Els Burros Catalans i Els Burros Andalusos

Un relat de: Marceli
Els Burros Catalans i Els Burros Andalusos

Elogio l'afecte de Su Majestat, La Reina Doña Sofia pels animals i altres causes humanes. Però això no és per parlar de la Reina, sinó dels Burros.
El burro andalús és una espècie protegida, que esperem que no desaparegui. Al burro li devem un Premio Nobel de literatura a l'exili. Juan Ramón Jiménez (Andalús Universal), per "Platero y yo". També el burro de Sancho Panza, va donar sapiència al seu amo. En el burro ens reflectim i trobem el saber i la inspiració. Ha estat un animal adorat i considerat Déu.
A més del burro andalús, tenim el "ruc català", que també va estar a punt d'extingir-se. El va recuperar un pagès, es va trobar un munt de burres, però de burro cap.
Al final, van trobar al "último mohicano" dels burros catalans. Saben a on era? Fent la mili en artilleria. El van haver de llicenciar.
El que no sé, és on van trobar al burro andalús, estava prenent unes tapes?...

Marcel·lí Miret - El Quixot Català, Cavaller de l'Olimp i dels Campos Eliseus (C.E.).

Nota: ni em fico amb la Reina, ni amb els burros, ni amb els andalusos, ni amb l'exèrcit. Srs. Editors, en cas de publicar-ho, vigilin de prop al tipográfista, no sigui que barregi burros amb reis i em fiqui en un embolic.

Una altra Nota: Al burro català el van destinar a cavalleria, però els tancs pesaven molt per ell, i per això va triar carregar amb els canons. (Això és un acudit)

Nota final: En l'original vaig escriure que el burro català: "va passar d'un mamporrero de l'exèrcit a unes infermeres de la Seguridad social".

Aquí no ho poso ni boig.Marcel·lí Miret - El Quixot Català
marcelinosi@yahoo.es
TW @quixotcatala

Comentaris

  • Va de Ruc.[Ofensiu]
    Nil | 26-09-2018 | Valoració: 10

    No magrada la paraula "burru", el pare m'ho deia quan jo anava a estudi i suspenia tot! A l'escola quan em castigaven el mestre em dibuixava unes llargues orelles de "burru" i apa! allí dret davant tota la classe mirant-me com a "burrus" . Per culpa d'una cosa i altra sempre he estat un "burru desorientat" en prendre decisions a la vida i fracasat , en els estudis. Marceli, savies que a Pont de S. ,segons el DCVB, al forat de l'orella del ruc li diuen " Turulut "?. Per contra trobo encisador el mot nostrat "Ruc o Ruquet". Em fa pensar en el que tenien a casa de mon avi quan ell era vailet, devers l'any 1898, de color cendra i amb el qual i jugava el mainatge de la casa, tot estirant-li de la cua, segons m'explicava la padrina que al cel sia. Encara conservem la menjadora del ruc, que fins fa pocs anys és feia servir de pedrís. Un conegut meu, pagès en tenia un ruc català, que simpàtic! Podè tot això que et conto et semblaran , no "tonterias", sinó, rucades, que és com s'ha de dir en el nostre bell catalanesc del món. Molt bon relat el teu Marceli i la teva biografia bé podria passar per un excel·lent manual de experiència de la vida, està escrit amb gràcia, no viuràs al carrer d'en Coeta, oi? I no em refereixo a la del ruc, com tu saps.. .lent Ihà-ihà! o Ihò-ihò!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Marceli

Marceli

36 Relats

28 Comentaris

37469 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
LA HISTORIETA DE Marcel·lí Miret

Marcel·lí Miret va néixer a Barcelona al 1958. Hi viu a Badalona des de que l'home va trepitjar a la lluna . Es un dels pioners de les aplicacions multimèdia, i en utilitzar els ordinadors per fer efectes de vídeo i animació. En un temps que hi regnaven les senyals analògiques, va creure en els ordinadors com a maquines amb mes possibilitats de tractar imatges. Actualment la desaparició dels aparells analògics es gairebé imminent .

La seva prehistòria comença a Badalona (1984) com a escriptor i poeta visual. Amb altres companys ( J.M. Muñoz Rovira , FeFe , El Cintas , etc ) fan el fanzine Pienso de curta vida però desbordant d'imaginació…

Desprès se'n va a Barcelona (1986) i es relaciona amb gent del còmic (Jaume Fargas - JC entorn VIBORA) intenta fer guions per vendre,però al final se'ls te que dibuixar el mateix . Publica els primers còmic fets a Espanya amb ordinador ( revista PRIMERA LINEA - El Vibora - Diari L' Avui ) .

