Mike, el vell mariner

Un relat de: unicorn_blanc_del_bosc
Explicació breu.
Nota: aquest relat explica primer, o com a mínim ho intenta, una escena que succeeix en el present (no era imprescindible, però així ho he elegit). Després fa una narració, en forma retrospectiva, de fets de la vida del personatge, mitjançant un pivot (després veuràs quin és) i en forma de resum; aquest resum inclou almenys una el·lipsi. Després retornem al present i fem una pausa descriptiva. I aquí acabem el relat.

El relat del vell mariner.
En Mike, anomenat per alguns el vell mariner, està a popa mirant el mar, mentre el seu company guia la barca. Fa algunes onades de fum mentre xarrupa de la seva pipa. Ha viscut molt en la seva vida i ha tingut experiències de molts colors. La seva ment divaga...

Se’n recorda de quan va néixer, que jugava amb barquets amb alguns altres nens, i que, alguns anys després, va conèixer el primer amor de la seva vida, la Jennifer, amb qui va estar junt alguns mesos, fins que varen trencar la relació. Després es veu a si mateix pescant peixos en alta mar, ja guanyant-se la vida amb la dura jornada de pescador. Passat algun temps, ell mateix es veu en el passat ocultant immigrants clandestins i passant paperines de droga camuflades. Desafortunadament, no li va durar molt de temps l’aventura, perquè alguns temps després el va enganxar la llei i va passar alguns anys a la presó. Té encara mal regust en recordar tot això...

Després de complir uns quants anys durs a la presó, ara gaudeix com pot del seu primer dia de treball junt amb el seu company. El vaixell surca les onades. El seu front està ple de suor. El sol brilla en la llunyania. La costa es pot veure enrere en la seva esquena. El temps passa en la tranquil·litat mentre es pot olorar la brisa marina. Un aire fred li prem la seva jaqueta...

Observació: el pivot de l’escena en retrospectiva és, per si potser no queda prou clar, el mateix mariner.

Comentaris

  • Roda el món...[Ofensiu]
    Prou bé | 06-12-2023

    ... I torna a la barca!
    Un relat que no és s tan difícil d'entendre com has anunciat. O és que no l'he entès i estic errada? A mi com que va de mar i mariners ja m'està bé.
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de unicorn_blanc_del_bosc

unicorn_blanc_del_bosc

22 Relats

102 Comentaris

6259 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles). Fora de Relats en Català puc utilitzar altres pseudònims.

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però, aparentment no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

¿Voleu comprar-vos el meu llibre de filosofia "El pacte social"? En cas afirmatiu (en cas negatiu, es respecta l’omissió de decisió) registreu-vos a Bubok, registreu-vos-hi, i aneu a la web següent: https://www.bubok.es/libros/255037/El-Pacte-Social.

Que vagi bé!!!