Dona alada dins el monestir

Un relat de: GTallaferro

Blocs de pissarra fosca i mil·lenària del campanar tenyeixen els meus ulls d'atzabetja. Carregats de segles, em parlen amb un codi que el meu cervell, drogat per l'opi racional, no sap desxifrar.
Quan ja sóc dins la magnífica basílica, la densa textura històrica dels vells carreus embolcalla el meu esperit. Desapareix, per fi, l'apocalíptica visió tecnocràta que m'imposa aquest inhumà segle frenètic.
Pacientment, l'aroma de la cera dels ciris, que plàcidament s'han anat consumint en la lentitud de l'eternitat, pinta amb tons àurics i rogencs una miniatura alada en els meus cabells. Una fastuosa àguila del Bestiari Medieval ha pres vida. Les seves llarguíssimes plomes roges neixen de la pell de la meva esquena.
La fragància de l'aigua beneïda em despulla de qualsevol sensació del present i amb el seu alè d'antigor m'impregna de reminiscències místiques. Començo a percebre, entre les ombres del creuer, com les notes de cant gregorià incien una dolça fluctuació. Sento el murmuri del brollador del claustre del segle X; la remor de les pregaries dels monjos benedictins ; l'olor de l'eucaliptus, del romaní i de la farigola de les preparacions medicinals. Les voluptuoses sirenes, les bèsties de la creació i les flors pètries dels capitells comencen el seu discurs antic, al qual s'uneixen el tetramorf, els vint-i-quatre ancians de l'apocalipsi, el pacient Jonàs dins el ventre de la ballena, els pagesos segant el blat, els dotze signes del zodíac...
Els valerosos comtes i els seus fidels soldats, els albs abats s'alcen de les seves tombes per transmetre'm la pregona memòria del cenobi.
Embriagada per aquesta màgia medieval, descanso, alada i tranquil·la en aquest estat simbiòtic.


Comentaris

  • Sensacions[Ofensiu]
    Naiade | 07-04-2007 | Valoració: 10


    Magnifica descripció d'un estat que fa sortir el subconscient, tot apaivagant poc a poc les restes del contorn conscient i atabalador.
    M'ha agradat moltísim aquesta mena de viatge místic, que alguna vegada en algun lloc especial, també he gaudit. És una descripció tan exacte, on sensacions, olors, percepcions, vivències, et submergeixen dins el mes íntim reco del nostre jo. M'hi he sentit totalment identificada. He visitat el monestir algun cop i és realment fascinant.
    T'agraeix-ho el comentari de "Possessió" , va ser una vivència molt forta, la persona estimada era el meu avi, fa sentir-te millor, saber que algú et compren i també ho ha experimentat. En quant als llibres, nomes he llegit el primer que em recomanes, segur que en llegiré algun altre dels que em dius, ja te'n donaré l'opinió.

    Una forta abraçada

    Naiade


  • I espero visitar-los[Ofensiu]
    GTallaferro | 03-04-2007

    amb tu Uzumaki. Ja saps que tenim una cita a Sant Pere de Rodes.....:)))))))

  • Monestirs[Ofensiu]
    Uzumaki | 03-04-2007 | Valoració: 10

    Molt bo! Ho descrius tot amb intensitat, com si realment haguessis viscut a l'Edat Mitjana -potser ho has fet en una vida anterior-. Procura visitar sovint monestirs :))

  • GRÀCIES!!!!!!![Ofensiu]
    juliper | 02-04-2007

    Sóc el Juliper i et demano disculpes per no comentar aquest relat . El faig servir per connectar amb tú ( sóc nou en això dels relatsencatalà i no sé si puc contactar amb tú directament o no, ni com fer-ho ) i agrair-te el comentari que vas fer del meu poema" Buscant racons". No em dedico a escriure habitualment. Eren els primers poemes que escrivia motivats més per un enamorament totalment adolescent, intenssíssim, als meus 41 anys, que pel meu amor a la escritura ( que també n'hi ha, d'això). Per això, quan vaig veure que una persona havia comentat el poema i que l'havia agradat, fins i tot que opinava que era " un bon poema" em vaig quedar bocabadat.
    Gràcies per llegir-lo. I gràcies a les lletres que permeten connectar sentiments amb altres persones.

    Una forta abraçada, Juli

    Per cert, me quedat sense amor. Aprofitaré per escriure poemes de desamor. Se n'ha de treure profit ( quan baixi una mica la pupa).

l´Autor

Foto de perfil de GTallaferro

GTallaferro

67 Relats

153 Comentaris

61372 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Vaig néixer l'onze de maig del 75, el dia de Sant Eudald, patró del meu estimat Ripoll, que guarda com a preuada possessió el magnífic Monestir de Santa Maria.
Des de sempre m'han apassionat les lletres. Pel que fa a la lectura, m'encanta llegir impulsada per la curiositat d'aprendre com comprendre millor el món i també a mi mateixa. Els llibres són el meu millor mitjà de transport cap a nous móns i noves idees. I en referència a l'escriptura, haig de dir que la considero un gran mètode de catarsi que intento practicar sempre que puc.
També m'agrada dibuixar, anar al cinema i multitud de petites coses que donen color a la vida,com acariciar els meus gatets, en Xin xin i en Kiri.

En fi , només dir-vos que em fa molta il·lusió que llegiu els meus relats!!