UN SOMNI VENÇUT

Un relat de: Eva Caselles
Un dia més, caminava amb l’esperança de poder veure’l. Era conscient que aquesta esperança era minsa, que s’escapçava una mica més cada nou combat, cada nou bombardeig que anava assolant la ciutat durant les darreres setmanes, però encara es sentia amb forces per no renunciar-hi. Avui s’havia llevat amb el pressentiment de què aquest 11 de setembre seria especial, que el recordaria durant molts anys, i no anava equivocada.

Es sabia de memòria el recorregut pels carrers del barri de la Rivera. Anava sortejant les runes i les destrosses amb què es trobava i resava un parenostre quan veia la basílica de Santa Maria del Mar. Mentre caminava podia contemplar el paisatge decebedor en què s’havia convertit Barcelona suportant durant tants mesos el setge borbònic d’aquella forma tan cruenta. La seva ciutat, que anys endarrere havia estat un exemple d’harmonia i progrés, era ara un lloc caòtic, regnat per la misèria i el desencant.

Per recuperar l’optimisme recordava quan el va conèixer, quan el veié per primer cop a les festes de la plaça del Born de feia quatre anys. Encara s’emocionava en recordar aquells ulls blaus, intensos i juganers, clavats en el seu cos que aconseguien despullar-la, deixar-la plena de desig i trasbalsada de cap a peus. El darrer cop que s’havia sentit així fou la nit que li digué que se n’anava a formar part de l’exèrcit de resistència, en un batalló a les ordres del general Villarroel. Des de llavors no l’havia tornat a veure.
Arribà fins la muralla, que en aquell tram estava molt malmesa i pogué contemplar les baluards enderrocats. Poc s’imaginava que aquella Barcelona que ara contemplava amb els ulls plorosos i que durant mesos havia resistit per defensar la seva gent i les seves llibertats, la ciutat on havia trobat l’home que era capaç de fer-la feliç, acabaria sent la seva presó.

De repent sentí una fiblada a dins del pit en el mateix moment que l’estrèpit d’un canó ressonà a poca distància seva. Aquell soroll va fer créixer els seus temors i alhora minvar les seves il•lusions. Però ella, igual que la seva ciutat, volia resistir amb totes les seves forces i no renunciar encara a la felicitat. Somiava que a veia al seu amant, es besaven furtivament un cop més i fugien junts.

No va poder ser. Es rendí quan passades unes hores arribà a casa on l’esperava el seu marit, còmodament assegut al pati interior per dir-li que la coronela de la ciutat havia capitulat, mentre se li escapava una malèvola rialla. Havia guanyat ell.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / Benvolguda Relataire:

    La teva obra, presentada a la convocatòria “Somnis Tricentenaris”, ha estat seleccionada per formar part del volum recopilatori que recollirà totes les obres finalistes. Els beneficis d’aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2014, dedicada a les malalties del cor.

    És per això que et demanem que ens facis arribar, al més aviat possible, l'autorització perquè sigui inclosa al recull (Data màxima: 30 de setembre).

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça concursos.arc@gmail.com, el text que adjuntem al final d'aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos

    - - - - - - - - - -

    AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    data de naixement ........................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure l’obra ...................................................................................................
    de la qual en sóc autor/a, en el recull "Somnis Tricentenaris".

    En el llibre vull constar amb el nom d'autor/a: .............................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    Data .......................................

l´Autor

Foto de perfil de Eva Caselles

Eva Caselles

36 Relats

53 Comentaris

29028 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Sóc una lectora de relats que s'ha embarcat en el difícil art d'escriure'ls.
Però com que també sóc perseverant, vull pensar que poc a poc me'n sortiré.

Frueixo molt llegint, descobrint i imaginant. I m'agradaria gaudir també, escrivint, creant i inventant.

El que més m'agrada però, és donar la mà.