El futur

Un relat de: ciosauri

-T'ho asseguro, Lídia, sóc capaç d'endevinar el futur.
-Apa, Nuri, ara no em vinguis amb...
-Que sí, dona, que sí. Cada vegada n'estic més convençuda. Te'n recordes que et vaig dir que en Xevi i la Carme acabarien malament?
-Potser sí però vaja, això ho veia a venir tothom! Si tot el dia es discutien!( I ara en Xevi sortirà amb la Marta i la Carme amb en Joan, que et deixarà a tu, ja veuràs).
-I no et vaig dir que la meva cunyada tindria una nena? Eh?
-Aquí tenies el 50% de possibilitats d'encertar-la, això no té gaire mèrit. (I, per cert, no m'estranyaria que la Sandra tornés a estar embarassada, ara mateix. Et faràs un tip de fer de cangur...)
-Doncs ara te'n diré una altra: vaig guanyar la porra del Barça-Madrid a la feina! Què me'n dius?.
-Només tu?
-Bé, n'hi va haver dos més, però...
-Ho veus, dona... (De tota manera ni l'un ni l'altre guanyaran la Lliga aquest any, n'estic segura. Hauràs de continuar guardant l'ampolla de xampany...)
-Res, que no ho vols admetre però és així, puc endevinar el futur!
-Doncs a veure, espera que em pensi una pregunta...
-Ah no! Tinc dots d'endevinadora, però no sé com activar-les i només funcionen quan volen, de tant en tant...
-Això no té cap ni peus, Nuri... Mira, jo crec que el que passa és que a vegades es tenen intuïcions, no sé... És allò de captar petits detalls, de tenir una certa sensibilitat... I que hi ha gent que hi té més facilitat, com qui està dotat pel dibuix o per la música... I també hi pot haver casualitats, és clar... (Jo no sé com m'ho faig, però ho encerto sempre. Això sí, quan he anunciat alguna cosa només he aconseguit complicar-me la vida... És una llàstima...)
-Tu també tens premonicions, Lídia?
-Jo? No, jo no, i ara!

Comentaris

  • Bufa ! Quina casualitat ![Ofensiu]
    Siset Devesa | 14-05-2008 | Valoració: 10

    No m'hi havia fixat, però ja el coneixia, aquest relat. El vaig llegir , sobre paper, al recull de microcontes de Montcada. Jo també n'hi tinc un de publicat.
    Salutacions !

  • un relat[Ofensiu]
    ANEROL | 15-06-2007 | Valoració: 9

    àgil i agradable

  • Sobre presagis i intuicions[Ofensiu]
    Unaquimera | 15-06-2007 | Valoració: 10

    He trobat aquest diàleg àgil i molt versemblant. Irònic, però no burlesc.
    M'ha resultat molt atractiu, perquè el joc dels personatges és visible però no excessivament previsible.

    Ha estat una lectura molt grata! Tornaré a passar per aquí... Fins aviat, doncs!

    T'envio una abraçada de finals de primavera, encara fresqueta,
    Unaquimera

  • Hola, ciosauri[Ofensiu]
    brumari | 28-04-2007

    Una conversa àgil, fresca, natural. Qualitats que no sempre es donen.

    El teu relat és una prova que amb temes aparentment trivials també es pot fer bona literatura.

    Et felicito per haver estat seleccionada. T'ho mereixies.

    Una abraçada

  • Realment has fet uns diàlegs molt i molt vius i reals, i a final qui és que de debò veu el futur? Aquesta és la gràcia del relat, però sobretot, repeteixo, és la versemblança del diàleg.

    Gràcies pel teu comentari i enhorabona perquè definitivament has fet una lectura en la línia de la meva intenció en escriure'l. De fet, quan s'escriu i es deixa llegir el text sovint passa que cadascú en fa una interpretació condicionada per les experiències personals, els punts de vista, les idees prèvies en definitiva.
    Una abraçada.

  • Un diàleg molt ben escrit amb acció dramàtica mínima...[Ofensiu]

    ...la qual cosa està molt be. No tot ha de ser intensitat.
    Simpàtic, modest i honest. Jo valoro més aquestes dues qualitats (sempre que estiguin minimament ben escrites, llògicament, com és el cas) que farragoses al·lucinades suposadament èpiques i crítiques amb la societat.
    Una finestreta d'aire fresc (que no em salvarà la vida, tampoc cal exagerar!) però que m'ha fet passar una estoneta prou agradable com per perque m'hagin vingut ganes d'escriure't aquestes ratlles d'agraïment:
    No és menys ambiciós qui deixa de banda segons quines "ambicions" per un moment, per a compartir un somriure amb una diàleg ple de senzillesa i quotidianitat.
    Ah, i perdona: he decidit deixar de votar (només ho faria sinó tinguessis cap vot o els vots et fossin injustament baixos i llavors et possaria un 10 que, obviament,seria ja una mica massa hipòcrita)
    Una abraçada!

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de ciosauri

ciosauri

22 Relats

101 Comentaris

33887 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Nascuda l'any 1957 a Palafrugell, he llegit i escrit des de sempre, però els meus textos no van sortir de l'àmbit familiar fins el 2001, quan em vaig decidir a participar en un concurs de relats de TV3 per internet. Després de trobar el gust a tenir lectors més imparcials he continuat, i ara m'afageixo al que m'ha semblat un gran club de gent lectora i escriptora.
Rellegeixo el que he escrit. Potser us preguntareu: i què li va passar a aquesta dona el 2001? Doncs veureu, treballo en un arxiu i aquest any varem canviar d'edifici, i alguna cosa havia de fer a les quatre de la matinada quan em despertava amb uns ulls com taronges pensant en la feina; alguna cosa sense fer fressa per no despertar a la família, és clar. I d'aquí va venir tot plegat...
mcsauri.blogspot.com.es