Busca feina en Pau Clapet, poeta del Poble Sec

Un relat de: Màndalf

*
- Senyor Fonollosa, és aquí el Pau Clapet, el noi que esperava.
- Que passi, que passi.
*
- Senyor Clapet, segui sisplau, segui.
- Alegri l'ànima, company d'instants, insòlit membre de temps ocults, doni'm la mà i prengui's el cor, que els epitelis lloïn dolçor, que les misèries prenguin el vol!
- ... ejem, ejem,...molt bé, noi!... M'agrada aquest tarannà alegre i positiu! Suposo que vens per l'anunci, oi nanu?
- Qui evoca el dubte? Qui la raó? Doneu-me espases de verbs punyents! No hi han basardes que facin por!
- ...així, així, amb decisió i agressivitat! És el que necessitem!... l'anunci de l'infojobs on demanem un noi per a fer encàrrecs, volia dir...
- Ja us obro el pit, fora secrets, trenquem les lloses de la mentida! Jo cerco curro, busco labor, no mals auguris ni desamor. Oh l'infojobs! Oh el meu destí! Oh la gran mare que ho va parir!
- Perfecte, entesos. Dóna-li expressions a la teva senyora mare. Tens alguna experiència per casualitat? Laboral, vull dir...
- Escolteu fats, escolteu! Vomito el crit! Aparta't contrasentit! Em demaneu experiència quan sabeu a certa ciència que fa poc que m'ha parit! Aaaaaaah malts fats del vell Satan! Aaaahhh penúries mundanals! Aaaaaaaaaaaaahhhh...
- Para! Para home, para! ... no et posis així... bé, tampoc és imprescindible l'experiència, és un formulisme, ja ens arreglarem... perquè... una cosa... tu ets el fill del Donat Clapet, no? L'inspector d'hisenda que va passar per aquí fa uns dies...
- Lloat sia qui pregoni les semblances de la sang! Qui glosi amb sa presència les memòries ancestrals! Que s'esfondri l'impostor que guaita a les cantonades! El meu pare és en Donat, és la densa veritat!
- Val, perfecte... molt bé... no sé si el teu pare t'ha explicat alguna cosa sobre els IVA i Seguretats Socials que tenim pendents de pagament, sobre la comptabilitat B que portem a la nostra empresa...
- La B? Què és la B? Gran cacic jo t'ho diré: Compto comptes contant comtes! Canto càntics comptant cantis! Paraules esquerdades... dubtes ferotges que acaronen boires transparents... Ah la B!.
- Molt bé, veig que te n'ha parlat. Perfecte, noi. Segur que podràs dir-li al teu pare que això de la B és una minúcia. Una fotesa en l'ampli entorn qualitatiu de la nostra empresa. Quedes contractat. El sou són 1.000 euros al mes. De vuit a dues i de quatre a vuit. Què et sembla?
- Oh, tu, verb. Oh, tu, clam. Crideu el que sento, pregoneu el que penso. Canteu als estels que és preferible enfrontar-se a les desgràcies del destí que imbuir-se en la rònega misèria de l'esclavisme monetari! A reveure insensat, d'aquí fins l'eternitat... !
- Nanu!... On vas nanuuu??.... Clapet! Torna, home, torna.... 1.200 euros!!... 1.800!!...
- Que us eixamplin la curvatura ventral i que rebeu moltes donacions per on fineix el dors!
- ... Setmanaaaaaaaals!!!

Comentaris

  • infojobs![Ofensiu]
    kispar fidu | 29-03-2009

    eppps! aquest l'he sentit en directe jo! (alerta amb els plagis que et fan els actors i directors de teatre que després s'autoposen medalles que no els pertoqueen! jeje)

    Va donar el toc de gràcia al recital! un final millor que pintat! (o il·lustrat!) jiji


    Carai! si pel Fòrum remarquen les demostracions de les teves dots dansaires d'ahir! ;) Sort que vam donar el tret de sortida (i que tu vas mantenir-te constant el peu del canó! que jo m'anava escapant...! tants ulls mirant em cohibien...! :)
    (però per això et vaig cridar a tu! Dansa rock en manel Mändalfet, dansaire d'aquest bon web! jajaja

    Ja t'ho vaig dir (se'm va avançar la trobada a la resposta del teu comentari), em va agradar rebre la foto de tu i la bici! amb suspensions i tot! (la meva també en té, eh! tot i que al dibuix no quedin definides!)

