Xiuxiueja'm

Un relat de: TiK_X_Ki

Xiuxiuejar, és una bonica paraula. A mi sempre que em demanen que els ensenyi a dir alguna cosa en català, els ensenyo "xiuxiuejar"...

-Per què?

- Perquè xiuxiuejar és tendra i dolça. Sona bé. A més a més, al pronunciar-la, sembla que estiguis xiuxiuejant. I podem estar contents, que ben poques persones de fora la saben pronunciar bé.

- N'hem d'estar contents?

- Sí, perquè la màgia del xiuxiuejar és nostra, i només nostra...

- I a tu t'agrada, xiuxiuejar?

- Per què et penses que ensenyo la paraula xiuxiuejar?

- No ho sé... et fa gràcia, no?

- Sí, però si te n'adones, portes una bona estona xiuxiuejant-me. No et sembla? M'agrada xiuxiuejar, però també m'agrada que em xiuxiuegin...

- Jo, xiuxiuejar? Ara?

- I doncs? No veus que un xiuxiueig és molt més xiuxiueig que un susurro, per exemple?

- Sí, és clar...

- Doncs xiuxiueja'm.

- Xiuxiuejar... sí, és una bonica paraula. M'agrada.

Comentaris

  • xiuxiueja..[Ofensiu]
    maricel | 05-09-2009

    es vritat que els que som de fora (de Catalunya he entes) ens costa dir aquesta paraula.. Jo soc menorquina i a mi em costa, però realment es molt bonica i es vritat que alhora de pronunciarla ja sembla que xixiuejis (amb perdó si ho he escrit malement)

    que segueixis xiuxiuejan molta estona!

l´Autor

Foto de perfil de TiK_X_Ki

TiK_X_Ki

20 Relats

20 Comentaris

25710 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Vaig nàixer un 14 de desembre, concretament el de l'any 1988. Un dimecres de vaga general. D'aquí em deu venir el meu caràcter tranquil.

Sóc una surienca empedreïda, encara que actualment estic vivint a Vitòria-Gasteiz, on estudio enginyeria tècnica topogràfica.

Com a bona surienca, espero amb candeletes la Setmana Santa, per culpa de les Caramelles de Súria, que són les més grans de Catalunya gràcies a les més de 500 persones (i la cosa va en alça any rere any) que surten a cantar i a ballar durant dissabte i diumenge de Pasqua pel centre del poble i rodalies.

Ballo bastons per afició, porto dins meu la fal·lera bastonera, i el poc temps lliure que tinc el passo llegint, escoltant música o passejant sense rumb concret.
Els meus llibres prefertis són "Pa Negre", d'Emili Teixidor, i "El Petit Príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry, entre d'altres.

La meva adreça electrònica és:
catalarock@hotmail.com