El palau

Un relat de: Ossian
El palau


-- Bé, això és el que vull: l’edifici que construireu ha de ser un castell, una fortalesa, per als de fora i un palau acollidor per als de dins. Jo i els meu amics, parents i convidats no volem cap interferència del món exterior. Res de noticies ni sorolls, res de revoltes ni proclames, res que ens allunyi del plaer i del gaudi que és la darrera finalitat d’aquest projecte que fareu. Només us indicaré un parell de coses més abans que us poseu a treballar sota la supervisió de la marquesa: dividireu en tres ales les estances de palau, una per als convidats, una per a la meva dona i la darrera per a mi. L’única condició que us imposo en aquesta darrera és que fareu construir una estança molt més aïllada i sòlida que cap altra, haurà de suportar un gran pes d’estructures de ferro i haurà d’impedir que cap so, per esgarrifós i fort que sigui, transcendeixi més enllà de les parets que l’envoltin. La darrera cosa que heu de tenir clara és que qui pagarà els vostres honoraris i els de la vostra gent sóc jo, així que quan la senyora marquesa us demani confidencialitat sobre la resta del projecte me n’informareu prest i amb detall. Ho heu entès, oi?

-- El meu marit ja us deu haver informat sobre les línies essencials de com volem el Palau, oi mestre? Bé jo no seré tan esquemàtica com ell ni tinc les mateixes necessitats. Vull uns jardins esplendorosos al bell mig dels quals hi construireu un temple dedicat a Ishtar. Tampoc oblidareu de construir un passadís secret que porti fins a les meves estances des de qualsevol lloc de palau; ho heu entès bé, oi mestre arquitecte? Secret. Sobretot per al senyor Marquès. I ara, estimat i jove arquitecte, preneu nota de les mil i una coses imprescindibles que haureu de construir.

Comentaris

  • Moltes gràcies![Ofensiu]
    Ossian | 11-01-2019

    Mercès pels comentaris i la lectura.

  • Bona construcció...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-12-2018 | Valoració: 10

    El marqués el volia amb molts detalls especial i la marquesa en volia les seues idees fixes, per a tenir un palau excel.lent i amb molta bellesa. Cal dir que és un palau a la mida del marqués i de la marquesa.
    Molt bo, Ossian.
    Una salutació cordial...
    Perla de Vellut

  • Intrigant[Ofensiu]
    Guiomar | 21-11-2018

    Com sempre intrigants els teus relats!
    M'agrada!

  • Inquietant[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 19-11-2018

    Que bé trobar el teu relat, Ossian!
    Però no sé si podré dormir. Serà un palau sinistre per més jardins i embelliments que hi facin. No hi voldria anar convidada, no.
    Bon curs relataire!