    Doncs bé, després d'aquest cap de setmana ple de lletres complet, sembla que el tema de la bici va tenir prou bona rebuda, no?
    Només falta que se'ns recuperi la llibre i ja ho tenim això! amb cotxes escombra, avituallaments, Capis, assistència, benvinguda... jajaja

    està en ment!


    un petonet, i un BooºººoooºººoooºººoonnnNnnaaaªªªaaa NiiiiiitT!

    (i fins al Boooºººoooooººººooon Diiia de demà matí!)

    :)

  • Daniel N. | 18-02-2009

    Shakespeare a l'infojobs... un 10 (que no te'l poso a la valoració només t'ho donc de comentari si m'ho permets).

    Una abraçada

  • Això no és cap comentari, és un missatge per a la intro![Ofensiu]
    Unaquimera | 03-02-2009

    Hola, relat indefinit!
    Sóc la introducció d'un altre relat: m'he hagut de disfressar de comentari, perquè no em deixen seure al costat de la introducció d'aquest relat, que és on jo volia anar per conversar una estona amb la introducció - simple - de - relat - indefinit.
    Si m'haguessin deixat escriure allà fora, li hagués dit a aquella introducció, germana en aquestes guerres relataires, que
    "jo també m'he quedat fora, camarada, ja que a l'últim moment no m'han posat on hauria de ser i he quedat al document word "Carnívora", descartada, en lloc de ser aquí a Relats..."
    Li diria encara més: "Ja veus, estimada companya, que sempre hi ha algú que està pitjor que tu!
    O sigui, que tu al menys, hi ets, que és l'important... Jo sí que podia haver estat una introducció sexual i calentona, d'aquelles que atrauen lectors a dojo, però com que encara faig la ESO, devien considerar que sóc massa tendra, em van censurar el contingut i au, a resignar-se! Em sento desestimada, snif!
    En fi, no sé si la carnívora de la meva autora vindrà a comentar el relat del tocat de l'ala-autor de rodolins, però de moment jo m'he quedat més descansada després de la visita."

    D'introducció a introducció, una abraçada de les que agermanen, de part de
    Una intro desterrada,
    usurpant temporalment, per fer-se sentir, el nick d'Unaquimera

  • Quan vaig començar a moure la cua[Ofensiu]
    Mixeta | 03-02-2009

    ..per aquestes teulades tenies penjada en portada la història de la caputxeta i el llop (per cert parent llunyà meu)....avui t'he descobert més enllà d'aquesta faula i m'ha agradat molt el teu humor.

    Per cert millor el preliminar que la consumació (del relat vull dir).

    Mixeta

  • jajaja![Ofensiu]
    perunforat | 31-01-2009

    la introducció genial i el relat també!Quin poeta més estrafolari i toca collons, està bé poder anar "tan de güais" jajaja!!!
    Apa Màndal, ens trobem el dia del dinar!!!

  • Ei, Mändâlf![Ofensiu]
    brumari | 29-01-2009

    M'has fet riure i això, en els temps que corren, no té preu.

    Magnífiques les metàfores d'en Pau Clapet (quin element!), sobretot l'última: "que rebeu moltes donacions per on fineix el dors". Genial!

    Una abraçada,

    Joan

  • Visca el Poble Sec![Ofensiu]
    qwark | 24-01-2009

    Ai, ara no sé a què ve això. De fet el que et volia comentar és que m'ha semblat un relat magnífic, divertidíssim i molt ben escrit. Un exercici d'estil molt ben parit, amb aquest poeta que clama sobre els designis de l'infojobs. Ara m'estic llegint un llibre escrit així i la veritat és que al cap de 200 pàgines, et venen ganes d'agafar els personatges i introduir els seus versos pel final de... Bé, però una estoneta de poeta, doncs passa animadeta.