L'origen d'una flor

Un relat de: Mansuba

La nimfa l’observa des de la cova. El jove vanitós mira la zona més fonda del llac. El seu reflex sembla que l’espera, però ell no es decideix. Fa hores que està absort davant la seva imatge. Per fi s’aixeca una brisa suau i el tènue moviment de la superfície fa que el cos reflectit es mostri voluptuós. Ara sí, el jove s’hi abraona per petonejar-lo i només hi troba aigua. Malgrat que no sap nedar, s’endinsa al llac en una persecució impossible. Quan s’adona del perill, la riba ja és massa lluny.

—No vull morir! —crida, mirant el cel.
—Morir, morir! —respon amb despit la veu des de la cova.

Comentaris

 • Una flor[Ofensiu]
  Prou bé | 18-01-2024

  Quin magnífic microrelat amb el mite de Narcís!
  Sort
  Amb total cordialitat

 • Cesca | 17-01-2024

  Eco, la nimfa que es va enamorar de Narcís. Bonica versió del mite de Narcís.
  Un plaer. Sort!

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Recorda, ja no el pots esborrar!
  Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
  concursos.arc@gmail.com

  Gràcies per participar.


  Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Mansuba

18 Relats

67 Comentaris

5243 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Mansuba

Tot va començar per tenir un gran contador d’històries ben a la vora. Això va estimular el meu interès per la lectura ja de jovenet. Després de molts anys de gaudir de família i professió, van sorgir les ganes d’escriure històries. Vaig tastar la formació a una escola d’escriptura i em vaig quedar fascinat per aquest món. Avui encara hi segueixo enganxat.

L’abril del 2021 vaig publicar el meu primer llibre: Atrapat (Témenos Edicions). És un recull que inclou quinze contes i cinquanta-tres microrelats. Per a qui en vulgui fer un tast, alguns relats inclosos al recull es poden trobar també en antologies i llocs web d’accés lliure:

Conte L’Àngela (pàgines 83-86).
Conte Grans de sorra.
Conte Dues paraules.
Micorelat La col·lecció.
Microrelat Línia vermella.
Microrelat Traïció.

Mansuba era el terme que utilitzaven els àrabs dels segles IX i X per anomenar un problema d’escacs. Van ser molt populars al seu temps i els solien agrupar en col·leccions de problemes que anomenaven Mansubat. Aquests problemes sempre plantejaven una situació desesperada amb una amenaça decisiva, però que tenia una solució. Sovint, l’amenaça era de mat immediat (mat en una). L’objectiu dels Mansubat era obligar el jugador a trobar la solució, que era única. S’ha dit que tenien també un aspecte místic: al centre de la desesperació brolla l’esperança.