bush&kerry

Un relat de: mar - montse assens

De sobte,
neix un nou dia sense avisar...

reblert de gebrada absorta
cristal·litzada al fons del parany,
premsada i escorreguda per cobrir-nos els ulls
de radiacions etèries i fumarel.la de colors.

ELLS escenifiquen dalt d'un teatrí,
tediosament, teclejant els cims de la terra.
La por fa trontollar l'equilibri natural
del raonament de l'ànima...

De mentre la indecisió del món reposa
en mans de "dos estranys dements",
i el poder de les armes, desdenyós,
lluita, per a qui li toca el torn.

ELLS, amb disfressa de déus i vestimenta humil,
apedaçada amb retalls transparents
de fraudulents escrits fets a mida,
decanten la balança amb promeses pansides.

De sobte, neix un nou dia sense avisar...

I a caprici de l'onada arrasadora
omplen el món d'alienació total...

Cal obrir el ulls,
i amb llum certera
veure la tasca
que hi ha per fer:

eixarcolar les males herbes,
d'arrel, i sembrar de nou, si cal,
amb la freqüència necessària
per reomplir de pau ànimes mudables...

i sobre plànol de metall rovellat,
fregall d'alumini per escarbotar ben fort.
I un cop lluent, caminar de puntetes
i amb passes precises sobre la terra feble...

i esperar la collita d'un temps coratjós.

De sobte, neix un nou dia sense avisar...

Comentaris

  • Bush&kerry[Ofensiu]
    Cursiva | 16-10-2005

    Molt maco.

  • Els meus preferits ja tenen un altre poema. Llegeix-ho, Salvatore[Ofensiu]
    Josep Clínez | 06-11-2004 | Valoració: 9

    El poema és molt bonic, com ja deien abans tens un domini del lèxxic impressionant. Et saps manejar perfactament en tots els terrenys, poesia, narrativa, eròticca, etc.

    A part del poema, el que volia discutir és el que deia Salvatore Vinyatti al comentari. Deia "pobres americans", si no ho he llegit malament, doncss d'això res! Pobres demòcrates en tot cas, els demés s'ho han buscat votant al pendonàs de Bush i el seu exèrcit de destrucció masiva. Tinc una ràbia!!!!!!!! Però ja em desfogaré amb algun poema i el publicaré, part de la meua poesia està escrita en moments de ràbia. Em surt millor.

    Apa, adéu

  • extraordinari[Ofensiu]
    peres | 04-11-2004 | Valoració: 10

    extraordinari escrit, sí senyora.

    per molts anys!

    peres

  • estic d'acord...[Ofensiu]
    salvatore vinyatti | 03-11-2004 | Valoració: 10

    Estic d'acord amb tu i el teu poema, malgrat tot demà tindran llicència per a matar en nom de la pau i la por de la seva gent. Algun dia votarem arreu del mon qui ha de manar sobre els altres, sense enganys i psicologia de masses i la por com arma política.
    Avui ha guanyat Bush, ho sabia, té el mateix estel que l'acompanya és el mateix del nostre dictador el "paco rana". Pobres americans i pobres de nosaltres si no acabem de fer una Europa ben unida!

    Mar, bonica Mar, et dedico un haiku personal, i alhora et dono les gràcies pels teus comentaris, ja que tinc uns quants poemes molt bonics i estan en la web com en el rebost, però... en mica en mica la Mar els va treient, com fan les ones en les roques!
    El meu haiku ( o el que sigui) una abraçada.

    Mar.-

    Dona sensible 5
    màgica, amorosa. 7
    La dona d'aigua. 5 sil.labes.

  • de sobte, neix un nou poema sense avisar[Ofensiu]
    Shu Hua | 03-11-2004 | Valoració: 10

    i proclama coses sobre justícia i seny. I ja n'hi ha prou de fer tant de cas als ianquis! Sí, val, ens esquitxen a tots, però tenen els dies comptats... em sembla o ho desitjo? Quan a que surti Bush... si a Galícia va guanyar el PP, ja m'ho crec tot.
    Parlant del teu poema, a mi m'ha agradat molt, de principi a final.

