Això s'acaba (II)

Un relat de: ajfuster

Quant vaig escriure la primera part d'aquesta història, ho vaig fer amb un càrrega tant grossa de depressió, que se me varen juntar massa coses amb poc espai, i no sé molt bé si vaig aconseguir transmetre qualque cosa en clar...
Tot va començar el dia que feia trenta anys que ens havíem casat, i que havíem decidit celebrar-ho amb una missa a una ermita a prop de casa nostra, i després fer un dinar familiar a filles i gendres per gaudir del esdeveniment.
Quan ja havia conclòs el dinar i tornàvem a casa nostra , a la meva dona l'hi succeí un fet estrany. Començà a queixar-se de que no podia caminar, que les cames no la duien... entre els meus gendres i jo la varem ajudar a arribar a casa... El dia següent va començar el pelegrinar de metge en metge, per veure què l'hi podia passar...
Radiografies, TAC's, electromiografies, de tot. De tot lo que la ciència mèdica tenia per costum fer en aquets casos... i per ventura més de lo que s'hauria fet normalment donat que jo pertanyia a la professió. Però, de conclusió cap ni una... i manco diagnòstic... moltes elucubracions, res més.
Aleshores va començar l'etapa de la cadira de rodes... no podia caminar, no sabíem lo que tenia, idò una cadira de rodes, i jo fent la feina de empenyar... per els supermercats, per l'església, per les visites a les amigues... per tot allà on fes falta.
Aquella rutina no l'hi devia agradar molt, per que un dia no va tenir altre idea, que agafar un suport ple de ganivets i, un a un, anar-los tirant-me... manco mal que no tenia molta força, per que els podia llevar-me de damunt, però quant l'hi tocar el torn al tallant, en lloc de venir de canto, vengué de pla, per que amb un'altre cas m'hagués xapat el cap com si fos estat un meló.
Vaig demanar auxili a una filla meva i trucar al metge de guàrdia perquè jo no podia amb ella, i no m'atrevia deixar-la sola per tal de que no fes un disbarat; quant aquest vengué fa aconsellar l' ingrés a una clínica per tal de fer un tractament adequat a la situació de desequilibri emocional que aquella dona es trobava. Jo no estava gens clar de lo que havia de fer, i m'aconsellaran que no truqués a les forces de seguretat per no donar la "nota". Jo, beneït de mi, vaig fer cas i anàrem cap a la clínica.
Allà, en el establiment sanitari m'aconsellaren de que no quedés ningú amb ella, per no interferir amb el tractament que se l'hi havia de donar... Així es que tots ens anàrem cap a casa, pensant que ja veuríem l'evolució de la malalta.



Després de quinze dies d'internament el psiquiatra que l'havia atesa, me va dir, que convenia fos vista per un psicòleg, a efectes de veure si l'hi posaven les idees al seu lloc, per que ell dubtava de que fos capaç de seguir amb la medicació que l'ajudaria a sortir de la fons de aquella vall "psicològica" a on havia caigut...

(Seguirà...)

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de ajfuster

ajfuster

24 Relats

56 Comentaris

34358 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
En dic Artur Josep Fuster i Nicolau i vaig naixé l'any 1941 a la Ciutat de Mallorca, avui anomenada Palma. Vaig estudiar lo que els altres volgueren i als setze anys vaig entrar a fer feina de "botones" al Banesto. Al mateix temps, i això per que jo volia, anava per Radio Popular a fer qualque programat, però allà era pecat parlar el català, fins i tot quant una al·lota vengué a dir la poesia de Mossèn Costa i Llobera, El pi de Formentor, els subordinats d'en Fraga ens posaren una multa. Només ens donaren permís per a les Rondaies Mallorquines, manco mal.

L'any 1970, per que també jo vaig voler, vaig començar la carrera de Medicina, i des de 1977 l'estic exercint. Estic esperant la jubilació, mal grat aquí i avui no en té res de "jubilo", mes be de penitència, observant lo que mos envolta i no pareix pas sigui lo que seria mes desitjable.

Si voleu res meu, podeu fer-ho a: ajfuster@gmail.com