L’OU DE COLOM DE EIVISSA

Un relat de: Marceli
Marcel•lí Miret – EL QUIXOT CATALÀ
marcelinosi@yahoo.es


L’OU DE EIVISSA


Eivissa segur que era una de les illes preferides de Colom. Anava sovint a casa del Pocholo, el que encara no ha descobert qui li va robar la motxilla. Segur que deu tenir un armari plens de motxilles totes iguals per si li tornen a treure, o la perd en una nit, d’aquelles en la que es perd tot, menys la virginitat. Que ja fa temps que la ha perdut (se li suposa). El tema dels ous també l’afecta, per poc li dona una palissa a un càmera per filmar-lo en pilotes. Els ous de Pocholo com els de Colom, tenen mes misteris que els ministeris.
Pocholo també navega, en yate, colxoneta, i fora borda. Segur que va amb una moto aquàtica, treien aigua pel tub d’escap com si fos un catxalot sedent.
Se ha de ser molt fort i resistent per viure a Eivissa. Les nits duren 24 hores i mai es fa de dia. El dia es per dormir, que fa massa calor. Eivissa es les antípodes del mediterrani.

Tot es capgira de cop. Trobes la vida i l’amor sense adonar-te ni saber com.

Descartem a Pocholo com a familiar de Colom, sinó va ser capaç de trobar la motxilla, Amèrica no la hauria trobat mai. Estem d’acord en que es mes difícil trobar Amèrica que una motxilla, veritat?. Com a molt van ser amics i es van passar mes de una nit a les discoteques. Pocholo a anat de festa amb tanta gent, que potser ja ni sen recorda del Colom.
El cert es que a Eivissa hi ha un monument a Colom. El monument en si, es un ou amb la caravel•la Santa Maria dins. Se que el símil no li fa honor, però el monument sembla un kinder sorpresa amb un vaixell a dins. Mes de un nen se’l voldrà menjar. Metafòricament, vol dir que el seu ou era tan gran com un vaixell. Al menys li reconeixen que tenia l’ou mes gran del món: L’Ou de Colom.

Si Colom te un ou a Eivissa, es perquè els seus ous van estar per allà. Els illencs, sembla que estiguin aïllats, però no ens en de confondre. Som els mes experts en navegació. Segons com, et podies passar mes temps en un vaixell que a terra, i mes a mes, si eres d’una illa. Las illes tenen vaixells. Els vaixells vol dir domini econòmic i militar, tan en temps de guerra com de pau. No hi ha molts, però “amb molts pocs, poden fer molt”. Pot ser es referia Whiston Churchill als mallorquins?. El mes segur que si. Al menys va conèixer a un.


Marcel•lí Miret – EL QUIXOT CATALÀ
marcelinosi@yahoo.es

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Marceli

Marceli

36 Relats

28 Comentaris

37887 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
LA HISTORIETA DE Marcel·lí Miret

Marcel·lí Miret va néixer a Barcelona al 1958. Hi viu a Badalona des de que l'home va trepitjar a la lluna . Es un dels pioners de les aplicacions multimèdia, i en utilitzar els ordinadors per fer efectes de vídeo i animació. En un temps que hi regnaven les senyals analògiques, va creure en els ordinadors com a maquines amb mes possibilitats de tractar imatges. Actualment la desaparició dels aparells analògics es gairebé imminent .

La seva prehistòria comença a Badalona (1984) com a escriptor i poeta visual. Amb altres companys ( J.M. Muñoz Rovira , FeFe , El Cintas , etc ) fan el fanzine Pienso de curta vida però desbordant d'imaginació…

Desprès se'n va a Barcelona (1986) i es relaciona amb gent del còmic (Jaume Fargas - JC entorn VIBORA) intenta fer guions per vendre,però al final se'ls te que dibuixar el mateix . Publica els primers còmic fets a Espanya amb ordinador ( revista PRIMERA LINEA - El Vibora - Diari L' Avui ) .

