Camí de l'escola

Un relat de: Karkinyoli

En Quimet duu uns pantalons i un estoig nou. La motxila no és nova perquè li van regalar pel seu aniversari dos mesos abans d'acabar l'escola. Les bambes tampoc no són noves, són velles i estan una mica estripades, però són les que més s'estima. S'ha hagut de barallar amb la mare perquè ella no volia que se les poses. La mare no entén perquè, si els pantalons i l'estoig són nous, ha d'anar amb aquelles bambes; però en Quimet ho té molt clar: és el primer dia de l'escola.
La motxilla és buida perquè no sabrà quins llibres i quin material li cal fins que la mestra li ho digui, però ell ja l'ha emplenat d'il·lusions i bons propòsits.Per primer cop a la vida, ha decidit que vol aprovar ciències naturals, ja n'hi ha prou de fer enfadar la mare, el mestres, les plantes, els animals i els òrgans del cos humà que surten al llibre. Està content, esperançat i ple de nous projectes: cada dia repassarà la lliçó, farà els deures i consultarà l'enciclopèdia. Mai no havia pensat que ell se sentiria capacitat per treure un notable a naturals. Per això duu un estoig nou, perquè vol apredre coses noves.
A l'hora del pati jugarà a futbol, i cal que ho faci molt bé. La mare no ho sap, però és per això que s'ha posat aquelles bambes, són les úniques que li permetran fer molts gols. Vol ser l'estrella de l'equip perquè aquest any ha decidit que li demanarà a la Júlia que sigui la seva xicota. Fa anys que li agrada, de fet recorda com, cada any, ha fet el camí de l'escola pensant en ella. Abans volia sorprendre-la i que fos ella qui decidís parlar amb ell, però aquest any, ha canviat d'opinió: li ho dirà, i perquè ella digui que sí, cal fer molts gols.
Sense adona-se, en Quimet ja he arribat a l'aula. Seu a una taula del mig de la classe - ni massa endavant ni massa endarrere- i així tothom content. Ell perquè els mestres mai no fan massa preguntes als nens i nenes que seuen a tercera o quarta fila. I els mestres perquè no el veuran amb els més xerraires de classe.Quan entra la mestra els explica què faran i que necessitaran. Explica que aquest curs no serà gaire diferent de l'anterior i que poden aprofitar les llibretes,perquè a l'escola han decidit que aquest any no els ensenyaran res de nou. En Quimet, es mira l'estoig i pensa que es podria haver comprat un parell de còmics i haver utilitzat l'estoig vell. Si no volen explicar-li res de nou, l'escola no l'interessa; té ganes d'anar al pati.
El partit és un desastre, el seu equip perd per tres gols a zero i ell ha fallat dures oportunitats. Ha suat molt, potser la Júlia ha vist que era el que més s'esforçava&
Són quarts de dues, en Quimet té gana perquè ja és l'hora de tornar a casa. Quan ja és fora de l'escola, recorda que encara no li ha dit res a la Júlia, les noves il·lusions s'han esvait,però potser encara pot fer realitat un vell somni.
Encara es troba immers en els seus pensaments quan veu que - com sempre- la Júlia ha escollit l'estirat d'en Joan perquè l'acompanyi a casa, passen per davant seu sense veure'l.En Quimet fa mitja volta i se'n torna, mira al terra i veu les bambes que tant s'estima, creu que potser ha arribat l'hora de llençar-les.

Comentaris

  • Camins i trajectes[Ofensiu]
    Unaquimera | 24-10-2007 | Valoració: 10

    Bon relat aquest teu, on has creat una imatge nítida dels personatges, narrat amb bon ritme, amb prosa clara.

    M'ha permès descobrir-te i descobrir una coincidència... M'encanten les coincidències agradables, vull dir tot allò que em permet sentir-me propera a una altra persona, tot i que no la conegui... No saps perquè t'ho dic, però em refereixo a un relat meu: En paral·lel, que t'ofereixo per si et ve de gust llegir-ho ( només has de clicar sobre les lletres en color! ). Desitjo que t'agradi, al menys tant com a mi el teu.

    Ara mateix, t'envio una abraçada per celebrar-ho,
    Unaquimera

l´Autor

Karkinyoli

33 Relats

52 Comentaris

29555 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Ara ja us puc dir que vaig néixer el 10 d'abril d'un any que acaba en 4. Sempre he estat àries, i fa uns anys, vaig esbrinar que el meu ascendent també és àries. Des d'aleshores, que m'he permès ser un pèl més nerviosa per no haver de contradir els astres.
Vaig estudiar filologia i treballo a aquell lloc que tothom critica. Sempre he estat a Sants on m'agradaria poder-hi tornar sempre .Espero que gaudiu de mi amb les meves paraules i us oblideu dels fruits secs que porto a dins.