El Serdícola

Un relat de: Màndalf

Entre la pinassa, vaig veure de lluny el color carbassa característic del rovelló. Un exemplar impressionant. Un altre al cistell, vaig pensar. O potser tres o quatre, que a on n'hi ha un... La matinada començava a ser profitosa; ja no pensava en els pressupostos de l'empresa, me n'havia oblidat. Més aviat pensava, satisfet, en la cara del veí del quart quan li mostrés aquella joia... quina enveja tindria... li fregaria per la cara aquell rovelló gegantí per venjar-me de les llenegues que em va ensenyar ahir amb somriure burleta...
Quan em vaig ajupir amb la navalla apunt per tallar-lo, un peu descalç i pelut del 50 va esmicolar el fantàstic rovelló d'una bestial trepitjada. Aquell element va baixar de l'arbre com un esperitat; no vist i vist. Un individu de dos metres amb unes ales ridícules, com si fossin d'adorn; no crec que pogués volar amb allò. Tenia un morret com de porc i unes orelles elefantines. Més lleig que un mataparent a la cassola.
- Casun...!!! Però què...?? I tu... i tu qui collons ets? - vaig aconseguir embarbussar després de l'ensurt inesperat (i sobtat) que em va encolomar el carallot.
- Sóc un serdícola - va grunyir ell amb una veu rogallosament estranya.
- Com que un serdícola? I això què coi és? - vaig fer jo molt emprenyat per la malifeta del rovelló de llibre...
- Un humà diferent. Una de les espècies que anàvem amb Noé a l'arca.
- Sí, home, i jo sóc el Papa de Roma... i a on t'has posat tots aquests anys?
- Vivim tots al bosc en pau i tranquil·litat, ens amaguem fàcilment de vosaltres mimetitzant-nos en els arbres i ens alimentem de bolets...
- I no us ha vist mai ningú? Cap home dels nostres vull dir? No m'ho acabo de creure. Un element amb una cara tant espaterrant com la teva no pararia de sortir a la tele i a les revistes...
- Vols dir? - va fer ell amb una cara (una faç) com d'interessat (o alguna cosa semblant). Vaig veure que havia de continuar... potser m'havia tocat la loteria...
- Com que em dic Ramon. Estaries més folrat que el Bill Gates, t'ho puc ben assegurar - de seguida em va passar pel cap fer-me representant de serdícoles... podia ser una mina, el millor rovelló de la meva vida... quina sort que havia tingut, vaig pensar.
I com li podia explicar al serdícola primitiu això de representar-lo i portar-lo a la tele, cavil·lava jo? Però ell pensava en una altra cosa, el traïdor. Com un llamp, d'una revolada em va agafar el cistell de rovellons que portava al bracet... aaaaaaah Mare de Déu del Carme, quin altre ensurt sorpresa em va entaforar!! Com ens les vam tenir el serdícola i jo!! Ell estirant el cistell i jo també... me'l volia prendre, el porc!! Un estira i arronsa tens i acurat, mirant tant ell com jo de no fer caure els bolets! Amb això era en l'únic que estàvem d'acord: abans que res, els bolets! Com que no aconseguia el botí, perquè jo sóc més tossut que una mula i fort com un cavall, amb un moviment rapidíssim va acotar el morro i em va donar una queixalada a la mà... què trampós! Serdícola dels nassos! Què miserable! Em va prendre el cistell quasi ple amb tots els bolets recollits des de les cinc de la matinada i es va esfumar com un esperitat entre els pins i la garriga... i jo amb la mà encetada... quin mal i quina desgràcia, Déu meu!


Però renoi, companys! Avui quan m'he llevat m'he trobat amb una vitalitat i una alegria que feia temps que no notava! Quina energia! Quina potència viril! He donat un bot i m'he penjat com un mico a la làmpada del sostre cridant com un eixelebrat "Bondiaaaaa!!". I quan he anat a afaitar-me cantussejant, m'he vist al mirall amb aquestes orelles de pam... i el nas com arremangat cap a dalt... i les ales incipients... m'he trobat com més maco i tot, mireu que us dic... ara no sé si anar al metge o al bosc... però primer aniré al pis del veí del quart i li prendré els rovellons, que porto una gana...



Comentaris

  • Sorprenent![Ofensiu]
    surina | 28-08-2008

    I després de veure al veí te'n vas anar a treballar???
    Una abraçada

    Tironi

  • "Serdicolus-[Ofensiu]
    RATUIX | 25-09-2007 | Valoració: 9

    Boletufagus"?
    Què bó! Es una raça de rapinya-bolets. No sabia que existien. Aniré amb compte que no em fotin el cistell...

  • Llibre | 25-09-2007

    Veuràs... tot passejant per RC m'he trobat aquest Serdícola teu. Ha estat pura casualitat, evidentment. I no me n'he pogut estar. M'he immergit, submergit i capbussat en la lectura a la recerca dels gens que et poden convertir en serdícola.

    Però... ah, bandarra (amb perdó!), aquest secret no, que no ens el dius. Ens parles dels secrets del bosc, però no pas dels serdícoles.

    Bromes a banda, el relat està ben construït, per al meu gust. El ritme apropiat, la llargada justa i la sorpresa final ben mesurada.

    He passat una bona estona. Tanta, que ara vaig a mirar-me el malic. Hjehejehe...

    Ciao!