Finalment fa un vídeo amb ordinador i es dedica a projectes de vídeo, animació i espectacle (1990). Se'n va de fires amb el espectacle de creació pròpia COMPUTER ART SHOW que es representa a les fires de SIMO - SONIMAG - BROADCAST

També dóna classes en centres carismàtics de Barcelona ( Videografia , empresa que dirigia Antoni Mercader - actualment ex- catedràtic del Institut dels audiovisuals - i que va introduir el vídeo art a Espanya ( Miralda - Muntades - Felip Solé - Eugeni Bonet - Remo Balcells - Santi Fort - etc ... )
i El CIEJ ( Centre d'iniciatives per a Joves de la Fundació La Caixa ) - Actualment seu dels estudis de btv a Barcelona.

Entre 1991 - 92 col·labora amb la Fura dels Baus, amb vídeos per el espectacle NOUN i Realitza la Simulació per ordinador de la Cerimònia De Inauguració Dels JJOO Barcelona 92. Una eina que va servir per que els participants, el coreògrafs, els tècnics, els realitzadors de TV entenguessin la complicada narrativa furera i el responsables del COI apostessin per la FURA (un grup que no inspirava massa confiança debut al seu estil "gore") i els donessin tots els medis necessaris per poder-ho fer.

Al 1996 fa el pre- disseny del l'espectacle Veintegenarios de Albert Pla i en realitza alguns videoclips.

Entre el 2000 i la actualitat ha estat desenrolant els elements del PC per poder tenir mes elements tècnics i perfeccionant els acabats. Ara que els ordinadors se han propagat per el mon i el seu us es conegut globalment, es sent mes comprés i gaudeix de que aquestes tècniques s'estiguin globalitzant. Segur que no deu estar gaire d'acord amb el Bill Gates , però encara queda molt per fer ....

Obra poètica:
Guerra als Controladors
Leonora Dada
Nanes de cobrellit
La capsa dels Caramels
Micro històries de Olotilandia

Vídeos:
-Jornades Música Cibernètica i Natura de Jossa del Cadí organitzat per Martí Brunet.
-Inciertos en Gijón.
-Veintegenarios Albert Pla. Carta al Rey Melchor.
-Computer Animació: La Carrera de Hércules JJOO B-92.
-Computer Animació: Mar Mediterrani JJOO B-92.
- Kali2 Copios.
- En destrucció.
- Estruktura Gustavo - Gustavo Adolfo Ropero
- i altres que tinc perduts.

Vídeos Malíssims:
- El Coche de Plástico - Horta de Sant Joan - rodat amb un dos cavalls y els veïns del poble - Assessor tècnic Jordi Benavent.
- El ladrón de Bad-Dog - Protagonista Carles Riba, no es el poeta, aquets es músic i tècnic de so de la BBC.
- El "cuento" de la Navidad - A la Conreria - Badalona.
- Pánico en la casa de colonias - Rodada amb els nens del poble en una hora, a prop de Sitges.
- El Bisne de las Galaxias - Rodada amb Kiku Vidal, Ivon Miralles, J.M. Muñoz Rovira, El Fefe i un citroen groc a punt de caure al riu de Sant Aniol. Artista el Pérez de Banyoles. Exteriors en El Bosc d'en Chicu, a on n'hi ha estàtues millors que les de Dalí, escenes aquàtiques rodades amb les barques a rems del llac de Banyoles. Vestuari horrible.
- El vídeo inexistent amb: Isabel Mateu, Joan Valls, Aniol Valls, els fills de la Isabel, Joan y Marina. La Susanna Orri , El Lauren, la Espe, El Xato, El Josep Olivars, La Anna, La Gloria, Els Punkis, El Jesús, Els del parador de Castellfugit de la Roca de la Garrotxa.
- Escalada a la muntanya de la Reina Mora amb el Jordi Solá i els del refugi.
- Tècnics: Joan Duran, llums. Manel Cutando, disseny. Camara: Josep Poch. Missatger: Antoni Alós. Carles Bertan, Forn Bertan, pastís. Música: Desmanes- BooTooNoo. Atjudant, Luís Artero.
- El Video de mi barrio: Bubo, Miguel Artero, Los capitanes, El de Romania, El de Marroc, El de Pakistan, El Mústafa, que te tres anys. Mi vecina Luisa i la il·legal que frega la escala.

Proyecto parado: OVNI, el extra limitado

Proyectos Actuales:
Trilogía Clásicos Españoles
-El Quixot Català
-La Celestina con Overbooking
-Tolente el Código de Don Vicio


Marcel·lí Miret
marcelinosi@yahoo.es
http://webs.racocatala.cat/quixotcatala