Boira d'idees

Un relat de: aiguademar

Prenc mesures de precaució. La nit està a apunt per caure i deixar anar del seu interior tota aquella humitat que vessen les estrelles. Diuen uns que no és més que pols d'estel i d'altres que són els níguls que babejen en veure el sexe de la humanitat rere cada cortina.
Em pregunto jo si les tècniques d'un colador per passar l'arroç i treure'n l'aigua restant, serán aplicables al món en general. Potser existeix la possiblitat d'anul·lar les fronteres, de menjar-nos els mapes que dividieixen el món en tantes parts, de beuren's els noms dels oceans i fer-ho tot "mar" a seques, d'esborrar amb la mà els pensaments que ens separen en classes socials, en colors diversos, en pobresa inmoral.
Llavors és quan obro els ulls i s'acaba el temps de meditació. La humitat matinera, les sobres nocturnes, bordejen el meu contorn fent-me involuntàriament una capa més de gruix. Les meves mesures de precaució, un sostre imaginari, no m'han servit de molt.
M'aixeco i decideixo anar a canviar el món, començant pel Sud, acabant pel Nord.
I si algú no em creu capaç, si li falta la fe en la meva voluntat, és que no té esperança; és que ha perdut la calma.


Perquè sovint, somiar en la nit és l'únic que tenim.

Comentaris

  • rbbarau | 20-11-2006

    "lluita pels teus somnis...t'estan esperant"

  • seria molt bonic...[Ofensiu]
    Guaxinim | 23-08-2006 | Valoració: 10

    poder esborrar les fronteres, i fer dels oceans un sol mar de tots... tot això que somies és molt maco, m'ha agradat molt el teu relat. segueix així!

  • Que no té ni cap ni peus??[Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 02-05-2006 | Valoració: 10

    Bé, doncs a mi m'ha semblat com un somni molt agradable. M'ha agradat molt. T'he vist amb voluntat, amb empenta, amb ganes de fer alguna cosa que, potser, encara no sabies ni què era ni per on començar. Canviar el món és difícil, molt difícil, però amanir-lo amb relats com el teu és més fàcil i, a més, entretingut... jeje

    Petons!

  • Som estàtues[Ofensiu]
    Bonhomia | 02-05-2006 | Valoració: 10

    Quant de temps, aiguademar!
    Somniar en la nit... no cal ni que ho diguis. Jo, les últimes vegades que he sortit, no ho he passat bé. Començo ( o vaig començar ja fa molt de temps, com sempre ) a creure que em faig vell. Suposo que necessito una miqueta d'aire màgic d'aquell que fa dansar les figuretes de cartró dins una peixera plena a vessar, enmig de la mar.
    No ho sé, però als meus 27 anys això és absurd. Potser no cal pensar gaire per endevinar que és el món el que ens fa absurds i... prou! Revolta! Hem de conquerir tot el que és invisible per deixar de ser estàtues de vidre.
    Petons.
    Sergi.

  • somniadors...[Ofensiu]
    M | 24-03-2006

    en som tants... i em sap greu que aquesta paraula tan bonica tingui connotacions utòpiques... estic segura que el coldor d'arròs serveix pel món, com també deu servir per colar els mals sentiments i llençar-los al cel per que es converteixin en bons.

    m'ha semblat tan màgic i bonic aquest relat... que he sentit fins i tot melangia d'haver d'esperar un any més per estar envoltada de boira, jo que somniava en la primavera...

    petons d'aigua..

  • Bon relat, sí senyor...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 21-03-2006 | Valoració: 9

    Una interessant pluja d'idees...

    Em fa pensar en les tardes de dissabte que no tens disponibles ni amics, ni núvia, que et rasques la panxa en el sofà i dius: "I què? Ara em mola fer el ronso...".

    Et poso un 9, bona nota. No t'animaries a colaborar en lastoa.com? Ens aniria bé una redactora com tu...

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de aiguademar

aiguademar

12 Relats

41 Comentaris

20135 Lectures

Valoració de l'autor: 9.39

Biografia:
16 anys, i tants moments...pocs si pens amb tot el que em queda, però per haver viscut tant poc, em sento satisfeta.
Formo part d'un petit indret de mar, d'una roca al mig del Mediterrani, Menorca, terra de tants i de tant pocs a l'hora.
Em passo les hores vivint la intenssitat de cada segon, aprofitant les oportunitats que em dona la vida, i d'altres que no s'em planten al davant, parteixo a buscar-les.
Espero formar part d'aquest món durant molt temps, i si algún dia marxo, que la meva visita hagi servit per alguna cosa de profit, pels que hi són o pels que vindràn.