L’OU DE COLOM DE EIVISSA

Un relat de: Marceli
Marcel•lí Miret – EL QUIXOT CATALÀ
marcelinosi@yahoo.es


L’OU DE EIVISSA


Eivissa segur que era una de les illes preferides de Colom. Anava sovint a casa del Pocholo, el que encara no ha descobert qui li va robar la motxilla. Segur que deu tenir un armari plens de motxilles totes iguals per si li tornen a treure, o la perd en una nit, d’aquelles en la que es perd tot, menys la virginitat. Que ja fa temps que la ha perdut (se li suposa). El tema dels ous també l’afecta, per poc li dona una palissa a un càmera per filmar-lo en pilotes. Els ous de Pocholo com els de Colom, tenen mes misteris que els ministeris.
Pocholo també navega, en yate, colxoneta, i fora borda. Segur que va amb una moto aquàtica, treien aigua pel tub d’escap com si fos un catxalot sedent.
Se ha de ser molt fort i resistent per viure a Eivissa. Les nits duren 24 hores i mai es fa de dia. El dia es per dormir, que fa massa calor. Eivissa es les antípodes del mediterrani.

Tot es capgira de cop. Trobes la vida i l’amor sense adonar-te ni saber com.

Descartem a Pocholo com a familiar de Colom, sinó va ser capaç de trobar la motxilla, Amèrica no la hauria trobat mai. Estem d’acord en que es mes difícil trobar Amèrica que una motxilla, veritat?. Com a molt van ser amics i es van passar mes de una nit a les discoteques. Pocholo a anat de festa amb tanta gent, que potser ja ni sen recorda del Colom.
El cert es que a Eivissa hi ha un monument a Colom. El monument en si, es un ou amb la caravel•la Santa Maria dins. Se que el símil no li fa honor, però el monument sembla un kinder sorpresa amb un vaixell a dins. Mes de un nen se’l voldrà menjar. Metafòricament, vol dir que el seu ou era tan gran com un vaixell. Al menys li reconeixen que tenia l’ou mes gran del món: L’Ou de Colom.

Si Colom te un ou a Eivissa, es perquè els seus ous van estar per allà. Els illencs, sembla que estiguin aïllats, però no ens en de confondre. Som els mes experts en navegació. Segons com, et podies passar mes temps en un vaixell que a terra, i mes a mes, si eres d’una illa. Las illes tenen vaixells. Els vaixells vol dir domini econòmic i militar, tan en temps de guerra com de pau. No hi ha molts, però “amb molts pocs, poden fer molt”. Pot ser es referia Whiston Churchill als mallorquins?. El mes segur que si. Al menys va conèixer a un.


Marcel•lí Miret – EL QUIXOT CATALÀ
marcelinosi@yahoo.es

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer