Això s'acaba (fi)

Un relat de: ajfuster

Ha arribat el final.

Jo sabia que això havia de treure el cap por qualque costat, lo que no sabia era per on.
El cranc mes horrorós, ja ha donat la cara, i ara ja se que tot segueix la costa per avall. No se el moment exacte que m'aniré, però lo que si se es que no serà gaire tard.

Ja es ben vera que lo que perllonga la vida es la felicitat, i lo que acaba amb ella es la decepció y el malestar. A mi m'ha passat qualque cosa semblant a la Ciutat de Mallorca, a on cauen totes les icones de la seva identitat per arribar a un punt que no la reconeixerà ningú.

Hem tingut quatre batles (alcaldes) que han volgut deixar la seva empremta inborrable per que del seu pas per la Ciutat de Mallorca no se oblides ningú. El que mes relleu ha tingut, va esser l'eliminació de la geografia ciutadana el pont del tren que havia construït amb una visió avançada al seu temps l'arquitecte D. Gaspar Bennaser.

Be, com deia, m'ha tocat sofrir i acabar el meus dies gracies al fracàs de la meva professió, que no ha estat capaç de resoldre el repte més gran que ha tingut al segle XX, ajudada per la manca de visió dels nostre politics, de aquests que viuen damunt les nostre espatlles. No sabem lo que se sap damunt aquesta terrible lacra, entre altres coses per que els que heu saben lo que volen es guanyar doblers damunt els esforços de l' humanitat i no pas damunt las solucions que poden donar a la població. I, tanmateix, fins que se pugui veure lo que poden treure no donaran el braç a torsa i farà públic lo que se coneix.

Entre tant, les famílies seguiran sofrint per els seus pares, els seus avis, el seus fills ..... no pas per la mort, sinó més per l' ignorància de lo que vendrà, per la falta de consciencia de per que es sofreix així.... Però no passeu ànsia: la carretera s'hen dur mes nombre de víctimes i ningú es preocupa per les xifres, ni per les causes que fan que es produeixin els desastres .....

I la veritat es que tampoc hi ha facilitat per que surtin les paraules, per poder dir o expressar totes les coses que volen sortir, i es que hi falta l' il·lusió que ho faria possible.

Ha arribat la fi, i només resta desitjar que allò que no coneixem sigui bo per tots nosaltres.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de ajfuster

ajfuster

24 Relats

56 Comentaris

34325 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
En dic Artur Josep Fuster i Nicolau i vaig naixé l'any 1941 a la Ciutat de Mallorca, avui anomenada Palma. Vaig estudiar lo que els altres volgueren i als setze anys vaig entrar a fer feina de "botones" al Banesto. Al mateix temps, i això per que jo volia, anava per Radio Popular a fer qualque programat, però allà era pecat parlar el català, fins i tot quant una al·lota vengué a dir la poesia de Mossèn Costa i Llobera, El pi de Formentor, els subordinats d'en Fraga ens posaren una multa. Només ens donaren permís per a les Rondaies Mallorquines, manco mal.

L'any 1970, per que també jo vaig voler, vaig començar la carrera de Medicina, i des de 1977 l'estic exercint. Estic esperant la jubilació, mal grat aquí i avui no en té res de "jubilo", mes be de penitència, observant lo que mos envolta i no pareix pas sigui lo que seria mes desitjable.

Si voleu res meu, podeu fer-ho a: ajfuster@gmail.com