Una emoció en acció.

Un relat de: unicorn_blanc_del_bosc
He escollit una emoció i l’he posada aquí. Al final, apareixerà indicada quina és aquesta emoció. A veure si l’endevineu. Salut!!




-----------------------------------------------------------

Relat: una emoció en acció:

Després d’haver resolt (almenys, a mitges) el darrer cas, el Gran Xicot havia marxat a fer un viatge d’uns pocs dies i en Bartolomeu estava a casa. No tenia gaires amics, i menys amb temps lliure…

Es rasca les ungles del peu vàries vegades. Es posa la tele, la mira amb cara de ruc i l’apaga de seguida. Dona voltes per l’habitació sense decidir-se a fer res. Fulleja una revista molt per sobre. Es rasca la cara amb un gra que li molesta una mica. S’observa en el mirall amb expressió estúpida. Fa una cara com de decisió i agafa l’agenda de telèfons, mira varis números de telèfon indicats i els examina amb cura; després, amb una cara que sembla de decepció, tanca l’agenda de telèfons i es posa a rumiar. Algú li truca i despenja il·lusionat, però només és una companyia de telèfons que li vol oferir un canvi de companyia a una altra de més barata. Després de despenjar la trucada enfadat, amb cara indecisa, es posa al llit i deixa passar el temps: una hora, dues hores, dues hores i mitja…

Surt al carrer pensatiu, sense ningú, però no triga massa a tornar a casa.
En silenci pràcticament absolut, va llegint, llegint i llegint, i canvia de llibres ben sovint. Posa la ràdio per la tele i l’escolta en silenci.
I així va passant la resta del dia…

Observacions finals (emoció escollida i sobre les dificultats trobades en fer el text):

L’emoció escollida és la solitud. Opino que queda mitjanament ben reflexada en aquest relat.

He trobat dificultats, sense bromes, a l’hora de comentar els sentiments del narrador protagonista. De fet, no sé si he comès algun error en, per exemple, al dir: “mira la televisió amb cara de ruc”. Això és, o podria ser considerat, crec, fer de narrador càmera, perquè no diu, almenys no exactament, una frase tipus: “mira la televisió sentint en els seus pensaments que posa cara de ruc” (això últim ja seria clarament dir en comptes de mostrar (diu els pensaments) ). Jo he volgut posar la cara que posava en Bartolomeu, que podria ser malinterpretada (posar cara de ruc podria no reflectir el pensament del protagonista; alguns diuen que la cara és el mirall de l’ànima però no sempre té que ser cert).

En fi, espero que us agradi el relat. Salut, gent!!





--------------------------------------------------
Pots visitar la web Lletra Perenne: http://ciutat-perenne.com/m/37n

Comentaris

  • Sentiments a flor de pell. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-09-2022 | Valoració: 10

    Bon relat, Unicorn. Descrius tota una acció on el protagonista té la solitud, en la seua emoció. Tan original com ets tu.
    Enhorabona, Unicorn_blanc_del_blosc.
    Cordialment.

  • L'emoció [Ofensiu]
    Prou bé | 08-09-2022

    M'has fet pensar mentre llegia i he endevinat que l'emoció triada era la solitud.
    Encara que segons com, pots pensar que és més un estat. Si se sent, sí que es pot considerar una emoció.
    Per a mi, però el tret fonamental és la passivitat, que tampoc és una emoció, és clar...
    Bé tot plegat per rumiar-hi..
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de unicorn_blanc_del_bosc

unicorn_blanc_del_bosc

23 Relats

104 Comentaris

6571 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles). Fora de Relats en Català puc utilitzar altres pseudònims.

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però, aparentment no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

¿Voleu comprar-vos el meu llibre de filosofia "El pacte social"? En cas afirmatiu (en cas negatiu, es respecta l’omissió de decisió) registreu-vos a Bubok, registreu-vos-hi, i aneu a la web següent: https://www.bubok.es/libros/255037/El-Pacte-Social.

Que vagi bé!!!