Paradís efímer

Un relat de: Ibeth
Badalla mandrós, fregant-se els ulls. Arraulit al seu racó movent-se a poc a poc. S'estira i s'incorpora observant amb atenció el cable que suporta el globus i mira amb interès la superfície interior porpra i roja de la cúpula. Tot sembla correcte. Nota el suau balanceig, les pujades i baixades. I es deixa endur a cegues pel corrent, sense cap mena de por ni de pressa. Aquí se sent segur. De tant en tant, se senten veus llunyanes. Tot és calma. Tot és tan bonic. Sembla un món fet a mida per a ell. Porta tant de temps embarcat en aquesta aventura, que ja no pot recordar ni com ni quan va començar. Encara no s'ha atrevit a mirar a fora. Tampoc no li interessa gaire. El seu món és aquí dins. Aquí tot és perfecte i està controlat, allà fora tot fa soroll i por. Però el temps va passant i se sent cada cop més fort, més gran i més valent. I un dia se li desperta de sobte la curiositat. Les veus són cada cop més a prop i la música... La música és un regal preciós del qual ja no en pot prescindir. Espera amb il·lusió aquelles notes que vénen del no-res, escapades vés a saber d'on.

I un dia perseguint una d'aquelles notes, decideix sortir del globus. Però el camí no sembla fàcil. Baixar després de tant de temps pot ser perillós. Sent unes fortes sacsejades i les coses es compliquen per moments. De sobte nota que la cúpula es desinfla i la pressió l'obliga a baixar. La porta de sortida és molt més estreta del que recordava. El globus cau al buit i l'arrossega cap avall. El Pànic s'apodera d'ell que xiscla. Xiscla i s'espanta de la seva pròpia veu. I tot d’una: llums, xivarri i un fred glaçat l'envolten i uns gegants sense rostre l'agafen, li arrenquen el cable, el freguen, l’aspiren, l'emboliquen i el deixen a sobre d'una muntanya tova i tèbia, que fa una olor coneguda que el calma. I aleshores enmig d’aquell desconcert uns ulls brillants el miren amb amor I unes notes familiars nascudes d’un somriure màgic, li diuen:

- Hola petitó, que llargs se m’han fet aquests nou mesos. -

Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Impressionant ![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 24-03-2017 | Valoració: 10

    Ostres, realment et felicito. Aquest relat és magnífic. És d'una gran creativitat I m'has deixat bocabadat. Una forta abraçada. A l'eix

  • Bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 10-03-2017 | Valoració: 10

    UN BON RELAT. MOLTA SORT

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Ibeth

Ibeth

15 Relats

50 Comentaris

16043 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Nascuda al Vallès. Sempre m'he sentit atreta per l'escriptura, tot i que mai he estat prou valenta per compartir cap dels meus escrits, perque quan els comparo amb tot el que llegeixo, trobo que els hi falta alguna cosa... però m'he animat a fer un curs i penso que la millor manera de trobar allò que falta és compartir-los i potser així algú, s'animarà a dir-me com els puc millorar...al capdevall ningú neix ensenyat. Agrairé qualsevol comentari, bo o dolent, sempre amb ànim constructiu...es clar.

Gracies per endavant.