El meu secret

Un relat de: Mansuba
Ara només parlen de mi. Del meu somriure. De com m’ha canviat la manera de parlar i de mirar. Fins i tot comenten que trepitjo amb fermesa. A totes hores m’envolta la gent.

Que no quedi ni rastre de la meva fòbia social causa curiositat i tothom es pregunta el perquè. No el sap ningú. Fa uns mesos, cansat d’enrojolar-me per qualsevol nimietat, em vaig posar en mans de la ciència. Vaig participar en un assaig clínic amb les pastilles “IMPROVE” i es va esfumar aquell ésser capcot, insegur i fugisser.

En acabar l’estudi, em van dir que m’havia tocat placebo.

Comentaris

 • Fantàstic![Ofensiu]
  Marina i punt | 13-12-2022

  Això sí que és bona sort!
  Relat curt, no per això menys interessant. Sort.

  Salutacions

 • Original[Ofensiu]
  E. VILADOMS | 12-12-2022

  Ben original, la rifa que has trovat.
  Per acabar de fer bé l'estudi els caldria un grup control que no prengués ni medicament ni placebo.

 • El secret en l'assaig[Ofensiu]
  Prou bé | 12-12-2022

  Curiós és això del placebo, oi? I et va donar resultat!
  Enginyós i ben explicat
  Sort
  Amb total cordialitat

 • Original[Ofensiu]
  Rosa Gubau | 12-12-2022

  La ment juga males passades, I sí, has tingut molta sort en participar en un assaig clínic i et que subministressin un placebo.

  Un bon relat.
  Sort.

  Rosa.

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Gràcies per participar.

  Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Mansuba

13 Relats

56 Comentaris

3279 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Mansuba

Tot va començar per tenir un gran contador d’històries ben a la vora. Això va estimular el meu interès per la lectura ja de jovenet. Després de molts anys de gaudir de família i professió, van sorgir les ganes d’escriure històries. Vaig tastar la formació a una escola d’escriptura i em vaig quedar fascinat per aquest món. Avui encara hi segueixo enganxat.

L’abril del 2021 vaig publicar el meu primer llibre: Atrapat (Témenos Edicions). És un recull que inclou quinze contes i cinquanta-tres microrelats. Per a qui en vulgui fer un tast, alguns relats inclosos al recull es poden trobar també en antologies i llocs web d’accés lliure:

Conte L’Àngela (pàgines 83-86).
Conte Grans de sorra.
Conte Dues paraules.
Micorelat La col·lecció.
Microrelat Línia vermella.
Microrelat Traïció.

Mansuba era el terme que utilitzaven els àrabs dels segles IX i X per anomenar un problema d’escacs. Van ser molt populars al seu temps i els solien agrupar en col·leccions de problemes que anomenaven Mansubat. Aquests problemes sempre plantejaven una situació desesperada amb una amenaça decisiva, però que tenia una solució. Sovint, l’amenaça era de mat immediat (mat en una). L’objectiu dels Mansubat era obligar el jugador a trobar la solució, que era única. S’ha dit que tenien també un aspecte místic: al centre de la desesperació brolla l’esperança.