Des del mar al gris

Un relat de: Esfera

Instal·lat entre les parets blanques d'aquest passadis interminable, espero la pluja, ja que m'han dit que la pluja ha d'esborrar totes les petjades. Imagino, com deuen de imaginar les gavines, que l'hombra que fa la sorra es recobreix d'escuma, quan descansa. Malgrat que els dies es fan pesats i interminables i que a voltes amb tantes festes, sembla quasi imposible desempallegar-se dels records que s'entossudeixen a condicionar-nos i en carregar-nos de inercia, frenant qualsevol proces de canvi. El mar trenca en mil brots de serena cadencia el seu ritme fonedis. Intento tancar els ulls, ara tan plens de salnitre i dormir ajocant-me al seu tantra. A la fi del passadis hi veig el mar, a l'inici del passadis hi veig la fosca grisor dels carrers i la gent que, gemegant llisca sobre els cosos dels que ja estan adormits. Es un passatge grissenc i obsessiu. Si pogues els pendria les mans a la gent, amb cura d'evitar quelsevol contacte estrany al que despres un jutge avorrit pogues sentenciar de libinidos, i els mostraria l'hora,del rellotge de la plaça d'Alella, on hi dormien els plataners. Una plaça on la sorra feia extranyisssim dibuixos, que ens obligava a relaxar-nos, tot cantant-li a un petit deu benevolent. Intentaria fer-lis saber que encara es aviat per canviar de canal.... per sintonitzar l'emisora nova..... per navegar envars una altre web, ..... per visitar un altre museu, .... que de fet, els diria, que no han passat tantes coses com per que encara no ens sentim lliures..... els diria que la llibertat es a dins i que a dins, quan hi plou, la pluja esborra totes les petjades. Els imagino i m'imagino. Extenc el meu llenç amb aire de una incerta condescendència i els pinto nas de pallasso, bigotet de Grouxo i els posso una trena, al bell mig del cap pelat, per que podrem aixi riure'ns del nostre propi gest. Avui darrera el passadis blanc a la quarta planta del oncologic, respiro i controlo un poc més el meu dolor.

Comentaris

  • Feliç 5è Aniversari d'RC[Ofensiu]
    mar - montse assens | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Gris i bell[Ofensiu]
    Unaquimera | 08-10-2006 | Valoració: 10

    Un relat realment preciós que he gaudit molt.
    Conté unes imatges precioses, molt plàstiques, que m'han deixat encisada; també presentes frases conceptuals ben exposades, amb aparent senzillesa, però quan es tornen a llegir resulten denses i plenes.

    Enhorabona pel teu text.

    Em quedo amb ganes de llegir més coses teves... tornaré a passar un altre dia pels teus relats.
    Entre tant, permet que t'enviï una abraçada de molts colors... per a celebrar la descoberta!

    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de Esfera

Esfera

21 Relats

15 Comentaris

21674 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Nat de nit
una nit de fina pluja i de dresseres inquietes.
Viu que no viu en una campana de vidre.
Mor que no mor en una cel·la grisa.
Pero estima els ocells
i travessa els seus somnis
amb bell recel de la poesia estrenada.
Morira un dia de Març
agolpant-se-li la sang ja trenada amb fel,
i vindran tots els blaus del mar
a escriure-li sobre la pell
el mes dolç poema blanc
de freda escuma.