Ella

Un relat de: Estel d'argent

Ella era pèl-roja. Sí, així la recordo. Els seus cabells eren sinuosos com les ondes d'un riu i frondosos com els boscos d'avets. Els lluïa llargs i despentinats. Fora de control.
Ella tenia els ulls de color marró intens com la fusta vella d'una bóta de vi. I ben oberts, mostrant les pupil·les del gat en els seus passejos nocturns i fugissers.
Ella tenia una veu melòdica. Quan em parlava semblava que escoltés música. O potser era poesia. O tan sols la brisa del vent del capvespre.
Ella tenia un somriure juganer. Trapella. El mateix que se'ls dibuixa als nens quan han fet una malifeta i fugen divertits. Desprenia la tendresa i l'esperança de l'infant malgrat haver perdut aquells records.
Ella tenia un cos de fines corbes. Se li formaven camins inoblidables, plens de l'aura de les llegendes, que podia resseguir amb la punta dels dits. Semblava tan fràgil mentre la mirava que s'anés a trencar, però enlloc d'això, era lleugera com els ocells que sobrevolaven el pont on la vaig admirar per primera i última vegada. Gaudia d'aquella lleugeresa que només s'aconsegueix amb la força del anys. Encara que no fossin seus.
Ella tenia una pell feta de volves de neu. Freda. Blanca. En el seu rostre s'hi descobrien pigues de tots els tamanys, fruit dels seus passejos estivals sota la llum del sol que li esquitxava les galtes quan travessava les capçades dels arbres.
Ella desprenia una olor a somni vagament recordat del qual només necessitaves sentir les sensacions de nou i no pas rememorar el final.
Ella era seductora i terrorífica com les teranyines de les golfes centenàries. Era tan perfecta que feia por atansar-hi massa, però els ulls eren incapaços d'apartar la mirada d'Ella. Tenia un punt de transcendència que la feia inigualable: totes les històries de l'home palpables en els seus vestits.
Ella era totes les estacions en una. Era pintura, música i literatura. Era una tonada melangiosa i alegre. Era la incertesa del demà, la insatisfacció del present i la seguretat del passat.
Una princesa vestida amb texans.
Una ombra davall d'un pi.
Mart i Venus.
Però només la vaig compartir uns instants. Ni les cents de fotografies que hagués pogut fer haurien servit per mantenir-la uns segons més amb mi. Un tros de paper, de fet, no deixa de ser això: un tros de paper. I Ella és totes les dimensions.
Se'n va anar.
No va ser compassiva. No crec que mai ho hagués estat. Va jugar amb la meva bogeria i em va abandonar deixant-me tan sols una anhelada de versos entrelligats i una promesa de retrobament.
La meva amant: incasable amb ningú, lliure, desitjable.
La meva amant que m'espera en l'única ciutat amb silueta de dona: Praga.

Comentaris

  • Saule | 07-12-2008

    Preciós... Gràcies per escriure.

  • Com l'enamorat Werter descrivia a Lotte...[Ofensiu]
    Juliette | 28-11-2007

    Al llegir aquesta descripció tan romàntica m'has fet pensar en el jove Werter quan descriu a la seva Lotte; un somni sense esperança, un amor impossible, mal d'amor, suicidi...
    M'hi has fet pensar, sí sí.
    Per cert, m'ha agradat molt la frase: "Una princesa amb texans"! Sembla el títol d'algun conte, novel·la o pel·lícula, no creus?
    Enhorabona!
    PD: Publica ja alguna cosa!
    Petons.

  • no he pogut parar...[Ofensiu]
    Lídia Raventós Rigual | 04-05-2007 | Valoració: 10

    he començat a llegir i semblava com si cada paraula em lligues a la següent. No podia parar de llegir, la descripció m'ha captivat molt... no se, m'ha agradat molt de debó! petons!

  • Tenia raó...[Ofensiu]
    Libertas | 12-02-2007 | Valoració: 10

    La Reginetta vull dir, en el tema d'idealització i això. Però cal dir que està molt ben descrita aquesta bogeria i aquest sentiment de desig tan profund que ens mostres.
    M'has fet ficar dins de l'història, m'ha agradat moltíssim.
    Fins una altra!

    Libertas

  • ella és totes les dimensions[Ofensiu]
    quetzcoatl | 02-10-2005

    Estel,

    m'agrada molt la descrpció que has fet. A vegades es poden fer una mica cansades, però quan són d'una importància banal. Aquí, Ella és l'argument i el sentit del relat, i el detallisme hi encaixa a la perfecció. És l'amor a la bellesa d'algú que t'ha robat el cor. I, llavors, finalment, ens situes la geografia del seu cos en la geografia d'una ciutat; segur que estan impregnades l'una de l'altra.

    Felicitats!!

    m

l´Autor

Foto de perfil de Estel d'argent

Estel d'argent

53 Relats

98 Comentaris

61747 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
"La vida m'ha ensenyat a pensar, però el pensament no m'ha ensenyat a viure" (Herzen).

Aquesta és una de les cites que més m'agraden... segurament l'escriptura no ens ensenyarà a viure, però sí a pensar, que ja és molt.

Què dir de mi? Podria donar dades biogràfiques sobre mi, què faig, què deixo de fer, etc., però això ja ho anireu descobrint amb els relats d'aquesta pàgina...

Només diré que les paraules són com un tros de fang deforme a punt perquè algú mig despistat i innocent li doni forma, a punt perquè algú cregui que encara està tot per fer.

Sempre he pensat que aquest món necessita encara molta més imaginació... ;p