Contes per a la Martina. La Fada de les estrelles

Un relat de: Ligeia

A la part alta de les parets de la meva habitació hi ha enganxades unes estrelles que brillen en la foscor. Una nit que la Martina es va quedar a dormir a casa s'hi va fixar:
- Ohhhhh! Que maques són! - va dir mentre l'ajudava a posar-se el pijama - Són de veritat?
La innocència del comentari em va fer esbossar un mig somriure i en un primer moment vaig tenir l'impuls d'explicar-li la veritat, però em va semblar una llàstima trencar la màgia.
- I tant que ho són! Com podrien brillar tant, si no...
- I qui te les ha donat?
- mmmmm... no t'ho puc dir, és un secret - la veritat era que necessitava uns segons per inventar-me alguna història i l'excusa del secret sempre m'havia funcionat força bé.
Vaig acabar de posar-li el pijama i un cop dintre del llit, la Martina va acostar-se molt a mi i en una veu que gairebé era un murmuri em va dir:
- Jo ja soc gran i se guardar un secret, si m'ho dius no li explicaré a ningú. Siusplauuuuuuuuuuu...
- Està bé, t'ho explicaré! - ara ja tenia un conte més o menys pensat- Però has d'estar molt atenta, d'acord?
- Siiii - es va tapar amb la flassada i va obrir uns ulls com unes taronges - Ja estic apunt!
- Suposo que a l'escola ja t'hauran explicat que els puntets brillants que es veuen al cel durant la nit són planetes i estrelles que estan mooooolt lluny - la nena va fer que si amb el cap - però el que segur que no t'han explicat és que hi ha una fada que s'encarrega de tenir cura de tots i cadascun. Cada dia els frega amb la seva capa per deixar-los llustrosos i els ruixa amb pols de fada perquè brillin molt; d'aquesta manera tothom que se'ls miri, encara que sigui des de molt lluny com nosaltres, els vegi brillar.
-Ohhhhhhhh - en aquells moments la Martina em mirava fixament, amb la boca oberta en un gest d'admiració innocent.
- Doncs bé, resulta que aquesta fada, la fada de les estrelles, hi ha nits que enllesteix la feina aviat. Però allà dalt tota sola s'avorreix, així que de vegades baixa a la terra i es dedica a observar a les persones que dormen.
- I els hi regala una estrella com aquestes que tu tens?
- No pas a tothom! Mentre dormim, ella ens observa i mira dins nostre; si li agrada el que veu, deixa un fragment d'estrella al costat del llit i si no li agrada, se'n va sense fer soroll.
- Ahhhhhhhh - ara la vista de la nena estava fixa en les estrelles fluorescents de la paret - Doncs a tu t'ha vingut a veure moltes vegades!
- Si, moltes. Tantes com estrelles veus aquí. Però això no és el millor...
- No?! I què hi ha millor que tenir un tros d'estrella de la fada de les estrelles?
- Doncs saber que un cop et regala una d'aquestes, la fada no s'oblida mai de tu i et protegeix totes les nits de la teva vida. Encara que estiguis molt trist o tinguis molta por, pots mirar al cel i saps que ella està amb tu.
- Vaja... Quin secret més fantàstic! No li explicaré a ningú, t'ho prometo.
- D'acord. I ara, a dormir! Bona nit!
I dient això, li vaig fer un petó i la vaig tapar bé perquè no agafés fred. Minuts més tard ja dormia profundament i el seu rostre mostrava una expressió tant tendra que se'm va acudir que si la fada existís de veritat, li deixaria una estrella sense dubtar-ho.
Al dia següent, la veu de la Martina em va despertar de cop:
- Ha vingut, ha vingut! La fada, la fada!
Vaig acostar-me al seu llit i la nena em va mostrar una estrella idèntica a les que jo tenia penjades.
- Mira! M'ha deixat un tros d'estella! La fada de les estrelles m'ha mirat dins i... Ara ja no tindré mai més por durant la nit sabent que ella té cura de mi!
Els ulls de la nena brillaven amb una llum especial, plena d'il·lusió i innocència. I en aquells moment vaig pensar que havia valgut la pena regirar tots els calaixos de casa fins a trobar l'estrella que m'havia sobrat el dia que vaig enganxar les altres.

