Sa Bíblia

Un relat de: Ferran Planell

Jo pecador em confesso a Déu nostro senyor... que vull escriure tot allò encara no dit i que a punt he estat de vendre'm s'ànima as diable amb tal de què em lliuri es pergamins que contenen ses paraules amagades a es d'altres plomes terrenals. I de genolls vos faig pregària manllevant eixe pecat de mes entranyes, doncs no fos cas que de ser traït per es Senyor de ses tenebres, se'm quedés lo full en blanc tant de temps com d'eterna se'n diu vostre divina existència. És tal la meua delectança per ostentar el poder absolut de s'escriptura, que vos prometo emplenar de mots convincents totes aquestes històries que corren dient mal des temples pagans i encara més de ses altres que a vos us veneren. Vos prometo un llibre, però no pas un llibre qualsevol, vos prometo "es llibre". I no vos demanaré drets d'autor, doncs lo pariré en l'anonimat i quan se converteixi en aquell de tots el més venut, no m'haureu de pagar res, doncs sa meva recompensa serà senzillament poder seguir concatenant paraules amb lo desfici que ses palpitacions des meu cor em dictin. Vos faré famós. Fa?

... i així fou.

Comentaris

  • Ai las!!![Ofensiu]
    Annalls | 18-11-2013 | Valoració: 10

    I jo al llarg dels anys preguntant-me qui coi hi havia darrere la Bíblia, qui havia escrit el nou Testament, fins i tot preguntant a erudits... i com podem fer cas del que diu si som tan lletraferits ,que del que ens diuen ja en fem una altre historia? I heus aquí ben prop a R-C l'autor! Ja diu (no recordo qui),que no cal buscar lluny el que tens al canto.
    Quedo agraïda de l'explicació, i m'emporto aquest relat a preferits qual inquisició !

    Anna

  • Fa bo[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 02-06-2013 | Valoració: 10

    Avui fa bo, fa de bon escriure i bon llegir. I llegir-ne un així, tan curós, tan estudiat de llenguatge, amb un rerefons literari per a sucar-hi pa. Quin preu té la publicació avui? És un ego comprensible que no ha de tallar la sang de lletra que ha de córrer per les venes. I si no pots publicar en tinta, fes-ho a Relats en català! Una abraçada Ferran.

    Aleix

  • allan lee | 21-05-2013

    Rebó de llegir, aquest "pacte" sense signatura ni clàusules escrites. Devia ser el primer agent literari de la història, aquest pietós paio llest. M'ha agradat molt!

    Com em va agradar sentir-te recitar a la Sagrada Famíia. Tens un domini i elegància que no tots els rapsodes poden aconseguir. Felicitats de nou, pel premi, i per aquest encantador relat.

    a