De com transportar un nadó en un autobús d'esclaus cap a Barcelona.

Un relat de: marialluisa

La Miqueleta havia d'agafar l'autobús d'esclaus cap a Barcelona, un viatge que costava tres llargues hores. Fins aquí, tot correcte, ja que la Miqueleta devia ser una esclava. El problema era que la Miqueleta tenia un fill des de feia molt poc, un nadó, i l'havia de prendre amb ella cap a la ciutat. Bé, aquest no és el problema; el problema és que a l'autobús no hi podia pujar, el bebè; i la mare de la Miqueleta, l'Angelina, una dona, per cert, molt espavilada, li digué a la seua filla:

-Te l'he posat dins d'una bossa, tu no el miris i no passarà res.

La Miqueleta se va emportar la bossa, la movia amb molt compte i procurava no mirar gens, ja que, si mirava el que hi havia dins la bossa potser acabaven descobrint el nen. Pensareu que és molt arriscat, i ella també ho pensava, perquè en qualsevol moment se podia posar a plorar, però no ho va fer.

A mig viatge l'Angelina va trucar a la seua filla, i li va dir:

-Per si te miren la bossa, t'he posat al nen dins d'un entrepà, així ho dissimularàs millor.


I la Miqueleta tenia molta por, però tot i així va seguir el consell de la seua mare i no va mirar la bossa. L'autobús va fer una parada per descansar, i la Miqueleta va aprofitar per apartar-se una mica del grup i mirar dins la bossa. I quin esglai va tenir quan va veure que hi duia un entrepà de truita!


La Miqueleta estava plorant, sanglotant i no sabia que pensar, quan va aparèixer l'Ernesta, una coneguda de la Miqueleta que també anava a l'autobús, i li va ensenyar l'entrepà, tot explicant-li la història. L'Ernesta, que era més llesta, va veure que la truita tenia forma de nadó, va estirar-la una mica i va veure que dintre hi havia el fill de la Miqueleta, dormint i sa i estalvi.

Que tranquil·la se va quedar la Miqueleta després d'això! I pensar que ella creia que la seua mare havia fet una truita amb el seu fill! Va tornar a pujar a l'autobús i, durant la resta de camí, el seu fill tampoc va plorar. No els van descobrir i van arribar sans i estalvis a Barcelona.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de marialluisa

marialluisa

20 Relats

36 Comentaris

18207 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
Benvolguts súbdits, sóc la reina marialluisa.

I ara he aprés a parlar català per conèixer els vostres estranys costums, i després, poder escampar-los per la resta de l'Estat. Si és que sóc una reina infiltrada muajajaja!