Vida

Un relat de: Ibeth
He sentit a dir que algunes persones quan agafen un cotxe i es posen al volant, es transformen. Són persones educades i respectuoses que de sobte es converteixen en éssers despòtics i intolerants. De fet em consta que hi ha alguns conductors d'autobús que amb molt mal caràcter t'escridassen si arribes just a temps a la parada. I que mai demanen perdó si et tanquen la porta als nassos quan vas a baixar. Potser és l'efecte del volant. No ho sé perquè mai he conduit un cotxe i no puc saber que els passa pel cap als conductors. Però igual que ells, també experimento algun tipus de transformació quan agafo la meva bici. Tot i que no és exactament el mateix.

Sovint pujo angoixat a la bici, pensant en el munt de coses que he de fer. Anar a comprar, recollir al nen, preparar-li berenar. La feina. Però a la segona pedalada, la brisa acarona la meva cara i els meus pensaments marxen sols cap a la platja i s'omplen de records d'estiu. En passar per davant del forn, la flaire de les coques em transporta a les llargues tardes d'hivern a ca la iaia. I sense adonar-me un somriure trapella es va dibuixant a la meva cara. De vegades, alguna fulla seca es cola sota les rodes i gaudeixo com un nen del seu so cruixent en esclafar-la. I aleshores començo a jugar amb papers de caramels, burilles o d'altres objectes que em vaig trobant i el camí se'm fa curt. Les presses i angoixes es dissipen. Si, potser algú pot pensar que la bici em converteix en una criatura imprudent i perillosa. Però quan arribo a destí, sempre hi arribo amb un somriure d'orella a orella i observo amb alegria que el meu somriure s'encomana. il·luminant l'ambient i netejant els humors. Sovint penso que la bici és molt més que un mitjà de transport. És teràpia per l'ànima. És vida.

Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Positivisme[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-01-2017 | Valoració: 10

    Molt bé, un relat positivíssim! Això de notar l'aire a la cara és una sensació de benestar increïble! Potser per això m'agrada el vent. La meva dona, quan va amb bici, canta. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 17-01-2017 | Valoració: 10

    Un relat fantàstic

l´Autor

Foto de perfil de Ibeth

Ibeth

15 Relats

50 Comentaris

16041 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Nascuda al Vallès. Sempre m'he sentit atreta per l'escriptura, tot i que mai he estat prou valenta per compartir cap dels meus escrits, perque quan els comparo amb tot el que llegeixo, trobo que els hi falta alguna cosa... però m'he animat a fer un curs i penso que la millor manera de trobar allò que falta és compartir-los i potser així algú, s'animarà a dir-me com els puc millorar...al capdevall ningú neix ensenyat. Agrairé qualsevol comentari, bo o dolent, sempre amb ànim constructiu...es clar.

Gracies per endavant.