ARIADNA

Un relat de: kefas
Mira, m'ha fet gràcia. Tanta com el pànic que sentí la primera vegada que vaig llegir la nota. Avui he tornat a agafar el llibre per rellegir-lo, sense cap motiu concret, potser perquè quan el vaig llegir no em va acabar de convèncer. "Ariadna al laberint grotesc", de l'Espriu. Se'm va fer feixuc, potser per les corrues de noms que mai he sabut d'on venien, potser per l'estil adust i avorrit de l'autor, qui sap. Amb els poemes musicats per Raimon el vaig percebre més amigable l'Espriu.

No recordo quina va ser la primera vegada que vaig llegir l'Ariadna, però el que ha passat m'ha deixat clar que el vaig fullejar el 2002. A mig estiu. El meu primer fill encara no havia nascut, li faltaven vuit mesos i jo anava atabalat. La meva companya havia decidit que era el moment, havia deixat de prendre anticonceptius i, vinga, a l'atac. No havia estudiat estadística, però sabia que la probabilitat de la fecundació augmentava amb la freqüència de l'acostament del líquid seminal als seus òvuls. I s'ho va agafar al peu de la lletra. No perdonava ni un dia. I els caps de setmana, doble o triple ració, segons s'esqueia. Sort n'hi havia dels dies confirmatoris de la decepció. Però el període de descans acabava aviat i, vinga, sant tornem-hi. Jo me n'anava a dormir abans, amb l'excusa que necessitava calma per llegir l'Espriu, però li era igual. Si em trobava adormit, batzegada i a la feina. Si no tinc en compte que anava una mica esmerilat, tampoc va estar tan malament. I va servir per iniciar-me en la lectura de l'Espriu amb "Ariadna al laberint grotesc" I perquè hi guardés la teva nota que avui he retrobat. M'hi deies que allò que havíem fet una sola vegada havia anat prou malament, estaves embarassada. L'estava llegint quan es va obrir la porta del quarto i va aparèixer la cara de la meva companya, més radiant que mai: "Tinc una molt bona notícia, ho hem aconseguit!"

Comentaris

  • Bebé llibresc.[Ofensiu]

    Que n'Espriu serveixi com a fil conductor d'afers de llit ho trobo graciós! Sempre podràs explicar al nou nat, quan tingui l'edat escaient, que la seva procreació o inseminació va lligada a la lectura d'aquest clàssic de la literatura catalana. Va eixir un bebé llibresc? Un relat molt ben trenat tot ell i amb un final feliç o de bona esperança!, Com Déu mana...

  • Naxos[Ofensiu]
    SrGarcia | 13-04-2023

    Cal recordar que a Ariadna, Teseu la va abandonar a l'illa de Naxos. Amb això que expliques, em sembla que algú abandonarà algú; no puc anticipar quin paperot faràs, però no pinta gaire bé la cosa, no.
    No cal desesperar-se, per això. A Naxos, Ariadna va trobar Dionís, tot un déu, molt millor que el carallot de Teseu.

  • Amb aquest panorama...[Ofensiu]
    llpages | 03-04-2023 | Valoració: 10

    el nostre protagonista s'ha ficat en un laberint molt complicat. Ara bé, jo d'ell romandria prou temps en el més amagat dels passadissos del laberint, perdut voluntàriament, que si mai surt, el minotaure l'esperarà per cruspir-se'l reencarnat en forma de dues dones amb ganes de passar comptes. En aquesta excel·lent narració, el fil d'Ariadna podria servir per penjar-lo dels picarols, no ho descartem.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats