Tardes de diumenge

Un relat de: mar - montse assens

Vuit, set, sis, cinc, quatre, tres, dos… el cor se m’accelerava cada vegada que veia aquest compte enrere. Tarda de diumenge. A la parròquia del poble hi havia una sala de teatre on feien les sessions de cinema. El meu pare era l’encarregat de fer anar el cinematògraf. Quan es tallava la pel·lícula, jo pujava corrent on era ell, perquè m’agradava ajudar-lo a enganxar els clixés. Sempre em quedava aquell retall que sobrava i el guardava com un gran tresor. La resta de nens no en tenien i jo el bescanviava per cromos.
Llavors el meu pare rebobinava fins uns minuts abans que s’hagués tallat i a mi em donava temps per tornar al meu lloc mentre tots cridaven “que salga el toro” fins que reprenia la pel·lícula.
Érem petits i gaudíem dels germans Marx amb aquell antològic “¡Traed madera!”, i d’un Superman en blanc i negre que ens feia glatir a tots quan a la sortida baixàvem el carrer corrent i saltant, amb l’abric en forma de capa. Volàvem com aquell heroi i cridàvem com en Tarzan enmig de la selva i ens preníem la vida a l’estil d’en Cantinflas, Jerry Lewis o Laurel i Hardy. I rèiem caminant com en Chaplin…
Els diumenges a la tarda sempre cloïen amb un “The End”.



Relat per a participar al IX CONCURS ARC DE MICRORELATS “ARTS. El tema del mes de maig és " Cinematografia / Fotografia”

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Entrenyables tardes de diumenge[Ofensiu]
    leonardo | 09-06-2019 | Valoració: 10

    d'aquells anys... era tot un ritual social. Ara es tancan a una habitació per a veure una serie de Netflix.
    Un relat molt ben portat, m'ha agradat llegir-te!!!


    Vicent

  • Caram que be...[Ofensiu]
    Annalls | 24-05-2019

    ... a Corçà al Casal hi havia una tv i pagant una peseta la podiem veure i la mijordona ens donava un xupa-xup. A la capital anaveu més adelantats.

    Una abraçada !

  • Genial[Ofensiu]
    Naiade | 22-05-2019 | Valoració: 10

    Un relat entranyable, molt viscut i emotiu. M'ha encantat

  • I tant fantàstica...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-05-2019 | Valoració: 10

    Realment un relat molt curiós i molt animós sobre les pel.lícules de fan anys, perquè eren les més representatives i a més les més emocionants.
    Molt bo i amb molta dicció, on es llig, les accions de les tardes d'un diumenge per a vore pel.lícules antigues.
    Una abraçada.
    T'invite a la meua pàgina, quan pugues i tingues temps, Mar.
    Perla de vellut

  • I tant![Ofensiu]
    rnbonet | 21-05-2019

    Breu. Interessant. Anecdòtic. Vívid. Què més demanar?

Valoració mitja: 10