El bon consell d'un amic

Un relat de: Rafael P. Lozano

Antoni era un home bo i honest, però la seva rigidesa era coneguda per tothom. Vivint en una època diferent, les seves creences i valors eren ancorades en una mentalitat més tradicional i conservadora. Quan va veure a la seva filla de quinze anys, Laia, abraçant la modernitat i la llibertat amb passió, no va poder comprendre la seva actitud.
Per Antoni, la seva manera de veure el món era la correcta, i la de Laia semblava aliena i incomprensible. No podia entendre com la seva filla podia abraçar aquesta nova generació amb tanta facilitat, mentre ell es quedava ancorat en el seu món de regles i responsabilitats.
La tensió a casa va créixer fins que Laia va prendre una decisió radical. Va decidir escapar-se a Palma de Mallorca i va començar a treballar al guarda-roba d'una discoteca de la ciutat. Antoni estava devastat i preocupat per la distància que havia crescut entre ells.
Un dia, en una conversa amb un company de feina que també era pare, Antoni va expressar les seves preocupacions. El seu amic li va aconsellar que agafés un avió i anés a buscar a Laia, però sense fer-li reprotxes i amb tota l'estimació possible. Li va proposar que tornessin junts a Barcelona i que intentessin començar una relació pare-filla més oberta i comprensiva.
Antoni va seguir el consell del seu amic i va arribar a Palma de Mallorca. Quan va trobar a Laia, va abraçar-la amb afecte i li va explicar que la seva intenció era entendre-la millor i reconstruir la seva relació. A poc a poc, van començar a dialogar i a obrir les seves ments l'un a l'altre.
Amb el temps, l'amor paternal es va consolidar, i Antoni va començar a entendre millor el pensament de la seva filla i a acceptar les seves eleccions de vida. Laia, a canvi, va apreciar l'esforç del seu pare per connectar amb ella i veure el món des de la seva perspectiva. La seva relació es va convertir en una de comprensió, amor i acceptació, marcat per la voluntat d'entendre les diferències i abraçar-les.


Comentaris

  • un bon consell[Ofensiu]
    Rafael P. Lozano | 07-11-2023

    Aquest relat és un fidel testimoni d'una experiència, només canviant els noms dels protagonistes.

    Rafael

  • Un bon consell[Ofensiu]
    Prou bé | 07-11-2023

    L'amic va aconsellar l'única cosa possible: estimar i dir-ho. Molta sort van tenir aquests pare/filla. No sempre va així, però s'agraeix conèixer una història amb final feliç.
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Rafael P. Lozano

Rafael P. Lozano

54 Relats

85 Comentaris

20120 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Nascut a 1948, de ben petit hi havia sentit una gran afecció per escriure relats i històries fantàstiques. Més endevant, la feina i altres afeccions artístiques, van apartar-me d'aquesta pràctica,malgrat que sempre que he tingut ocasió aprofito per expressar-me mitjançant la paraula escrita. Des de 1974 escric un diari personal, fidel company dels meus pensaments i testimoni de la meva memòria.

Adreça electrònica:
pescador.rafael@gmail.com