Savi de banquet d'albereda (exit/fracàs)

Un relat de: Rodamons

Rodant pel món vaig conèixer un savi d'aquells de banquet d'albereda. Arribava d'hora per escalfar-se amb els rajos d'un sol càlid que reconfortava els seus anys hivernals. Junt amb altres savis, de banquet de passeig de poble, repassaven les seues vides curulles de necessitats, de treball fins a l'extenuació i tristesa, molta tristesa...per la gent estimada que ja no estaven entre ells, per les il·lusions frustrades, per la impotència en la que s'havien vist davant de les injustícies amb les que la vida els premiava.
Un cop aquell savi en digué: "Ara que soc vell, que les forces em fallen, que la mandra em senyoreja; ara és quan tinc rampells de saviesa. Però també, ara és quan els meus fills i nets em tenen com a un vell rondinaire, cabòries de iaio en diuen ells. Em recorden a mi dient: que conta ara mare? S'ho explique i es riuen de mi: veus avi, el que dius són coses de vell, ara són altres temps. Això, això mateix li deia jo a ma mare. Ara que jo soc l'ancià comprenc el significat d'aquelles sentències de vell."
"Morint i aprenent però, com diu aquell, a la vellesa estic ensenyant-me a callar, és ara que he viscut moltes experiències quan puc reconèixer, amb humilitat, que encara en desconec moltes més. He comprés que cadascú té dret a cometre les seues equivocacions, qui soc jo per estalviar-se-les?"
Observe al vell savi de banquet d'albereda, l'imagine vestit amb túnica, amb una barba llarga i blanca, com un vell filòsof grec, assentat en un banc de pedra en el camí entre Atenes i el Pireu dient com Sòcrates: Sols sé que no sé res.
Continue el meu camí, atent a un nou llampec de saviesa humana.

Comentaris

  • gràcies[Ofensiu]
    sucdetaronja | 22-07-2007

    per aquest 'homenatge' als savis dels banquets de l'albereda

  • Ei, païsà![Ofensiu]
    rnbonet | 10-01-2007 | Valoració: 10

    I és una llàstima que aquestos "savis de banc" vagen perdent-se i/o oblidant-se. I cal deixar constància dels seus ensenyaments.
    Molt bo!
    Salut i molta rebolica en aquest any que acaba de començar! (I que no us "rustiu" molt).
    PS.Pera ací fem una revisteta en la qual intentem recordar, per veure si recuperem, part del passat, de la cultura popular que se'ns perd a marxes forçades. I perquè no siga així, fins la 'posem' per internet. Busca "xeresa.org" i trobaràs "La Cisterna"

  • moltes gràcies...[Ofensiu]
    Sol_ixent | 09-01-2007

    ...pel comentari.

    el cert és que sempre m'ha agradat esciure, i és com aquella "medicina" que les paraules en veu alta no saben donar-me...

    una abraçada, i ens continuem llegint!

    ;-)

l´Autor

Foto de perfil de Rodamons

Rodamons

33 Relats

118 Comentaris

49332 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Aquest és un dels plats que prepare a la meua cuina, empanada de pasta fullada amb llobarro.
____________________________________

Diu el poeta:
"Caminante no hay camino,
se hace camino al andar."

Però no és cert. El camí hi és. Ja fa molt de temps que hi és. L'han fet miler i milers de persones que des de temps immemorials han anat fent via.

Potser ens agrada sentir-nos originals i creure'ns que el camí l'obrim nosaltres amb les nostres passes, però no és així, ja hi era abans de nosaltres, i hi serà després que hagem passat.

Tanmateix, no ens preocupem pel camí i gaudim de la bellesa que ens envolta a cada passa que hi fem.

josocells@gmail.com

També podeu seguir-me al blog de poesia:

El Mur de Xerea

i al blog de contes:

Armario de Cuentos Vivos