Comentaris

  • Enhorabona per aquest conte...[Ofensiu]
    Romy Ros | 11-04-2009 | Valoració: 10

    ple de tendresa i picardia! poca cosa puc afegir als que m'han precedit, tan sols que m'ha agradat molt i m'has fet sentir una nena plena de fantasia i il.lusió. Gracies per regalar-nos els teus relats.

  • Jansy | 17-11-2006 | Valoració: 10

    Ostres! Quan som petits ens ho creiem tot! Ho has descrit la mar de bé. A més, és un relat molt maco i tendre.

    Viure aquests moments amb un nen és fantàstic, la seva il·lusió et meravella.

    M'ha agradat molt!

  • Hola!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 31-08-2006

    Vaig llegir-te fa temps i tenia ganes de comentar-te, tot i que mai trobava el moment de fer-ho... Ara m'he decidit.

    Pel que he vist, veig que et dediques a escriure sobretot relats curts o contes, punt que tens en comú amb mi, perquè jo la poesia no és que la porti especialment bé -tot i que he publicat alguna cosa, també-.

    M'agrada la innocència i la frescura que desprèn aquest text, continuaré llegint-te perquè m'agrada força com ho fas!

    Petons! ;-)

    Sol_ixent

  • Em fas sentir un nen.[Ofensiu]
    Arbequina | 26-06-2006 | Valoració: 10

    De fet, sóc un nen...
    Si un dia et deia que m'havies fet sentir adolescent, i un altre, noia, avui et dic que em sento nen.
    Tens l'envejable virtut (poder no queda tan bé) de transportar-me a una altra persona. No ben bé a la del teu relat, sinó a qui va adreçada, o també el personatge. La veritat és que no ho tinc clar. Només que em transportes.
    Et llegeixo amb un somriure nostàlgic i alegre (bona convinació) i quan acabo el relat, sospiro.
    Sí, sospiro... curiós, no? Doncs això ja m'ho ha provocat més d'un cop la teva lectura.
    En fi, m'encanten els teus relats.
    Avui t'he posat, a més, un deu. No sólc puntuar (el comentari és suficient) però el que m'agrada moltíssim i ho trobo excel·lent li poso un deu, de més a més. Prente'l com un deu honorífic a la teva escriptura (en general) i especialment aquest relat que tan bon gust de boca m'ha deixat. Potser no és un deu (sóc massa sincer, però és bó, no?) però casi, i si te l'he posat és perquè m'ha agradat molt. Com "Puf the magic dragon", que potser no és la millor cançó del mon, però com l'escoltava de petit, ara ploro en escoltar-la. Aquest sentiment em provoquen els teus relats... un antic bon regust de boca.

    Una forta abraçada.

    Arbequina.

    PD: Per cert, per aquí ronda una altra admiradora de l'Allan Poe, és diu Allan Lee, passat'hi pels seus escrits, són també molt bons, tot i que diferents.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Ligeia

Ligeia

17 Relats

151 Comentaris

39203 Lectures

Valoració de l'autor: 9.45

Biografia:
Pels qui no em conegueu, sóc una mestra nascuda a la dècada dels 80 aficionada al cinema, a les novel·les i a les sabates.
M'encanta observar tot el que m'envolta i no perdre'm els petits detalls de res. I de tot això que recullo sovint en faig situacions i diàlegs pels meus relats.
I per finalitzar, només em queda dir-vos que m'encanta llegir els comentaris que, de tant en tant, deixeu per aquí.

Molta pau per a tothom!


Per si voleu alguna cosa:
claryfashion@hotmail.com
Estaré encantada de rebre els vostres missatges.