Finalment fa un vídeo amb ordinador i es dedica a projectes de vídeo, animació i espectacle (1990). Se'n va de fires amb el espectacle de creació pròpia COMPUTER ART SHOW que es representa a les fires de SIMO - SONIMAG - BROADCAST

També dóna classes en centres carismàtics de Barcelona ( Videografia , empresa que dirigia Antoni Mercader - actualment ex- catedràtic del Institut dels audiovisuals - i que va introduir el vídeo art a Espanya ( Miralda - Muntades - Felip Solé - Eugeni Bonet - Remo Balcells - Santi Fort - etc ... )
i El CIEJ ( Centre d'iniciatives per a Joves de la Fundació La Caixa ) - Actualment seu dels estudis de btv a Barcelona.

Entre 1991 - 92 col·labora amb la Fura dels Baus, amb vídeos per el espectacle NOUN i Realitza la Simulació per ordinador de la Cerimònia De Inauguració Dels JJOO Barcelona 92. Una eina que va servir per que els participants, el coreògrafs, els tècnics, els realitzadors de TV entenguessin la complicada narrativa furera i el responsables del COI apostessin per la FURA (un grup que no inspirava massa confiança debut al seu estil "gore") i els donessin tots els medis necessaris per poder-ho fer.

Al 1996 fa el pre- disseny del l'espectacle Veintegenarios de Albert Pla i en realitza alguns videoclips.

Entre el 2000 i la actualitat ha estat desenrolant els elements del PC per poder tenir mes elements tècnics i perfeccionant els acabats. Ara que els ordinadors se han propagat per el mon i el seu us es conegut globalment, es sent mes comprés i gaudeix de que aquestes tècniques s'estiguin globalitzant. Segur que no deu estar gaire d'acord amb el Bill Gates , però encara queda molt per fer ....

Obra poètica:
Guerra als Controladors
Leonora Dada
Nanes de cobrellit
La capsa dels Caramels
Micro històries de Olotilandia

Vídeos:
-Jornades Música Cibernètica i Natura de Jossa del Cadí organitzat per Martí Brunet.
-Inciertos en Gijón.
-Veintegenarios Albert Pla. Carta al Rey Melchor.
-Computer Animació: La Carrera de Hércules JJOO B-92.
-Computer Animació: Mar Mediterrani JJOO B-92.
- Kali2 Copios.
- En destrucció.
- Estruktura Gustavo - Gustavo Adolfo Ropero
- i altres que tinc perduts.

Vídeos Malíssims:
- El Coche de Plástico - Horta de Sant Joan - rodat amb un dos cavalls y els veïns del poble - Assessor tècnic Jordi Benavent.
- El ladrón de Bad-Dog - Protagonista Carles Riba, no es el poeta, aquets es músic i tècnic de so de la BBC.
- El "cuento" de la Navidad - A la Conreria - Badalona.
- Pánico en la casa de colonias - Rodada amb els nens del poble en una hora, a prop de Sitges.
- El Bisne de las Galaxias - Rodada amb Kiku Vidal, Ivon Miralles, J.M. Muñoz Rovira, El Fefe i un citroen groc a punt de caure al riu de Sant Aniol. Artista el Pérez de Banyoles. Exteriors en El Bosc d'en Chicu, a on n'hi ha estàtues millors que les de Dalí, escenes aquàtiques rodades amb les barques a rems del llac de Banyoles. Vestuari horrible.
- El vídeo inexistent amb: Isabel Mateu, Joan Valls, Aniol Valls, els fills de la Isabel, Joan y Marina. La Susanna Orri , El Lauren, la Espe, El Xato, El Josep Olivars, La Anna, La Gloria, Els Punkis, El Jesús, Els del parador de Castellfugit de la Roca de la Garrotxa.
- Escalada a la muntanya de la Reina Mora amb el Jordi Solá i els del refugi.
- Tècnics: Joan Duran, llums. Manel Cutando, disseny. Camara: Josep Poch. Missatger: Antoni Alós. Carles Bertan, Forn Bertan, pastís. Música: Desmanes- BooTooNoo. Atjudant, Luís Artero.
- El Video de mi barrio: Bubo, Miguel Artero, Los capitanes, El de Romania, El de Marroc, El de Pakistan, El Mústafa, que te tres anys. Mi vecina Luisa i la il·legal que frega la escala.

Proyecto parado: OVNI, el extra limitado

Proyectos Actuales:
Trilogía Clásicos Españoles
-El Quixot Català
-La Celestina con Overbooking
-Tolente el Código de Don Vicio


Marcel·lí Miret
marcelinosi@yahoo.es
http://webs.racocatala.cat/quixotcatala