    LLIBRE

  • Serdícola - o Cavernícola de bosc ;)[Ofensiu]
    kispar fidu | 27-08-2007

    El teu to humorístic tan peculiar que et delata perfectament, queda reflectit en tot el text, però a mi m'ha cridat sobretot l'atenció la descripció graciosa amb aquell punt de fàstig del protagonista sobre l'estrany èsser: no crec que pogués volar amb allò. jajaja, aquest "allò" és encertadíssim trobo. Li dóna la força!

    Robelló de llibre...??? quina mena de Robelló és aquest...??? (o és que es queda a mitges d'acabar la paraula...?)!

    jajaja! bon final! En cos de Serdícola, canvia de parer i es troba guapot i tot! i que millor que iniciar el dia amb una bon cistell de bolets! ...i cap de millor com el del veí burleta que fa "alardejant" de les seves llenegues! jejeje



    eis "Mandalfet"! com va l'estiu? ara ja fa uns quants dies que vaig llegir el teu comentari...! i tenia pendent respondre't! La veritat és que em va encantar! M'hauria d'haver vist la cara...! se'm van posar uns ulls somrients i dolcets! què maco! moltes gràcies! recordo vagament que em vas animar el dia! que va acabar amb aquella il·lusió que no pots amagar dibuixada a la cara! ;)

    Ostres! ara deus estar a Escòcia! quina envejaaa! és preciós allò! hi vaig ser-hi l'hivern passat i em va encantar! Aquella verdor que sorgeig per cada racó, aquell clima, les aigües... és com un món de somni!

    i que aventurer! motxilla a l'esquena, (de ben segur que unes xiruques) i cap a veure el Nessi!

    Espero que les converses entre mag i drac hagin estat interessants i profitoses!!! jejeje

    ja m'explicaràs les aventures!

    cuida't Mag màgic!
    petonets,
    Gemma.

  • Un altre dels teus relats...[Ofensiu]
    brideshead | 30-05-2007

    "conyon", divertit, enginyós, molt ben desenvolupat i presentat, perquè els "diàlegs" crec que arriben a tenir vida pròpia a mesura que vas llegint. Em suposo que va de meravella deixar-se anar de tant en tant per crear historietes que fixen un somrís als llavis i et transporten, encara que sigui només 4 minutets, a un món de fantasia i divertimento.

    Molt bé, Mandalf.... ets l'alegria de RC!

    T'envio un beset serdícola, acompanyant d'un grapadet de rovellons!

  • fantàstic[Ofensiu]
    Rodamons | 17-04-2007

    m'ho he passat d'allò més bé llegint-ho, m'ha recordat als contes fantàstics del Pedrolo, al seu bestiari.

    Una abraçada

  • Bolets, bolets![Ofensiu]
    rnbonet | 12-04-2007

    Gràcies per fer-me anar a buscar -acaçar- rovellons. Encara, però, mirant-me a l'espill no he notat cap canvi... I això que al 'serdícola' eixe sí que el vaig trobar. Seria un de semblant, perquè el meu parlava en castellà. Potser per això, els efectes no han estat els mateixos.
    Divertit, graciós, original i surrealista (només en part).
    Salut i rebolica, amic!

  • I tercer intent...[Ofensiu]
    Unaquimera | 07-04-2007

    Com deiem ara mateix... que si, que el bosc té secrets per descobrir... De vegades, pot haver-hi fins i tot una gran a qualsevol hora del dia, al sol o A l'ombra ...

    De moment, t'envio una abraçada ben urbana, sense ensurts i tranquil.la, molt humana
    Unaquimera

  • Continuació del comentari anterior... escapsat![Ofensiu]
    Unaquimera | 07-04-2007

    No sé què ha passat... perquè s'ha tallat el comentari... ho torno a provar!

    Parlàvem de què el bosc té secrets per descobrir... De vegades, pot haver-hi fins i tot una gran Alarma a qualsevol hora del dia, al sol o A l'ombra ...
    Ja veus que coincidim... o és un cas de telepatia??

    De moment, t'envio una abraçada ben urbana, sense ensurts i tranuil.la, molt humana
    Unaquimera

  • Serdícola?[Ofensiu]
    Unaquimera | 07-04-2007 | Valoració: 10

    Hola, amic amb un sol barret ( al menys, avui i ara )!
    Vaja títol t'has empescat... Un cop l'he vist, he hagut d'entrar a llegir el relat, perquè veure una paraula així i obviar-la resulta impossible... Primer encert!

    He gaudit llegint el teu text, i molt!! de fet, no entenc perquè m'admiro, si ja sé d'avançat que venir a visitar-te és passar una bona estona... segon encert!

    En aquest cas, a més, has mantingut l'enigma de per on aniria la trama, ja que amb un començament com el que has escrit, podia passar qualsevol cosa... m'has disparat la imaginació en diferents direccions... però finalment he seguit les teves paraules, arribant a un final ben divertit i original, sorprenent però coherent amb l'argument: ben fet, noi!

    I tant, que el bosc té secrets per descobrir... De vegades, pot haver-hi fins i tot una gran Alarma a qualsevol hora del dia, al sol o A l'ombra ... jajaja! Un cas de telepatia?

    De moment, t'envio una abraçada ben urbana, sense ensurts i tranquil.la, i molt humana,
    Unaquimera

  • Imaginació[Ofensiu]
    ciosauri | 05-04-2007

    D'imaginació no t'en falta. Potser et vares inspirar anant a caçar bolets sense trobar-ne cap o davant d'un rovelló aixafat? Ah, la natura...