  • Realitat[Ofensiu]
    pablo | 03-11-2004 | Valoració: 10

    Tens raó. La primera part del poema és la fastigosa realitat i més sabent com ha quedat el resultat de les eleccions. És trist que tots haguem d'estar pendents del que passi a EEUU doncs la influència que tenen sobre el món és força gran.
    M'agrada el poema perquè em fa veure la realitat i en la segona part em fa veure la possible esperança. Noves idees que s'han de treballar.

    Encertat poema pel dia d'avui!

  • Curiós[Ofensiu]
    Cirerot | 03-11-2004

    Una part del poema no m'ha agradat gens, en canvi, a partir de l'estrofa "Cal obrir els ulls..." m'ha agradat molt. Sembla un altre poema, molt emotiu.

  • No amagaré la veritat[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 03-11-2004 | Valoració: 10

    Ho confesso: avui m'ha passat pel cap escriure sobre el gran espectacle... anava a dir del dia. Bé, no ben bé, podem dir més aviat del mes o de l'any. Al final no ho he fet perquè he pensat que resultarien massa entregues, i massa gruixudes i...
    És clar que l'essència de l'essència la dius tu. Per altra banda, aquesta nit he seguit amb cert interès (amb cert interès vol dir fins a les dues de la nit, i ara estic com una mica... diguem-ne que no acabo de ser jo mateix) les eleccions. És clar que no me les he acabat de fer meves, més que res perquè sense en Francino i les columnetes no té aquell peculiar i nostrat regust electoral.
    Bé,sembla que, com diuen els periodistes, entre els quals la Mònica Terribas (radiant com sempre), sembla que, deia, els vents bufen ja clarament a favor de Bush. No dic més en aquest sentit. Afegeixo tan sols un desig (que reconec que es pot convertir en fum); si finalment Kerry perd, espero que el proper cap de llista pel Partit Demòcrata (no crec que el Republicà arribi a la conclusió de la igualtat de sexes) tingui nom de dona. I, en particular, amb el vostre permís, el de la brillant advocada que (cap excés, ja ho dic ara) semblava més favorable a mesures de caire social. Em refereixo naturalment a Hillary Rodham Clinton. L'animo a continuar endavant en la seva carrera política. Encara que als EUA, dreta i esquerra... Mira, ben mirat... potser sí que escriure una mena d'articulet d'aquesta jornada electoral. A veure si demà passat m'hi puc posar.
    Bé, mar, en els comentaris als teus poemes no puc parlar gaire dels teus poemes perquè si ho fes serien francament reduïts. Es traduirien en un "perfecte" o "com sempre". M'admira el teu domini del lèxic i no és d'estranyar el teu èxit a la web.
    Una abraçada i fins la propera!

    Vicenç

  • Quin remei!![Ofensiu]
    Lavínia | 02-11-2004


    M'agradat el teu poema. És encertat i s'hauria d'editar a les cartes al director d'algun diari (per exemple, El Periódico que ens permet escriure a RC), la qual cosa, a part d'original, fóra escaient del tot. D'altra banda, sé que no ens queda altra cosa a fer que aguantar fins saber qui dels dos serà president, però mal per mal, si us plau!! Buuush Noooo!!

    Gràcies per les teves paraules al meu poema sobre la pluja.

  • Quina precisió...[Ofensiu]
    BARBABLAVA | 02-11-2004 | Valoració: 10

    per descriure la realitat d'unes eleccions que, per desgràcia, a tots ens interessen.
    Un poema molt adient per al dia d'avui.
    I un vocabulari riquíssim com sempre, amb imatges i comparacions encertades. Sens dubte és un teatre, però molt mal fet, doncs es veu d'una hora lluny que tant els personatges com els escenaris són del tot artificials...
    De totes maneres, em quedo amb kerry, doncs després de veure el poder de destrucció massiva que té Bush, crec que el seu lloc és a Guantánamo!

Valoració mitja: 9.86