una abraçada ben gran.

    Marcel

  • Gràcies...Montserrat...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 15-11-2019

    Gràcies Monserrat pel teu agradable comentari que m'ha encantat. Em dius que és molt bonic i t'ho agraeix.
    Salutacions...
    Perla de vellut

  • Ànima de gos.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 14-11-2019 | Valoració: 10

    Recordo quan va morir el gos de mon pare, en Pixa-Olives, vaig emocionar-me de valent en l'instant que el manescal li injectacva la dosi per a sacrificar-lo. T'entenc i t'acompanyo el sentiment.

  • Sentiments per la Kira.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-11-2019 | Valoració: 10

    Molt bona, Montserrat. Per a mi no li veig que siga un relat de "humor", simplement un relat de sentiments per la teua gossa. Bé, m'ha agrada llegir-te'l i li note una sensibilitat per la teua gossa, que es va quedar congelada per fred que feia. I la tens en el teu pensament, que durarà sempre.
    Un plaer de lectura, Montserrat.
    Una salutació...
    Perla de vellut.

    Quan vulgues i tingues temps, ja em llegiràs els últims tres relats que he editat. Gràcies mil.

  • Fantasia[Ofensiu]
    SrGarcia | 13-11-2019

    Sembla estrany com la fantasia ens pot ajudar a portar el dol.

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323024 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.