Joc de vanos

Un relat de: Ferran Planell
En Robert pertanyia a una família amb un arbre genealògic de profundes arrels aristocràtiques i si no hagués estat per l’efervescència de la revolució industrial, mai s’hauria fet amb en William. El fum de les fàbriques generava riquesa i obria les portes de la societat als fills dels seus propietaris.

—Avui t’estrenaràs —digué en Robert, mentre, després d’ajustar-se el seu, inclinava un pèl el barret de copa del seu amic.

Quan van traspassar aquella gran porta i accediren a l’immens saló espectacularment il·luminat i atapeït de dames d’esprimatxada cintura, prominents pitreres i ampul·loses faldilles, en William va quedar tant o més impressionat, com impressió li va causar el luxe que traspuava per cadascun dels racons que descobria.

De sobte quedà embadalit. Una meravellosa morena li aguantava amb picardia la mirada. Al poc, va començar a fer anar parsimoniosament el ventall.

—Jo de tu no m’hi capficaria, està casada —li digué en Robert a cau d’orella.
—Com ho saps? La coneixes?
—No
—I doncs?
—Fixa’t que a poc a poc es venta. Hauràs d’aprendre que els vanos parlen, amic meu.

En William va fer una petita reverència amb el cap a la morena dels seus somnis i es girà cap a la dreta per a seguir conversant amb el seu amic, però abans d’obrir boca, els seus ulls es van creuar amb uns altres d’un verd penetrant. Pertanyien a una bellesa de rinxolats cabells rossos, que s’anava donant cops a la mà amb el ventall.

—Està valorant si li fas el pes.

Mentre el rostre d’ell dibuixava un somriure cap a la noia, ella es va dur el ventall damunt els llavis.

—William, ets un home amb molta sort. Vol que la besis.
—M’estàs prenent el pèl.
—No pas, ja voldria jo ser tu en aquests moments.

La noia va obrir el ventall amb la mà dreta i el va sostenir tapant-se la cara mentre s’alçava i es dirigia cap a les vidrieres del jardí. Volia que la seguís. No tenia cap dubte que el seu amic ja li traduiria. Es veia de lluny que l’aristòcrata alliçonava al petit nou burgès.

***
Microrelat per a participar al VI CONCURS DE MICRORELATS ARC A LA RÀDIO "Comuniquem-nos!". El tema del mes de desembre és: Comuniquem-nos per llenguatge de signes.

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Interessant[Ofensiu]

    Una forma molt interessant d'agafar aquest tema. M'ha semblat curiós aquest llenguatge de signes tan subtil. Jo crec que, innocent de mi, no agafaria ni la meitat ^_^ L'enhorabona per la selecció! I molt bones festes.
    Edgar

  • subtil i interessant[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 24-12-2015

    Que subtil i interessant aquest llenguatge dels vanos!
    Bon Nadal i un 2016 ple de relats, Ferran!

  • bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 21-12-2015 | Valoració: 10

    Un bon relat
    Montse